Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g gel, 100g

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Voltaren Emulgel se uporablja za lajšanje bolečine, zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice.
Zaloga: 2 na zalogi
Koda izdelka: 055620
15,92 €
15,92 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

dietilamonijev diklofenakat

Zdravilo Voltaren Emulgel vsebuje zdravilno učinkovino diklofenak, ki spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Izdelano je posebej za vtiranje v kožo in se uporablja za lajšanje bolečine, zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice. Zdravilo Voltaren Emulgel se uporablja pri:

 • Odraslih in mladostnikih, starih 14 let in več: pri poškodbah mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice, bolečine v hrbtu, športne poškodbe), tendinitisu (npr. teniški komolec).
 • Samo pri odraslih (18 let in starejših): pri blagih oblikah artritisa kolena ali prstov.

Če imate kakršna koli vprašanja glede delovanja zdravila Voltaren Emulgel vprašajte svojega zdravnika ali farmacevta.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Voltaren Emulgel
NE uporabljajte zdravila Voltaren Emulgel:

 • če ste alergični na diklofenak ali katero koli sestavino tega zdravila;
 • če ste alergični na druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje bolečine, povišane telesne temperature ali vnetja, kot sta ibuprofen ali acetilsalicilna kislina (učinkovina, ki se uporablja tudi za preprečevanje strjevanja krvi). Če niste prepričani, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom;
  Simptomi alergijskih reakcij na ta zdravila lahko vključujejo zasoplost ali težko dihanje (astma); kožni izpuščaj z mehurji ali koprivnico; otekanje obraza ali jezika; izcedek iz nosu;
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti;
 • pri otrocih in mladostnikih, ki so mlajši od 14 let.

Če imate kar koli od naštetega, ne uporabljajte zdravila Voltaren Emulgel.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Voltaren Emulgel se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • Gela NE nanašajte na poškodovano kožo, npr. na kožo z urezninami, odprtimi ranami, izpuščaji ali ekcemom.
 • Prenehajte z zdravljenjem, če se po nanosu gela na koži pojavi izpuščaj.
 • Izogibajte se nanosu gela na večje površine kože in za daljši čas, razen če vam je tako svetoval zdravnik.
 • Gel je samo za zunanjo uporabo. Ne uporabljajte ga v ustih. Ne pogoltnite ga. Bodite previdni, da zdravila Voltaren Emulgel ne nanesete na oči ali na sluznice. Če se to zgodi, oči dobro sperite s čisto vodo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če nelagodje traja dalj časa.
 • Zdravilo lahko nanesete pod obvezo ali povojem, ki ju običajno uporabljate pri poškodbah, kot so izvini, nikakor pa zdravila ne nanašajte pod neprodušno (plastično) obvezo.

Druga zdravila in zdravilo Voltaren Emulgel: Pri uporabi gela na koži je medsebojno delovanje z drugimi zdravili malo verjetno. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravila Voltaren Emulgel ne smete uporabljati v zadnjem trimesečju nosečnosti, ker lahko poškoduje vašega še nerojenega otroka ali povzroči težave pri porodu. Zdravilo Voltaren Emulgel lahko prvih 6 mesecev nosečnosti uporabljate samo po nasvetu zdravnika. Odmerki morajo biti čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše. Zdravilo Voltaren Emulgel se lahko med dojenjem uporablja samo po nasvetu zdravnika, ker diklofenak prehaja v mleko v majhnih količinah. Zdravila Voltaren Emulgel se ne sme nanašati na prsi doječih mater, niti ne na večje površine kože drugod po telesu ali za daljši čas.
Če ste noseči ali dojite, se za dodatne informacije posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Voltaren Emulgel nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Zdravilo Voltaren Emulgel vsebuje propilenglikol, benzilbenzoat in dišavo

To zdravilo vsebuje 50 mg propilenglikola v vsakem gramu gela. Propilenglikol lahko povzroči draženje kože.
To zdravilo vsebuje 0,03 mg benzilbenzoata v vsakem gramu gela. Benzilbenzoat lahko povzroči lokalno draženje.
To zdravilo vsebuje dišavo z benzilalkoholom, citralom, citronelolom, kumarinom, d-limonenom, evgenolom, farnezolom, geraniolom in linalolom, ki lahko povzročijo alergijske reakcije.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Voltaren Emulgel, kot bi smeli: Po uporabi gela na koži je preveliko odmerjanje zelo malo verjetno. Če ste vi ali vaš otrok pomotoma zaužili zdravilo Voltaren Emulgel ali v primeru, ko ste nenamerno uporabili več gela, kot je priporočeno, nemudoma obvestite svojega zdravnika.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Voltaren Emulgel: Če ste pozabili nanesti zdravilo Voltaren Emulgel ob predpisanem času, ga nanesite takrat, ko se spomnite, in nato nadaljujte z uporabo gela kot običajno. Ne nanašajte dvojne količine, da bi nadomestili izpuščeni nanos gela.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 30 °C. Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in tubi.
Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne uporabljate več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.
Vsebnost: 100 g
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: GlaxoSmithKline Dungarvan Limited, Knockbrack, Dungarvan, Co Waterford, Irska
Izdelovalca: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Barthstrasse 4, 80339 München, Nemčija in Purna Pharmaceuticals NV, Rijksweg 17, B-2870 Puurs, Belgija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je dietilamonijev diklofenakat. 1 g gela vsebuje 11,6 mg dietilamonijevega diklofenakata.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so karbomer, makrogol cetil stearileter, kokoilkaprilat kaprinat, dietilamin, izopropilalkohol, tekoči parafin, propilenglikol (E 1520), parfumirana krema 45 (vsebuje benzilbenzoat, benzilalkohol, citral, citronelol, kumarin, d-limonen, evgenol, farnezol, geraniol in linalol), prečiščena voda.

Uporaba

Za odrasle in mladostnike, stare 14 let ali več:  Na boleče mesto nanesite zdravilo Voltaren Emulgel 3- do 4-krat na dan.

Kako uporabiti zdravilo Voltaren Emulgel

 1. Aluminijasta tuba: pred prvo uporabo prebodite membrano tube z ostro konico zaporke. Aluminijasta laminatna tuba: pred prvo uporabo odstranite pečat, tako da odvijete in odstranite zaporko, ter zgornji del zaporke nastavite na pečat, obrnite in odstranite pečat s tube.
  Aluminijasta laminatna tuba z aplikatorjem (glejte sliko 1 spodaj): pred prvo uporabo odstranite pečat tako, da odstranite prosojni zaščitni pokrov in nato odvijete aplikator. Za odstranitev pečata uporabite utor v obliki zvezde, ki se nahaja na strani aplikatorja. Aplikator ponovno privijte na tubo pred uporabo gela.
 2. Nežno iztisnite majhno količino gela iz tube in ga nanesite na boleča ali otekla področja ter počasi vtrite v kožo.
  Aluminijasta laminatna tuba z aplikatorjem (glejte sliko 1 spodaj): povlecite za bel del aplikatorja. Nežno stisnite tubo, da iztisnete gel na površino aplikatorja. Uporabite aplikator namesto vaših prstov in nežno ter počasi vtrite gel v kožo na bolečih ali oteklih področjih. Nežen pritisk pri vtiranju gela v kožo bo avtomatsko zaprl aplikator.
  Potrebna količina je odvisna od velikosti bolečega ali oteklega področja; običajno zadošča količina, ki variira od velikosti češnje do oreha. Pri vtiranju gela v kožo lahko občutite rahel hladilni učinek.
 3. Zaporko ponovno namestite.
  Aluminijasta laminatna tuba z aplikatorjem: po uporabi aplikator očistite z bombažno ali papirnato brisačo, dokler na pogled ni čist in suh. Ne potapljajte ali spirajte pod vodo. Ne uporabljajte topil ali čistil za čiščenje površine aplikatorja. Po čiščenju ponovno namestite prosojen pokrov na tubo. Aplikatorja ne uporabljajte na drugi tubi. Tubo z aplikatorjem zavrzite skupaj.

Po uporabi:

 • Roke je potrebno obrisati z vpojnim papirjem nato pa umiti, razen če z zdravilom zdravite roke. Vpojni papir je po uporabi potrebno odvreči v smeti.
 • Počakajte, da se Voltaren Emulgel posuši, preden se tuširate ali kopate.

Kako dolgo uporabljati zdravilo Voltaren Emulgel
Zdravila Voltaren Emulgel ne uporabljajte več kot:
Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več: 2 tedna za poškodbe mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice) ali za tendinitis.
Samo odrasli (18 let ali starejši): 3 tedne za artritično bolečino.

Daljše zdravljenje vam lahko priporoči vaš zdravnik.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih (mlajših od 14 let)
Na razpolago ni dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let (glejte Ne uporabljajte zdravila Voltaren Emulgel).
Če se mora zdravilo pri mladostnikih, starih 14 let in več, uporabljati za lajšanje bolečine več kot 7 dni ali če se simptomi poslabšajo, se morajo bolnik/starši mladostnika posvetovati z zdravnikom.

Če se bolečina in oteklina ne izboljšata v 7 dneh, oziroma se celo poslabšata, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Lekadol proti bolečinam in zvišani telesni temperaturi

Lekadol 500 mg tablete, 20 tablet

Lekadol 500 mg tablete proti bolečinam in zvišani telesni te...
4,03 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.