Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Bilobil 120 mg trde kapsule, 60 kapsul

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Bilobil je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za izboljšanje s starostjo povezanega pojemanja kognitivnih sposobnosti in kakovosti življenja pri blagi demenci. Zdravilo Bilobil vsebujejo Ginkgo bilobae folii extractum siccum.
Zaloga: 143 na zalogi
Koda izdelka: 300829
19,50 €
19,50 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Ginkgo bilobae folii extractum siccum

Zdravilo Bilobil vsebuje kvantificirani suhi ekstrakt lista ginka. Zdravilo Bilobil je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za izboljšanje s starostjo povezanega pojemanja kognitivnih sposobnosti in kakovosti življenja pri blagi demenci.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Bilobil
Ne jemljite zdravila Bilobil,

 • če ste alergični na ekstrakt ginka ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če ste noseči.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Bilobil se posvetujte z zdravnikom, da ugotovi, ali so navedeni simptomi posledica druge bolezni, ki zahteva specifično zdravljenje.

 • Če se bolezenski znaki med zdravljenjem poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
 • Če ste bolezensko nagnjeni h krvavitvam (hemoragična diateza) ali se zdravite z zdravili, ki preprečujejo strjevanje krvi, lahko zdravilo Bilobil jemljete le po predhodnem posvetu z zdravnikom.
 • Pred operacijo povejte zdravniku, da jemljete zdravilo Bilobil. Iz previdnostnih razlogov 3 do 4 dni pred posegom prenehajte jemati zdravilo Bilobil.
 • Če imate epilepsijo, se pred jemanjem zdravila Bilobil posvetujte z zdravnikom, saj lahko pripravki ginka sprožijo napade.
 • Ne priporočamo sočasne uporaba zdravila Bilobil in efavirenza (glejte poglavje »Jemanje drugih zdravil«).
 • Ne jemljite večjih odmerkov od priporočenih.

Otroci in mladostniki: Pri otrocih in mladostnikih ni indikacij za uporabo zdravila Bilobil. Tega zdravila se ne sme uporabljati pri tej starostni skupini.

Druga zdravila in zdravilo Bilobil
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

 • Jemanje zdravila Bilobil skupaj z zdravili, ki preprečujejo strjevanje krvi (kot so kumarinski antikoagulanti, klopidogrel, acetilsalicilna kislina in druga nesteroidna protivnetna zdravila), lahko vpliva na učinek teh zdravil.
 • Če jemljete varfarin, zdravilo za preprečevanje strjevanja krvi, vas bo zdravnik morda želel spremljati med zdravljenjem, zlasti ob spremembi odmerka varfarina ali spremembi odmerka zdravila Bilobil, ter tudi ob začetku in prenehanju jemanja zdravila Bilobil.
 • Jemanje zdravila Bilobil skupaj z dabigatranom, zdravilom za preprečevanje strjevanja krvi, lahko poveča učinek dabigatrana. Pred začetkom zdravljenja se posvetujte z zdravnikom.
 • Jemanje zdravila Bilobil skupaj z nifedipinom, zdravilom za zdravljenje nekaterih bolezni srca in visokega krvnega tlaka, lahko poveča učinek nifedipina, kar lahko povzroči omotico in pojav več vročinskih oblivov. Če se to zgodi, se posvetujte z zdravnikom.
 • Uporaba zdravila Bilobil ni priporočljiva, če jemljete efavirenz (zdravilo za zdravljenje okužbe s HIV), saj se učinek slednjega lahko zmanjša.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Lahko se poveča nagnjenost h krvavitvam. Poleg tega podatki o varni uporabi med nosečnostjo niso zadostni, zato je to zdravilo med nosečnostjo kontraindicirano (glejte poglavje »Ne jemljite zdravila Bilobil«). Zaradi pomanjkanja podatkov o varni uporabi med dojenjem tega zdravila ne uporabljajte, če dojite.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Ustrezne študije o vplivu na sposobnost upravljanja vozil in strojev niso bile opravljene.

Zdravilo Bilobil vsebuje laktozo, glukozo
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Bilobil, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Do danes niso bili opisani primeri zastrupitve s kvantificiranim ekstraktom ginka.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Bilobil
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Pozabljeni odmerek vzemite čim prej, razen če je že čas za naslednji odmerek. V tem primeru pozabljeni odmerek izpustite. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 60 kapsul
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Krka, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina je suh, prečiščen in kvantificiran ekstrakt lista ginka. Ena trda kapsula vsebuje 120 mg suhega, prečiščenega in kvantificiranega ekstrakta lista ginka (Ginkgo biloba L., folium) (35–67 : 1), ki ustreza:

 • 26,4–32,4 mg flavonoidov, izraženih kot flavonski glikozidi,
 • 3,36–4,08 mg ginkolidov A, B, C in
 • 3,12–3,84 mg bilobalida.

Ekstrakcijsko topilo: 60-odstotni (m/m) aceton.

Druge sestavine zdravila so laktoza monohidrat, koruzni škrob, smukec (E553b), brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551) in magnezijev stearat (E572) v jedru kapsule ter črni železov oksid (E172), rdeči železov oksid (E172), rumeni železov oksid (E172), titanov dioksid (E171) in želatina (E441) v ovojnici kapsule.

Pomožna snov v rastlinskem pripravku je tekoča glukoza, pripravljena z razprševalnim sušenjem.

Alergeni: Zdravilo Bilobil vsebuje laktozo in glukozo.

Uporaba

Priporočen odmerek za odrasle in starejše je 2-krat na dan po 1 kapsula ali 1-krat na dan po 2 kapsuli. Kapsulo pogoltnite s tekočino. Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Trajanje zdravljenja
Zdravilo Bilobil je treba jemati vsaj 8 tednov. Če po 3 mesecih zdravljenja ne pride do izboljšanja ali če se bolezenski znaki poslabšajo, se
posvetujte z zdravnikom, ki se bo odločil, ali naj nadaljujete z zdravljenjem.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
To zdravilo ni namenjeno za uporabo pri otrocih in mladostnikih.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Persen forte proti stresu, za spanje in pri želodčnih težavah

Persen Forte, trde kapsule, 20 kapsul

Persen Forte se tradicionalno uporablja pri blagih, s streso...
9,38 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.