Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Cyclodynon navadna konopljika, filmsko obložene tablete, 30 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Cyclodynon je zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje predmenstrualnega sindroma (mesečno ponavljajoče se težave pred redno menstruacijsko krvavitvijo). Zdravilo je indicirano pri odraslih ženskah od 18. leta starosti naprej.
Zaloga: 32 na zalogi
Koda izdelka: 151241
13,39 €
13,39 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Kaj je zdravilo Cyclodynon in za kaj ga uporabljamo
Cyclodynon je zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje predmenstrualnega sindroma (mesečno ponavljajoče se težave pred redno menstruacijsko krvavitvijo). Zdravilo je indicirano pri odraslih ženskah od 18. leta starosti naprej.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Cyclodynon
Ne jemljite zdravila Cyclodynon

če ste alergični (preobčutljivi) na suhi ekstrakt plodu navadne konopljike ali katero koli sestavino zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Cyclodynon se posvetujte z zdravnikom:

  • če imate ali ste imeli raka, pri katerem se lahko ob uporabi estrogena pojavijo negativne reakcije;
  • če uporabljate agoniste dopamina (npr. nekatera zdravila za zdravljenje Parkinsonove bolezni), antagoniste dopamina (nekatera zdravila za zdravljenje shizofrenije, bipolarnih motenj, slabosti ali bruhanja), estrogene (ki se npr. uporabljajo pri hormonsko nadomestnem zdravljenju) in antiestrogene (npr. nekatera zdravila za zdravljenje raka na dojki);
  • če ste imeli v preteklosti motnje v delovanju hipofize.
  • Če se simptomi med jemanjem zdravila poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.
  • Če opazite znake alergične reakcije, prenehajte z jemanjem tega zdravila in se takoj obrnite na svojega zdravnika (glejte poglavje 4).

Otroci in mladostniki
Ni indikacij za uporabo zdravila pri otrocih v predpubertetni dobi. Uporaba pri otrocih v pubertetni dobi in mladostnikih, mlajših od 18 let, zaradi pomanjkanja zadostnih podatkov ni priporočljiva.

Druga zdravila in zdravilo Cyclodynon
Ni mogoče izključiti medsebojnega delovanja plodu navadne konopljike z agonisti dopamina (npr. nekatera zdravila za zdravljenje Parkinsonove bolezni), antagonisti dopamina (nekatera zdravila za zdravljenje shizofrenije, bipolarnih motenj, slabosti ali bruhanja), estrogeni (ki se npr. uporabljajo pri hormonsko nadomestnem zdravljenju) in antiestrogeni (npr. nekatera zdravila za zdravljenje raka na dojki).

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Če obiščete zdravnika ali druge zdravstvene delavce, jim ne pozabite povedati, da jemljete oziroma ste pred kratkim jemali to zdravilo, ki se izdaja brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Ni indikacij za uporabo zdravila Cyclodynon med nosečnostjo. Jemanje zdravila Cyclodynon se ne priporoča med nosečnostjo. Zaradi pomanjkanja ustreznih podatkov jemanje med dojenjem ni priporočljivo. Če ste noseči ali dojite, menite, da ste noseči oziroma nameravate zanositi, pred jemanjem tega zdravila za nasvet vprašajte svojega zdravnika ali farmacevta.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni raziskav o vplivu zdravila na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. Za sedaj ni dokazov, da bi uporaba zdravila Cyclodynon poslabšala sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. Vendar pa lahko vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji bolnikov, pri katerih se pojavlja omotica.

Zdravilo Cyclodynon vsebuje mlečni sladkor (laktozo)
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo Cyclodynon vsebuje natrij.
To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol natrija (23 mg) na gastrorezistentno kapsulo, kar v bistvu pomeni "brez natrija" .

Pediatrična populacija
Ni indikacij za uporabo pri otrocih v predpubertetni dobi. Uporaba pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, ni priporočljiva zaradi pomanjkanja zadostnih podatkov (glejte poglavje 2).

Posebne populacije
Ni na voljo podatkov za navodilo za odmerjanje pri okvari ledvic ali jeter.
Če imate okvaro ledvic ali jeter, se pred jemanjem zdravila Cyclodynon posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Cyclodynon, kot bi smeli
Če ste vzeli preveč tablet zdravila Cyclodynon ali je zdravilo pomotoma zaužil otrok, se obrnite na zdravnika ali bolnišnico.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Cyclodynon
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnjega.

Dobavitelj: Bionorica SE, Kerschensteinerstraße 11, 92318 Neumarkt in der Oberpfalz, Nemčija, e-mail: info@bionorica.de
Proizvajalec: Bionorica SE, Kerschensteinerstraße 11, 92318 Neumarkt in der Oberpfalz, Nemčija, e-mail: info@bionorica.de

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

1 filmsko obložena tableta vsebuje 20 mg suhega ekstrakta plodu navadne konopljike (Vitex agnus-castus L., fructus (7-11:1)). Ekstrakcijsko 
topilo: 70-odstotni (V/V) etanol.

Pomožne snovi so:
Povidon 30, koloidni brezvodni silicijev dioksid, krompirjev škrob, laktoza monohidrat, mikrokristalna celuloza, premreženi natrijev 
karmelozat, magnezijev stearat (rastlinski), Opadry amb II (sestava: polivinil alkohol, smukec, titanov dioksid (E171), gliceril 
monokaprilokaprat in natrijev laurilsulfat).

Uporaba

Priporočeno odmerjanje:
Priporočeni odmerek za odrasle ženske od 18. leta starosti naprej je 1 filmsko obložena tableta na dan.

Način uporabe:
Filmsko obložene tablete pogoltnite z zadostno količino tekočine (npr. z enim kozarcem vode). Tablet ne žvečite. Za najboljši učinek zdravljenja se priporoča neprekinjena uporaba v obdobju, daljšem od 3 mesecev (tudi med menstruacijo). Če po neprekinjeni uporabi v obdobju, daljšem od 3 mesecev, simptomi ne pojenjajo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.