Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Caffetin tablete, 12 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Caffetin je kombiniran analgetik. Analgetično delujejo tri učinkovine: paracetamol, propifenazon in kodein. Učinkovito zmanjšuje blago do zmerno bolečino. Protibolečinski učinek se pojavi že 15 minut po zaužitju zdravila.
Zaloga: 574 na zalogi
Koda izdelka: 116424
6,35 €
6,35 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

paracetamol, propifenazon, kofein, kodeinijev fosfat seskvihidrat

Zdravilo CAFFETIN je kombiniran analgetik (zdravilo proti bolečinam) in antipiretik (zdravilo za zniževanje povišane telesne temperature). To zdravilo vsebuje kodein, paracetamol, propifenazon in kofein. Kodein spada v skupino zdravil, ki se imenujejo opioidni analgetiki, ki lajšajo bolečino. Lahko se uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi protibolečinskimi zdravili, kot je npr. paracetamol. Analgetično delujeta tudi paracetamol in propifenazon. Kofein zveča učinek naštetih učinkovin. Zdravilo učinkovito zmanjšuje blago do zmerno hudo bolečino. Paracetamol in propifenazon tudi znižujeta povišano telesno temperaturo. Protibolečinski učinek se pojavi že 15 minut po zaužitju zdravila.

Zdravilo se uporablja za lajšanje blagih do zmerno hudih bolečin (glavobol, zobobol, migrena, bolečina po operaciji in poškodbi, nevralgija (bolečina v posameznih živcih - npr. bolečina vzdolž ishiadičnega živca - išias), mialgija (bolečina v mišicah), dismenoreja (boleča menstruacija)). Kodein se lahko uporablja pri otrocih, starejših od 12 let, za kratkotrajno blaženje zmerne bolečine, ki je druga protibolečinska zdravila ne olajšajo, kot npr. paracetamol ali ibuprofen (samostojno).
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se morate posvetovati z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo CAFFETIN
Ne jemljite zdravila CAFFETIN:

  • če ste alergični na paracetamol, propifenazon, kofein, kodeinijev fosfat seskvihidrat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
  • če imate hudo ledvično ali jetrno okvaro, akutno intermitentno porfirijo (motnja v presnovi porfirina, ki se kaže s ponavljajočimi se napadi bolečin v trebuhu, gastrointestinalno disfunkcijo in nevrološkimi motnjami) ali akutno hemolitično anemijo (slabokrvnost zaradi skrajšane življenjske dobe eritrocitov) zaradi pomanjkanja encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze,
  • če veste, da hitro presnavljate kodein v morfin,
  • če ste noseči in/ali če dojite (glejte poglavje Nosečnost, dojenje in plodnost),
  • za lajšanje bolečin pri otrocih in mladostnikih (0–18 let) po odstranitvi mandljev ali nosnih polipov zaradi sindroma obstruktivne apneje v spanju,pri
  • otrocih, starih manj kot 12 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila CAFFETIN se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravilo CAFFETIN ni primerno za dolgotrajno zdravljenje. Kadar vam ga zdravnik predpiše za daljše zdravljenje, je potrebno spremljati krvno sliko ter jetrno in ledvično delovanje. Posledice dolgotrajne uporabe zdravila so lahko zasvojenost, kronični glavobol, ledvična okvara ali okvara kostnega mozga. Če se vam med zdravljenjem z zdravilom CAFFETIN poviša telesna temperatura, pojavi vnetje v grlu ali mrzlica, morate obiskati svojega zdravnika. Če imate funkcionalno okvaro ledvic, jeter, dihal (npr. bronhialna astma), bolezen ali okvaro kostnega mozga, tremor (hitro, ritmično tresenje mišic, udov in drugih delov telesa), povišan krvni tlak in če vam je slabo ali ste nervozni, nespeči, uporabljajte zdravilo CAFFETIN še posebej previdno. Zdravila, ki znižujejo povišano telesno temperaturo, lahko prikrijejo znake okužbe.
Če trajata nepojasnjena telesna temperatura ali bolečina več kot 3 dni, se posvetujte z zdravnikom.
Uporabi zdravila se je potrebno izogibati pri bolnikih, ki so nagnjeni k zasvojenosti z drogami, alkoholom ali drugimi zdravili.
Kodein se z encimom v jetrih presnavlja v morfin. Morfin je spojina, ki lajša bolečino. Nekateri ljudje imajo ta encim spremenjen, kar lahko vpliva na ljudi na različne načine. Pri nekaterih ljudeh morfin ne nastaja ali nastaja v majhnih količinah, kar ne zadošča za lajšanje bolečine. Pri drugih ljudeh pa se lahko pojavijo resni neželeni učinki zaradi velike količine proizvedenega morfina. Če opazite katerega koli od naslednjih neželenih učinkov, morate prenehati jemati to zdravilo in takoj poiskati zdravniško pomoč: počasno ali plitko dihanje, zmedenost, zaspanost, majhne zenice, občutek slabosti, bruhanje, zaprtje, pomanjkanje apetita.

Otroci in mladostniki
Varnosti uporabe zdravila CAFFETIN pri otrocih niso ugotovili, zato uporaba zdravila pri otrocih, mlajših od 12 let, ni dovoljena, pri starejših otrocih pa je pri uporabi zdravila potrebna posebna previdnost.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih po operaciji
Kodeina se ne sme uporabljati za lajšanje bolečine pri otrocih in mladostnikih po odstranitvi mandljev ali nosnih polipov zaradi sindroma obstruktivne apneje v spanju.

Uporaba pri otrocih, ki imajo težave z dihanjem
Kodeina se ne priporoča za uporabo pri otrocih, ki imajo težave z dihanjem, ker se lahko simptomi morfinske toksičnosti pri teh otrocih poslabšajo.

Druga zdravila in zdravilo CAFFETIN
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Sočasnega jemanja zdravila CAFFETIN z uspavali ali pomirjevali se zaradi zaviralnega učinka kodeina na osrednje živčevje ne priporoča. Tudi sočasne uporabe zdravila CAFFETIN s spodbujevalci osrednjega živčevja, zaviralci monoaminooksidaze (furasolidin, selegilin), prokarbazinom (zdravilo, ki zavira celično rast in razmnoževanje - citostatik) ter zdravil, ki vsebujejo kofein ali alkohol, se ne priporoča.
Alkohol, fenobarbital (uspavalo iz skupine barbituratov, ki se uporablja tudi kot antiepileptik), antiepileptika fenitoin in karbamazepin ter izoniazid in rifampicin, ki se uporabljata za zdravljenje tuberkuloze, zvečajo hepatotoksičnost paracetamola.
Med hkratnim zdravljenjem z zdravilom CAFFETIN in peroralnimi antikoagulanti (zdravila, ki preprečujejo ali zavirajo strjevanje krvi - acenokumarol, varfarin) ali nesteroidnimi protivnetnimi zdravili se lahko pojavijo prebavne neželene interakcije.
Sočasna uporaba drugih zdravil, ki vsebujejo paracetamol, z zdravilom CAFFETIN poveča nevarnost za preveliko odmerjanje paracetamola.
Sočasno jemanje zdravila CAFFETIN in sedativnih zdravil, kot so benzodiazepini ali podobna zdravila, poveča tveganje za pojav zaspanosti, težav z dihanjem (depresijo dihanja), komo in je lahko življenjsko ogrožajoče. Zato sočasno jemanje pride v poštev samo v primeru, kadar ni drugih možnosti zdravljenja.
Če vam zdravnik predpiše zdravilo CAFFETIN skupaj s sedativnimi zdravili, mora omejiti njihov odmerek in trajanje sočasnega zdravljenja. Zdravnika obvestite o vseh sedativnih zdravilih, ki jih jemljete, in natančno upoštevajte njegova priporočila za odmerjanje. Lahko bi bilo koristno, da bi prijatelje ali sorodnike seznanili z zgoraj navedenimi znaki in simptomi. Če opazite takšne simptome, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilo CAFFETIN skupaj s hrano, pijačo in alkoholom: Sočasno jemanje zdravila in uživanje alkohola se odsvetuje. Tudi sočasne uporabe zdravila s pijačami, ki vsebujejo kofein, se ne priporoča.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Nosečnost: Varnosti uporabe zdravila med nosečnostjo niso ugotovili, zato zdravila CAFFETIN med nosečnostjo ne uporabljajte (glejte poglavje Ne jemljite zdravila CAFFETIN).
Dojenje: Zdravila CAFFETIN ne jemljite med dojenjem, ker vsebuje kodein. Kodein in morfin prehajata v materino mleko.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo CAFFETIN v terapevtskih odmerkih ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Pri upravljanju vozil in strojev pa morate biti zelo previdni, če ste vzeli največji dnevni odmerek (6 tablet), zlasti če ste sočasno zaužili alkohol.

To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na tableto, kar v bistvu pomeni “brez natrija”.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila CAFFETIN, kot bi smeli: Dolgotrajno jemanje velikih odmerkov zdravila lahko povzroči ledvično popuščanje, kronični glavobol ali okvaro kostnega mozga. Prevelik enkratni odmerek lahko povzroči slabost, bruhanje, motnje zavesti, krče ter jetrno in ledvično okvaro.
V primeru zaužitja večjega števila tablet, se nemudoma posvetujte z zdravnikom.
Če ste pozabili vzeti zdravilo CAFFETIN: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 12 tablet
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): ALKALOID-INT d.o.o., Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovine so paracetamol, propifenazon, kofein in kodeinijev fosfat seskvihidrat. Ena tableta vsebuje 250 mg paracetamola, 210 mg propifenazona, 50 mg kofeina in 10 mg kodeinijevega fosfata seskvihidrata.

Druge pomožne snovi so magnezijev stearat (E470b), natrijev lavrilsulfat, natrijev karboksimetilškrob vrste A, koloidni brezvodni silicijev dioksid, povidon, kalcijev hidrogenfosfat dihidrat, mikrokristalna celuloza (E460), premreženi natrijev karmelozat (E468), glicerildibehenat.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Kapljice za inhalacijo

Kapljice za inhalacijo, 21 ml

Kapljice za inhalacijo so namenjene lajšanju znakov prehlada...
7,26 €
Zaloga po lekarnah
Nolpaza control proti zgagi

Nolpaza control 20 mg gastrorezistentne tablete, 14 tablet

Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravl...
10,32 €
Zaloga po lekarnah
L Lenodiar Adult Aboca namenjen zdravljenju težav, povezanih z akutno drisko in izbruhi kronične  driske

Lenodiar Adult Aboca kapsule, 20 kapsul

Izdelek je namenjen zdravljenju težav, povezanih z akutno dr...
11,52 €
Zaloga po lekarnah
Daleron Cold 3 pri vročini, bolečinam, dražečem kašlju in izcedku iz nosu

Daleron COLD3 325 mg/30 mg/15 mg filmsko obložene tablete, 24 tablet

Zdravilo Daleron COLD3 blaži simptome in bolezenske znake, k...
10,49 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.