Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Nalgesin S 275mg filmsko obložene tablete, 30 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Nalgesin S je zdravilo, ki blaži bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo.
Zaloga: 995 na zalogi
Koda izdelka: 146196
10,27 €
10,27 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

naproxenum natricum

Nalgesin S je zdravilo, ki blaži bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo. Deluje tako, da zavira tvorbo prostaglandinov. Tablete so dobro topne, zato začne zdravilo hitro delovati. Zdravilo Nalgesin S blaži bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo pri:

 • glavobolu in zobobolu,
 • bolečinah v mišicah, sklepih in hrbtenici,
 • preprečevanju in lajšanju migrene,
 • menstrualnih bolečinah,
 • bolečinah v mišicah in sklepih, ki spremljajo prehlad in gripo,
 • okužbah kot dopolnitev zdravljenja, za lajšanje bolečin, vnetja in vročine.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Nalgesin S
Ne jemljite zdravila Nalgesin S:

 • če ste alergični na natrijev naproksenat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če ste preobčutljivi za acetilsalicilno kislino in druga nesteroidna protivnetna zdravila (nesteroidne antirevmatike) in ste po njihovi uporabi imeli težave z dihanjem (bronhialno astmo), koprivnico (urtikarijo) ali vneto nosno sluznico (rinitis),
 • če imate aktivno, krvavečo ali ponavljajočo se razjedo na želodcu ali dvanajstniku, povezano s predhodnim zdravljenjem z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili, če ste v preteklosti imeli najmanj dva primera razjede ali krvavitve, ali je zaradi tega pri vas prišlo do predrtja črevesne stene,
 • če se sočasno zdravite z drugimi zdravili za lajšanje bolečin (z acetilsalicilno kislino in drugimi nesteroidnimi antirevmatiki),
 • če imate hudo jetrno ali ledvično okvaro,
 • če imate hudo srčno popuščanje,
 • v tretjem trimesečju nosečnosti.

Zdravila Nalgesin S ne dajajte otrokom, mlajšim kot 2 leti.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Nalgesin S se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • če imate ali ste v preteklosti imeli obolenja prebavil, vas mora zdravnik skrbno nadzorovati; posebna previdnost je potrebna pri ulceroznem kolitisu in Crohnovi bolezni, ker se bolezen lahko ponovi ali poslabša. Resni neželeni učinki v prebavilih lahko nastopijo brez kakršnihkoli predhodnih težav; možne so krvavitve in predrtje črevesne stene (perforacija črevesja);
 • če imate motnje v strjevanju krvi ali se sočasno zdravite z zdravili za preprečevanje strjevanja krvi (antikoagulanti, fibrinolitiki) (glejte podpoglavje Druga zdravila in zdravilo Nalgesin S);
 • če ste bolnik z jetrno ali ledvično okvaro;
 • če imate srčno popuščanje;
 • če se zdravite zaradi epilepsije ali imate sicer zelo redko presnovno motnjo krvnih barvil (porfirijo);
 • pri velikih in svežih ranah ter najmanj 48 ur pred načrtovanimi večjimi operacijskimi posegi.

Zdravila kakršno je Nalgesin S, so lahko povezana z majhnim povečanjem tveganja za srčno kap (miokardni infarkt) ali možgansko kap. Verjetnost morebitnega tveganja je večja pri visokih odmerkih in podaljšanem zdravljenju. Ne prekoračite priporočenega odmerka ali trajanja zdravljenja. Če imate težave s srcem ali ste preboleli možgansko kap ali menite, da pri vas obstaja tveganje za nastanek takih pogojev (npr., če imate visok krvni tlak, sladkorno bolezen ali visoke vrednosti holesterola ali če kadite), se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Zelo redko so pri uporabi nesteroidih protivnetnih zdravil poročali o hudih kožnih reakcijah (nekatere s smrtnim izidom), vnetjih kože z luščenjem kože, toksični epidermalni nekrolizi (hud obsežen mehurjast kožni izpuščaj z rdečino in luščenjem kože) in Stevens-Johnsonovem sindromu (hujši mehurjasti izpuščaji po koži, ustih, očeh in genitalijah). Največja nevarnost za te kožne reakcije je v začetku zdravljenja, zato morate ob prvem znaku takšnih pojavov (kožni izpuščaji, spremembe kožnega tkiva, drugi znaki preobčutljivosti) prekiniti zdravljenje. Kot vsa zdravila, ki jih dajemo starejšim bolnikom, tudi natrijev naproksenat priporočamo v najmanjših še učinkovitih odmerkih. Jemanje zdravila Nalgesin S in sočasno pitje alkoholnih pijač lahko poveča nevarnost želodčne krvavitve. Nesteroidna protivnetna zdravila kot je zdravilo Nalgesin S, lahko vplivajo na plodnost ženske. Učinek po prenehanju zdravljenja izgine.

Otroci in mladostniki: Uporaba zdravila Nalgesin S pri otrocih, starih od 2 do 12 let ni priporočljiva in ni primerna za samozdravljenje.

Jemanje zdravila Nalgesin S morate prekiniti in se posvetovati z zdravnikom:

 • če se pojavijo novi ali nepričakovani simptomi,
 • če se simptomi nadaljujejo ali celo poslabšajo,
 • če imate težave s požiranjem,
 • če se pojavi zgaga ali bolečina v želodcu.

Druga zdravila in zdravilo Nalgesin S
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zaradi medsebojnega učinkovanja z nekaterimi drugimi zdravili se učinek zdravila Nalgesin S ali teh zdravil lahko poveča ali zmanjša. To se zgodi pri:

 • drugih zdravilih za lajšanje bolečin (acetilsalicilna kislina in druga nesteroidna protivnetna zdravila, vključno s selektivnimi zaviralci ciklooksigenaze-2),
 • zdravilu Naprosyn, ki vsebuje isto zdravilno učinkovino naproksen,
 • zdravilih za preprečevanje strjevanja krvi (antikoagulanti, fibrinolitiki),
 • zdravilih, ki preprečujejo nastanek krvnih strdkov (acetilsalicilna kislina),
 • zdravilih za zdravljenje sladkorne bolezni (sulfonilsečnina),
 • zdravilih za zdravljenje epilepsije (derivati hidantoina),
 • zdravilih za zdravljenje zvišanega krvnega tlaka,
 • zdravilih, ki povečujejo izločanje seča (furosemid),
 • zdravilih, ki pospešujejo izločanje sečne kisline iz telesa in preprečujejo napade protina (probenecid),
 • zdravilih za zdravljenje psihičnih motenj (litij),
 • zdravilih, ki zavirajo imunski odziv (ciklosporin),
 • zdravilih za zdravljenje malignih obolenj (metotreksat),
 • zdravilih za zdravljenje AIDS-a (zidovudin),
 • zdravilih s protivnetnim delovanjem (kortikosteroidi),
 • zdravilih za zdravljenje depresije (zaviralci ponovnega prevzema serotonina).

Zdravilo Nalgesin S skupaj s hrano in pijačo: Tablete jemljite z nekaj tekočine. Lahko jih jemljete pred jedjo, med njo ali po njej.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Učinek zdravila Nalgesin S lahko neugodno vpliva na nosečnost in/ali razvoj zarodka oz. ploda. Nekateri podatki kažejo, da se lahko v zgodnji nosečnosti pojavijo spontani splavi ali nepravilnosti pri plodu. V prvem in drugem trimesečju nosečnosti se zdravilo Nalgesin S ne sme uporabljati, razen če je to nujno potrebno. Če zdravilo Nalgesin S uporablja ženska, ki poskuša zanositi, ali če ga uporablja v prvem ali drugem trimesečju nosečnosti, mora biti odmerek čim manjši, zdravljenje pa čim krajše. Uporaba zdravila Nalgesin S v tretjem trimesečju nosečnosti lahko povzroči nepravilnosti in motnje delovanja nekaterih organov (motnje delovanja srca in ožilja, ledvic, motnje strjevanja krvi, težave pri porodu). Zato se zdravila Nalgesin S v zadnjem trimesečju nosečnosti ne sme uporabljati. Med zdravljenjem z zdravilom Nalgesin S odsvetujemo dojenje.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Nalgesin S nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Nalgesin S vsebuje natrij: To zdravilo vsebuje 25,079 mg natrija (glavne sestavine kuhinjske soli) na tableto. To je enako 1,25 % priporočenega največjega dnevnega vnosa natrija s hrano za odrasle osebe. 

Vsebnost, neto količina: 30 filmsko obloženih tablet.
Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Krka, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je natrijev naproksenat. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 275 mg natrijevega naproksenata, kar ustreza 251 mg naproksena.

Druge sestavine zdravila so povidon, mikrokristalna celuloza (E460), smukec (E553b) in magnezijev stearat (E470b) v jedru tablete ter hipromeloza (E464), titanov dioksid (E171), makrogol 8000 in indigotin (E132) v filmski oblogi. 

Uporaba

Odrasli in otroci, stari 12 let in več: Običajni odmerek je 1 tableta vsakih 8 do 12 ur, dokler trajajo simptomi; to pomeni največ 3 tablete na dan. Začetni odmerek je lahko dvojen, tableti lahko vzamete naenkrat ali z enournim presledkom. 

Če vročina ne popusti v 3 dneh ali bolečina ne popusti v 5 dneh, se glede nadaljnje uporabe izdelka posvetujte z zdravnikom.

Uporaba pri otrocih, starih od 2 do 12 let: Uporaba zdravila Nalgesin S pri otrocih, starih od 2 do 12 let ni priporočljiva in ni primerna za samozdravljenje
Uporaba pri otrocih, starih manj kot 2 leti: Zdravila Nalgesin S ne smejo jemati otroci mlajši od 2 let.

Starejši: Če ste starejši od 65 let, vzemite po potrebi 1 tableto vsakih 12 ur, razen če se s svojim zdravnikom niste dogovorili drugače.

Bolniki z okvaro jeter in ledvic: Pri bolnikih z motnjami v delovanju jeter ali z zmanjšanim delovanjem ledvic je potrebna previdnost.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Diverin tablete proti bolečinam, vnetju in vročini

Diverin 400 mg filmsko obložene tablete, 20 tablet

Diverin je hitra rešitev pri bolečinah in vnetjih ter poviša...
11,61 €
Zaloga po lekarnah
Lekadol proti bolečinam in zvišani telesni temperaturi

Lekadol 500 mg tablete, 20 tablet

Lekadol 500 mg tablete proti bolečinam in zvišani telesni te...
4,03 €
Zaloga po lekarnah
Magnesol pri povečani obremenjenosti, utrujenosti in pri krčih

Magnesol 150 mg šumeče tablete, 20 šumečih tablet

Zdravilo Magnesol vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega ...
7,69 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.