Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Diverin 400 mg filmsko obložene tablete, 20 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lek
Diverin je hitra rešitev pri bolečinah in vnetjih ter povišani telesni temperaturi. Deluje hitro, že v 15 minutah. Poleg protibolečinskega delovanja deluje tudi protivnetno, zato je še posebej primerno za lajšanje menstrualnih bolečin ter bolečin v mišicah in sklepih. Tablete ne vsebujejo sladkorja in so namenjene odraslim.

 

Kako bi opisali menstrualno bolečino:

 

Zaloga: 368 na zalogi
Koda izdelka: 147010
11,61 €
11,61 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

ibuprofenum

Zdravilo DIVERIN vsebuje učinkovino ibuprofen, ki sodi med nesteroidna protivnetna in protirevmatska zdravila. Deluje tako, da lajša bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo. Delovati začne po 15 do 30 minutah. Ne vsebuje sladkorja.

Zdravilo DIVERIN lahko uporabljate pri:

 • blagih in zmerno hudih bolečinah, kot so bolečine med menstruacijo, migrenski ali tenzijski glavobol, zobobol in bolečine po kirurških posegih,
 • blagih do zmernih revmatskih bolečinah (npr. bolečine v križu in sklepih),
 • mišičnih in sklepnih bolečinah, ki spremljajo različne poškodbe,
 • zvišani telesni temperaturi.

Zdravilo je za samozdravljenje namenjeno odraslim in mladostnikom, ki so stari 12 let ali več in s telesno maso večjo od 40 kg.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo DIVERIN
Ne jemljite zdravila DIVERIN, če ste alergični na ibuprofen, druga podobna protibolečinska zdravila (nesteroidna protivnetna zdravila) ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6). Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke!
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Posvetujte se s farmacevtom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet. Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite katere koli neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. Glejte poglavje 4.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 4 dneh, če ste odrasla oseba, ali v 3 dneh, če ste mladostnik, se posvetujte z zdravnikom.
Če ste v preteklosti po uporabi acetilsalicilne kisline ali drugih podobnih protibolečinskih zdravilih (nesteroidnih protivnetnih zdravilih) imeli težave z dihanjem (tudi astmo), kožne reakcije (koprivnico) in vnetje nosne sluznice z izcedkom iz nosu,
Če imate nepojasnjene motnje v nastanku krvi (hematopoeza; gre za tvorbo in razvoj raznih tipov krvnih telesc),
Če imate ali pa ste že kdaj imeli razjedo v prebavilih/krvavitev iz prebavil,
Če ste po jemanju nesteroidnih protivnetnih zdravil krvaveli iz prebavil ali je prišlo do predrtja prebavil,
Če imate možgansko ali drugo aktivno krvavitev,
Če imate hude motnje delovanja jeter ali ledvic,
Če imate hudo srčno popuščanje,
Če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila DIVERIN se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Kožne reakcije: V povezavi z zdravilom DIVERIN so poročali o resnih kožnih reakcijah. Če se pri vas pojavijo kakršni koli kožni izpuščaji, lezije na sluznicah, mehurji ali drugi znaki alergije, morate zdravilo DIVERIN nemudoma prenehati jemati in poiskati zdravniško pomoč, saj so to lahko prvi znaki zelo resne kožne reakcije. Glejte poglavje 4.
Srčne bolezni, žilne bolezni: Zdravila proti vnetju/bolečinam, kot je ibuprofen, so lahko povezana z majhnim zvečanjem tveganja za srčno ali možgansko kap, zlasti pri uporabi velikih odmerkov. Ne presezite priporočenega odmerka ali trajanja zdravljenja.
Okužbe: Zdravilo Diverin lahko prikrije znake okužbe, kot sta zvišana telesna temperatura in bolečina. Zato je mogoče, da se zaradi zdravila Diverin lahko odloži ustrezno zdravljenje okužbe, kar lahko privede do povečanega tveganja za zaplete. To so opazili pri pljučnici, ki jo povzročajo bakterije, in pri bakterijskih kožnih okužbah, povezanih z noricami. Če jemljete to zdravilo, ko imate okužbo, in vaši simptomi vztrajajo ali se poslabšajo, se nemudoma posvetujte z zdravnikom.

Preden vzamete zdravilo DIVERIN, se morate o zdravljenju posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom, če:

 • imate težave s srcem, vključno s srčnim popuščanjem, angino pektoris (bolečine v prsnem košu), ali če ste imeli srčno kap, operacijo srčnega obvoda, periferno arterijsko bolezen (slabo prekrvavitev v nogah ali stopalih zaradi zoženih ali zamašenih arterij), ali kakršno koli obliko možganske kapi (vključno z »malo kapjo« ali tranzitorno ishemično atako, »TIA«).
 • imate zvišan krvni tlak, sladkorno bolezen, zvišane vrednosti holesterola v krvi, srčno bolezen ali možgansko kap v družinski zdravstveni zgodovini ali če ste kadilec.
 • če imate določene avtoimunske bolezni (sistemski eritematozni lupus ali mešano bolezen vezivnega tkiva) ali prirojeno presnovno motnjo krvnih barvil (porfirijo).
 • če imate bolezen črevesja (ulcerozni kolitis ali Crohnovo bolezen). Te bolezni se lahko poslabšajo.
 • če ste stari več kot 65 let. Pri starejših je tveganje za pojav neželenih učinkov nesteroidnih protivnetnih zdravil predvsem na prebavilih večje.
 • če jemljete zdravila, ki lahko zvečajo tveganje za pojav razjed ali krvavitev, kot so peroralni kortikosteroidi (npr. prednizolon za zdravljenje vnetja v telesu), zdravila proti strjevanju krvi (npr. varfarin, tiklopidin, acetilsalicilno kislino), selektivne zaviralce ponovnega privzema serotonina (zdravila za zdravljenje depresije).
 • če imate ali ste kdaj imeli težave z visokim krvnim tlakom in/ali srčnim popuščanjem.
 • če imate zmanjšano delovanje jeter ali ledvic.
 • po večjem kirurškem posegu.
 • če imate motnje v strjevanju krvi.
 • če pijete čezmerne količine alkoholnih pijač. V tem primeru se tveganje za neželene učinke zdravila lahko zveča.
 • če ste nagnjeni k različnim oblikam alergije (kot sta astma, seneni nahod), imate kronično vnetje nosne sluznice, nosne polipe ali kronično obstruktivno pljučno bolezen.
 • če se zdravite z drugim nesteroidnim protivnetnim zdravilom (vključno s selektivnimi zaviralci encima ciklooksigenaza-2). Sočasni uporabi zdravila DIVERIN in drugih nesteroidnih protivnetnih zdravil se je potrebno izogibati.
 • če imate okužbo (glejte spodnji naslov »Okužbe«).

Dolgotrajno jemanje katerih koli zdravil za lajšanje bolečin lahko povzroči glavobol, ki se ga tudi z večjimi odmerki zdravil ne da lajšati. Redno jemanje zdravil za lajšanje bolečin zveča tudi tveganje za ledvično odpoved (analgetično nefropatijo), še posebno, če za lajšanje bolečin jemljete sočasno več različnih zdravil.
Pri uporabi vseh nesteroidnih protivnetnih zdravil so poročali o pojavu krvavitev, razjed ali predrtja prebavil, kar je lahko usodno. Pojavile so se v kateremkoli času med zdravljenjem, z opozorilnimi simptomi ali predhodnimi resnimi neželenimi učinki v prebavilih ali brez njih. Takoj po pojavu krvavitve ali razjede v želodcu ali črevesju je treba zdravljenje prekiniti. Tveganje za pojav krvavitev, razjed ali predrtja prebavil je večje pri uporabi večjih odmerkov nesteroidnih protivnetnih zdravil, pri bolnikih, ki so že kdaj imeli razjedo, še posebej, če je bila povezana z zapleti, kot so krvavitve ali predrtje in pri starejših. Ti bolniki morajo zdravljenje začeti z najmanjšim možnim odmerkom. Pri teh bolnikih in bolnikih, ki potrebujejo sočasno zdravljenje z majhnimi odmerki acetilsalicilne kisline ali drugimi zdravili, ki lahko povečajo ogroženost prebavil, mora zdravnik presoditi o potrebi po kombiniranem zdravljenju z zaščitnimi zdravili (npr. z mizoprostolom ali zaviralci protonske črpalke). V nekaterih primerih pa bodo morda potrebne laboratorijske preiskave krvi ali urina. Zdravnika opozorite v primeru kakršnih koli nenavadnih znakov v trebuhu (predvsem o krvavitvah v prebavilih), še posebej na začetku zdravljenja. Zdravilo DIVERIN spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki lahko vplivajo na plodnost žensk. Ta učinek po prenehanju uporabe zdravila preneha.

Mladostniki, starejši od 12 let: Obstaja tveganje za pojav ledvične okvare pri dehidriranih mladostnikih.

Druga zdravila in zdravilo DIVERIN
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zdravilo DIVERIN lahko vpliva na druga zdravila ali druga zdravila vplivajo na zdravilo DIVERIN. Na primer:

 • zdravila proti strjevanju krvi (tj. zdravila za redčenje/preprečevanje strjevanja krvi, npr. acetilsalicilna kislina, varfarin, tiklopidin).
 • zdravila, ki znižujejo povišan krvni tlak (zaviralci ACE, kot so kaptopril, antagonisti adrenergičnih receptorjev beta, kot je atenolol, antagonisti receptorjev za angiotenzin II, kot je losartan). Pred sočasno uporabo zdravila DIVERIN z drugimi zdravili se zato vedno posvetujte z zdravnikom.

Ibuprofen lahko, tako kot druga nesteroidna protivnetna zdravila:

 • zmanjša učinek zdravil proti zvišanemu krvnemu tlaku in srčnemu popuščanju (kot so zaviralci angiotenzinske konvertaze (kaptopril) in antagonisti receptorjev angiotenzina II), poleg tega se lahko zveča tveganje za nepravilno delovanje ledvic,
 • zmanjša učinek zdravil za odvajanje vode (diuretikov), pri sočasnem jemanju z določenimi zdravili za odvajanje vode, pa se lahko zveča tudi količina kalija v krvi,
 • zveča nevarnost za krvavitev v prebavilih, če se ga jemlje sočasno z zdravili proti strjevanju krvi (varfarinom, acetilsalicilno kislino v majhnem odmerku in tiklopidinom) in nekaterimi antidepresivi (t. i. selektivnimi zaviralci ponovnega privzema serotonina),
 • okrepi delovanje in neželene učinke digoksina (zdravila za srce), litija (zdravila za zdravljenje duševnih motenj) in fenitoina (zdravila za zdravljenje epilepsije),
 • okrepi neželene učinke metotreksata (zdravila za zdravljenje rakavih obolenj in revmatoidnega artritisa), zato mora miniti med jemanjem odmerkov enega in drugega zdravila vsaj 24 ur,
 • zveča tveganje poškodb ledvic zaradi jemanja ciklosporina (zdravila, ki se uporablja za zdravljenje revmatizma ali po presaditvi organov) ali takrolimusa (zdravila, ki se uporablja po presaditvi organov),
 • zveča možnost neželenih učinkov, predvsem v prebavilih (krvavitve ali razjede), če se ga sočasno jemlje z acetilsalicilno kislino ali drugimi nesteroidnimi protivnetnimi zdravili (vključno z zaviralci encima ciklooksigenaza-2, npr. celekoksibom), kortikosteroidi (zdravili za zdravljenje vnetja v telesu, npr. prednizolonom),
 • zveča tveganje za nastanek podplutb in izliva krvi v sklepe pri HIV-pozitivnih hemofilikih, če se sočasno zdravijo z zidovudinom (zdravilo za zdravljenje okužbe z virusom HIV),
 • verjetno vpliva tudi na delovanje nekaterih zdravil za znižanje krvnega sladkorja (derivatov sulfonilsečnine), zato zaradi previdnosti svetujemo spremljanje krvnega sladkorja.

Ob sočasni uporabi zdravila DIVERIN

 • lahko probenecid ali sulfinpirazon (zdravili za zdravljenje protina oz. putike) okrepita neželene učinke ibuprofena,
 • alkohol zveča tveganje za neželene učinke nesteroidnih protivnetnih zdravil na prebavila in živčevje,
 • lahko kinolonski antibiotiki zvečajo tveganje za pojav konvulzij (krčev skeletnih mišic),
 • in flukonazola ali vorikonazola (zaviralcev CYP2C9), vam bo zdravnik odmerek ibuprofena zmanjšal,
 • in gingka biloba se lahko poveča tveganje za nastanek krvavitev.

Tudi nekatera druga zdravila lahko vplivajo na zdravljenje z zdravilom DIVERIN, oziroma zdravilo DIVERIN lahko vpliva nanje. Zato se morate pred uporabo zdravila DIVERIN skupaj z drugimi zdravili vedno posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo DIVERIN skupaj z alkoholom: Med jemanjem zdravila DIVERIN odsvetujemo pitje alkoholnih pijač, saj alkohol poveča tveganje za neželene učinke na prebavila in živčevje.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Nosečnost: V prvem in drugem trimesečju lahko vzamete le posamezen odmerek zdravila DIVERIN po nasvetu zdravnika. Če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti, zdravila DIVERIN ne smete jemati. Če med zdravljenjem z zdravilom DIVERIN zanosite, o tem obvestite zdravnika.
Dojenje: Neželeni učinki pri dojenčkih niso znani, zato pri kratkotrajnem zdravljenju s priporočenimi odmerki, dojenja ni treba prekiniti.
Plodnost: Zdravilo DIVERIN spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki lahko vplivajo na plodnost žensk. Ta učinek po prenehanju uporabe zdravila preneha.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Pri kratkotrajnem jemanju zdravilo DIVERIN ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Ker se pri uporabi zdravila DIVERIN v večjih odmerkih lahko pojavijo utrujenost, zaspanost, motnje vida in omotica, lahko v posameznih primerih pride do zmanjšane sposobnosti vožnje in upravljanja strojev. Pitje alkoholnih pijač v času jemanja zdravila DIVERIN lahko škodljiv vpliv še zveča. V primeru pojava omenjenih neželenih učinkov ne vozite ali upravljajte strojev.

Zdravilo Diverin vsebuje natrij: To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na odmerek, kar v bistvu pomeni »brez natrija«.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila DIVERIN, kot bi smeli, ali če so zdravilo po nesreči vzeli otroci, se glede tveganja in potrebnega ukrepanja vedno posvetujte z zdravnikom ali pa se odpravite v najbližjo bolnišnico. Simptomi lahko vključujejo slabost, bolečine v trebuhu, bruhanje (lahko vsebuje sledove krvi), glavobol, zvonjenje v ušesih, zmedenost in ritmične gibe oči. Pri večjih odmerkih so poročali o zaspanosti, bolečinah v prsnem košu, razbijanju srca, izgubi zavesti, epileptičnih krčih (predvsem pri otrocih), šibkosti in omotici, krvi v urinu, občutku hladu in težavah z dihanjem.
Če ste pozabili vzeti zdravilo DIVERIN: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 20 tablet
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Lek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je ibuprofen. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 400 mg ibuprofena.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so:
Jedro: mikrokristalna celuloza (E460), premreženi natrijev karmelozat (E468), brezvodni koloidni silicijev dioksid, magnezijev stearat (E470b).
Filmska obloga: hipromeloza (E464), makrogol 400, titanov dioksid (E171), smukec (E553b).

Uporaba

Za lajšanje simptomov je treba uporabljati najmanjši učinkoviti odmerek najkrajši možni čas. Če imate okužbo, se nemudoma posvetujte z zdravnikom, če simptomi (kot sta zvišana telesna temperatura in bolečina) vztrajajo ali se poslabšajo (glejte poglavje 2).

Tableta se lahko deli na enaka odmerka.

Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starih 12 let ali več in s telesno maso večjo od 40 kg
Priporočeni odmerek je 1 do 1 tableta. Največji dnevni odmerek so 3 tablete. Če ste vzeli največji enkratni odmerek (1 tableto), naj bo med posameznimi odmerki vsaj 4 do 6 ur presledka.

Uporaba pri otrocih, starih manj kot 12 let ali s telesno maso manjšo od 40 kg
Otrokom, ki so mlajši od 12 let, ali mladostnikom, s telesno maso manjšo od 40 kg, se zdravila brez zdravniškega nasveta ne sme dajati.

Uporaba pri starejših bolnikih
Če ste stari več kot 65 let, ste lahko bolj nagnjeni k pojavu neželenih učinkov, zato bodite med jemanjem zdravila DIVERIN previdni. Priporočamo, da uporabite najmanjši odmerek zdravila, ki je za lajšanje znakov bolezni še učinkovit.

Uporaba pri bolnikih z motnjami delovanja ledvic ali jeter
Če imate blago do zmerno hudo motnjo delovanja ledvic ali jeter, odmerka ni treba zmanjšati.

Način uporabe
Tableto pogoltnite z zadostno količino vode (npr. s kozarcem vode) med jedjo ali po njej. Če imate občutljiv želodec, vzemite zdravilo DIVERIN med jedjo.
Priporočenih odmerkov zdravila DIVERIN za samozdravljenje ne večajte!

Trajanje zdravljenja
Zdravilo DIVERIN lahko jemljete brez posveta z zdravnikom za lajšanje bolečin največ 4 dni, če ste odrasla oseba, in največ 3 dni, če ste mladostnik. V primeru samozdravljenja zvišane telesne temperature je potreben posvet z zdravnikom, če se simptomi ne izboljšajo po 3 dneh.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Nalgesin S proti bolečinam, vročini in vnetju

Nalgesin S 275mg filmsko obložene tablete, 30 tablet

Nalgesin S je zdravilo, ki blaži bolečine in vnetje ter zniž...
10,27 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.