Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Daleron za otroke 120 mg/5 ml peroralna suspenzija, 100ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo suspenzija Daleron za otroke pri otrocih znižuje povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe ter reakcije po cepljenju. Lajša blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol) ter bolečine po poškodbah, zdravniških in zobozdravniških posegih.
Zaloga: 232 na zalogi
Koda izdelka: 009520
6,55 €
6,55 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

paracetamol

Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Zaradi učinkovitosti in varnosti je paracetamol v priporočenih odmerkih posebno primeren za otroke.
Zdravilo suspenzija Daleron za otroke pri otrocih znižuje povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe ter reakcije po cepljenju. Lajša blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol) ter bolečine po poškodbah, zdravniških in zobozdravniških posegih.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Daleron za otroke
Ne uporabljajte zdravila Daleron za otroke:

 • če je otrok alergičen na paracetamol ali katero koli sestavino zdravila tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če ima otrok hudo jetrno ali ledvično okvaro,
 • če ima otrok vnetje jeter, ki ga povzročajo virusi (virusni hepatitis) in
 • če ima otrok prirojeno pomanjkanje encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze v rdečih krvničkah

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Daleron za otroke se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Daleron za otroke:

 • če ima otrok blago ali zmerno zmanjšano jetrno ali ledvično delovanje, ker mu smete dajati zdravilo le pod zdravnikovim nadzorom,
 • če trajajo bolezenski znaki kljub zdravljenju več kot 3 dni in se posvetujte z zdravnikom,
 • pri otrocih, mlajših od 2 let, ker jim smete dajati zdravilo le po zdravnikovem nasvetu.

Zdravilo ne vsebuje saharoze, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki s sladkorno boleznijo.
Zaradi vsebnosti sorbitola in maltitola lahko veliki odmerki suspenzije Daleron za otroke povzročijo prebavne motnje (drisko).
Druga zdravila in zdravilo Daleron za otroke
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če otrok prejema, je pred kratkim prejemal ali pa bo morda začel prejemati katero koli drugo zdravilo.
Zaradi medsebojnega učinkovanja z nekaterimi drugimi zdravili se učinek suspenzije Daleron za otroke ali teh zdravil lahko poveča ali zmanjša. To se zgodi pri:

 • zdravilih za preprečevanje strjevanja krvi (varfarin),
 • zdravilih za uravnavanje črevesne gibljivosti (metoklopramid),
 • zdravilih za preprečevanje slabosti in bruhanja (domperidon),
 • zdravilih za uravnavanje količine holesterola in drugih maščob v krvi (holestiramin),
 • zdravilih za zdravljenje epileptičnih napadov (barbiturati, antiepileptiki),
 • zdravilih za zdravljenje tuberkuloze (rifampicin),
 • zdravilih za zdravljenje bakterijskih okužb (kloramfenikol),
 • drugih zdravilih, ki vsebujejo isto učinkovino paracetamol,
 • drugih zdravilih za lajšanje bolečin in zniževanje povišane telesne temperature (salicilamid).

Sočasno jemanje paracetamola in alkohola lahko poveča toksično delovanje paracetamola na jetra.

Zdravilo Daleron za otroke skupaj s hrano, pijačo in alkoholom: Med zdravljenjem s paracetamolom se ob sočasnem uživanju alkoholnih pijač poveča toksično delovanje paracetamola na jetra.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol v odmerkih, ki so primerni za otroke. Med nosečnostjo in dojenjem po potrebi jemljite zdravilo po priporočilu zdravnika in čim krajši čas, po možnosti samo posamezne odmerke.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol v odmerkih, ki so primerni za otroke. Suspenzija Daleron za otroke nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Daleron za otroke vsebuje sorbitol (E420), maltitol (E965), natrijev benzoat (E211) in natrij (iz natrijevega benzoata in natrijevega karmelozata)
Sorbitol: To zdravilo vsebuje 200 mg sorbitola v 1 ml peroralne suspenzije. 1 brizga za peroralno dajanje (5 ml peroralne suspenzije) vsebuje 1000 mg sorbitola. Sorbitol je vir fruktoze. Če vam je zdravnik povedal, da vi (ali vaš otrok) ne prenašate nekaterih sladkorjev ali če so pri vas ugotovili dedno intoleranco za fruktozo, redko genetsko bolezen, pri kateri ne morete razgraditi fruktoze, se posvetujte z zdravnikom preden vi (ali vaš otrok) vzamete ali dobite to zdravilo. Sorbitol lahko povzroča nelagodje v prebavilih in ima blag odvajalni učinek.
Maltitol: Če vam je zdravnik povedal, da vi (ali vaš otrok) ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim (oziroma z otrokovim) zdravnikom. Pri odmerkih, enakih oziroma večjih od 13,7 ml, je treba upoštevati, da vsebnost maltitola presega 10 g. Lahko deluje blago odvajalno. Kalorična vrednost je 2,3 kcal/g maltitola.
Natrijev benzoat (E211): To zdravilo vsebuje 2 mg natrijevega benzoata v 1 ml sirupa. Natrijev benzoat lahko poveča tveganje za zlatenico (rumeno obarvanje kože in oči) pri novorojenčkih (do 4. tedna starosti).
Natrij: To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija v 1 ml sirupa, kar v bistvu pomeni "brez natrija".

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Daleron za otroke, kot bi smeli: Nemudoma se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Kadar je odmerek zdravila bistveno večji od priporočenega, (več kot 150 mg paracetamola na kg telesne mase), lahko nastanejo hude okvare jeter in ledvic. Znaki jetrne okvare se pojavijo šele 2 do 4 dni po zaužitju prevelikega odmerka. Pri otrocih se znaki akutnega prevelikega odmerjanja pokažejo pri odmerkih, ki so večji od 150 mg/kg telesne mase. Znaki akutnega prevelikega odmerjanja se v prvih 24 urah kažejo kot slabost, bruhanje, povečano znojenje in bolečine v trebuhu.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Daleron za otroke: Ne uporabite dvojnega odmerka, če ste pozabili uporabiti prejšnji odmerek. Suspenzijo Daleron za otroke dajajte otroku le po potrebi ob bolečinah ali povišani telesni temperaturi.
Če ste prenehali uporabljati zdravilo Daleron za otroke: Zdravilo lahko varno opustite, ko bolezenski znaki minejo. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 100 ml
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik):
KRKA, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je paracetamol. 5 ml peroralne suspenzije (1 brizga za peroralno dajanje) vsebuje 120 mg paracetamola. 1 ml peroralne suspenzije vsebuje 24 mg paracetamola.
Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so sorbitol (E420), glicerol (E422), ksantanski gumi (E415), maltitol (E965), mikrokristalna celuloza (E460), natrijev karmelozat (E466), natrijev benzoat (E211), citronska kislina (E330) za uravnavanje pH, aroma ananasa, riboflavin (E101) in prečiščena voda.

Glejte poglavje 2 priloženega navodila "Zdravilo Daleron za otroke vsebuje sorbitol (E420), maltitol (E965), natrijev benzoat (E211) in natrij (iz natrijevega benzoata in natrijevega karmelozata)".

Uporaba

Priporočeni odmerek za otroke je 10 do 15 mg paracetamola na kilogram telesne mase. Za natančno odmerjanje zdravila je priložena brizga za peroralno dajanje. Z brizgo odmerite potrebno količino in zdravilo počasi iztisnite otroku v usta. Iz brizge ga lahko iztisnete tudi na žličko in ga tako dajete otroku.

Pred uporabo steklenico dobro pretresite. Po uporabi steklenico takoj dobro zaprite. Po uporabi brizgo sperite z vodo. Otrokom odmerjamo zdravilo glede na njihovo starost. Pri odmerjanju upoštevajte priporočene enkratne odmerke suspenzije Daleron za otroke, ki so podani spodaj.

do 3 mesece 40 mg (1,7 ml ali 1/3 brizge)
4 do 11 mesecev 80 mg (3,3 ml ali 2/3 brizge)
1 do 2 leti 120 mg (5 ml ali 1 brizga)
3 do 6 let 180 do 240 mg (7,5 do 10 ml ali 1,5 do 2 brizgi)
7 do 10 let 240 do 360 mg (10 do 15 ml ali 2 do 3 brizge)
11 do 12 let 480 mg (20 ml ali 4 brizge)

Otrokom, mlajšim od 2 let, dajemo suspenzijo le po zdravnikovem nasvetu. Posamezne odmerke smete dajati v najmanj 4- do 6-urnih presledkih, če je potrebno. Ne priporočamo več kot 4 odmerkov na dan. Največji dnevni odmerek paracetamola je 50 mg do 75 mg na kilogram telesne mase. Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Trajanje samozdravljenja je pri lajšanju bolečine največ pet (5) dni, za zniževanje povišane telesne temperature pa tri (3) dni.

Bolniki z zmanjšanim delovanjem ledvic
Zdravilo dajemo previdno otrokom z zmanjšanim delovanjem ledvic. Otroci s hudo ledvično okvaro zdravila ne smejo jemati.

Bolniki z okvaro jeter
Zdravilo dajemo previdno otrokom z motnjami v delovanju jeter. Otroci s hudo jetrno okvaro zdravila ne smejo jemati. Če menite, da je učinek zdravila Daleron za otroke premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Septanazal za odrasle, pršilo

Septanazal za odrasle 1 mg/50 mg v 1 ml pršilo za nos, raztopina, 10ml

Septanazal hitro zoži žilice v nosni sluznici in tako zmanjš...
10,38 €
Zaloga po lekarnah
Fitobimbi Sonno kapljice zelišča za mirnejši spanec

Fitobimbi Sonno kapljice, 30 ml

Pripravek iz rastlinskih izvlečkov na osnovi pasijonke, meli...
11,99 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.