Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Glukozamin "Pharma Nord" 400 mg trde kapsule, 90 kapsul

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Glukozamin Pharma Nord zmanjša bolečine in izboljša gibljivost v prizadetih sklepih bolnikov z blago ali zmerno osteoartrozo.
Zaloga: 388 na zalogi
Koda izdelka: 075094
20,06 €
20,06 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Glukozamin

Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo druga protivnetna in protirevmatična zdravila, nesteroidna zdravila. Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« ublaži simptome pri blagi ali zmerni osteoartrozi kolena.

Ne uporabljajte zdravila Glukozamin »PharmaNord«

  • če ste alergični (preobčutljivi) na glukozamin ali katerokoli sestavino zdravila Glukozamin »Pharma Nord« (navedeno v poglavju 6)
  • če ste alergični (preobčutljivi) na lupinarje (školjke, polže, rake), ker je glukozamin pridobljen iz lupinarjev. Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Glukozamin »Pharma Nord«
  • če trpite zaradi okvarjene tolerance za glukozo. Ob začetku zdravljenja z glukozaminom bo mogoče pri vas potrebna pogostejša kontrola koncentracij
    glukoze v krvi;
  • če imate okvarjeno ledvično ali jetrno delovanje. Zaradi pomanjkanja študij pri takšnih bolnikih ni posebnih priporočil za odmerjanje;
  • če imate znan dejavnik tveganja za srčno-žilno bolezen, ker je bila pri nekaj bolnikih, ki so se zdravili z glukozaminom, opažena hiperholesterolemija;
  • če imate astmo. Morate se zavedati, da se simptomi lahko poslabšajo ob pričetku zdravljenja.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Previdnost je potrebna pri kombinaciji zdravila Glukozamina »Pharma Nord« z drugimi zdravili, še posebej z varfarinom in tetraciklini. Prosimo, da se v zvezi s tem posvetujete z zdravnikom.
Jemanje zdravila Glukozamin »Pharma Nord« skupaj s hrano in pijačo: Zdravilo lahko zaužijete skupaj s hrano ali brez nje.

Nosečnost in dojenje: Zdravila Glukozamin »Pharma Nord« se med nosečnostjo ne sme uporabljati. Uporaba zdravila Glukozamin »Pharma Nord« med dojenjem ni priporočljiva. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene. Ne upravljajte vozil ali strojev, če po zaužitju kapsul občutite vrtoglavico ali zaspanost.

Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« vsebuje 2,2 mmol (87 mg) kalija v eni kapsuli, kar ustreza 6,6 mmol (262 mg) kalija dnevno v treh kapsulah. To morajo
upoštevati bolniki, ki imajo zmanjšano funkcijo ledvic ali bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom kalija.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Glukozamina »Pharma Nord«, se morate posvetovati z vašim zdravnikom ali pokličite v bolnišnico.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Glukozamin »Pharma Nord«: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če ste prenehali jemati zdravilo Glukozamin »Pharma Nord«: Vaši simptomi se lahko ponovno pojavijo. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Zdravilo shranjujte pri temperaturi do 25°C. Vsebnik shranjujte tesno zaprt za zagotovitev zaščite pred vlago.
Vsebnost: 90 kapsul
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom in izdelovalec: Pharma Nord ApS Pharma Nord ApS, Sadelmagervej 30-32 Tinglykke 4-6, 7100 Vejle 6500 Vojens, Danska, Tel.: (45) 75 85 74 00, e-pošta: info@pharmanord.com 

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina: 676 mg glukozaminovega hemisulfata-kalijevega klorida (1:1), kar ustreza 509 mg glukozaminovega hemisulfata oziroma 400 mg glukozamina.

Pomožne snovi: magnezijev stearat, želatina, titanijev dioksid.

Uporaba

Odmerek je 3-krat po 1 kapsula na dan (kar ustreza 1200 mg glukozamina). Vse tri kapsule lahko zaužijete tudi v enem samem odmerku.

Jemanje je redno, trajno in brez prekinitev, saj jeo steoartroza kronična bolezen. Ne prekinjajte z zdravljenjem, saj se bodo v tem primeru simptomi bolezni vrnili.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.