Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Dramina 50 mg tablete, 10 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Dramina se uporablja za preprečevanje in lajšanje slabosti, bruhanja in/ali vrtoglavice, povezane s potovalno boleznijo ter simptomatsko zdravljenje Menierove bolezni in drugih vestibularnih motenj.
Zaloga: 290 na zalogi
Koda izdelka: 042587
8,58 €
8,58 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

dimenhidrinat

Zdravilo Dramina vsebuje zdravilno učinkovino dimenhidrinat, ki spada v skupino zdravil, imenovanih antihistaminiki. Zdravilo Dramina se uporablja za:

  • preprečevanje in lajšanje slabosti, bruhanja in/ali vrtoglavice, povezane s potovalno boleznijo,
  • simptomatsko zdravljenje Menierove bolezni (bolezen notranjega ušesa z vrtoglavico, naglušnostjo, bruhanjem, šumenjem v ušesu) in drugih vestibularnih motenj (motnje labirinta v ušesu, ki se kažejo kot vrtoglavica, šumenje v ušesih, slabost in bruhanje).

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Dramina
Ne jemljite zdravila Dramina, če ste alergični na dimenhidrinat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Dramina se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravilo Dramina je treba uporabljati previdno pri bolnikih s konvulzijami (epileptični krči) in pri tistih, pri katerih bi lahko antiholinergične lastnosti zdravila (tovrstna zdravila med drugim povzročijo razširjenje zenice, zadrževanje urina, suha usta in grlo) poslabšale osnovno bolezen (glavkom zaprtega zakotja (bolezen očesa s povečanim tlakom v očesu), povečana prostata, bronhialna astma). Pri bolnikih z jetrno okvaro so potrebni previdnostni ukrepi. Zdravilo Dramina lahko prikrije simptome ototoksičnosti (poškodba ušesa), zato je pri sočasni uporabi z zdravili, ki lahko povzročijo poškodbo ušesa, potrebna previdnost. Pri daljši uporabi zdravila Dramina lahko laboratorijski izvidi pokažejo lažno visoke vrednosti teofilina v serumu. Obvestite svojega zdravnika, če v času jemanja zdravila Dramina, opravljate katere koli laboratorijske teste.

Druga zdravila in zdravilo Dramina: Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo

  • To zdravilo lahko okrepi učinek depresorjev (snovi, ki zmanjšajo delovanje) osrednjega živčevja, kot so alkohol, sedativi, hipnotiki, antipsihotiki in opioidni analgetiki. Lahko tudi okrepi delovanje drugih antiholinergičnih zdravil (ki se uporabljajo za zdravljenje povečane prostate, intestinalne obstrukcije, glavkoma, bronhialne astme, Parkinsonove bolezni ali depresije).
  • Ob sočasni uporabi z aminoglikozidnimi antibiotiki lahko prikrije zgodnje znake poškodbe ušesa.

Zdravilo Dramnina skupaj s hrano, pijačo in alkoholom: Zdravilo Dramina lahko jemljete s hrano ali brez nje. Med jemanjem zdravila Dramina se izogibajte pitju alkoholnih pijač, ker lahko alkohol okrepi učinek zdravila.

Nosečnost in dojenje: Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Zdravilo Dramina se lahko uporablja med nosečnostjo le, če je to nujno potrebno. Če ste noseči ali ste zanosili medtem, ko ste jemali to zdravilo, se posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo svetoval kaj je za vas najboljše. Dimenhidrinat prehaja v materino mleko in lahko škoduje dojenčku. Če dojite svojega otroka, ne jemljite zdravila, ne da bi se prej posvetovali s svojim zdravnikom. Dojenje v času jemanja tega zdravila ni priporočljivo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Dramina uporabljajte previdno med vožnjo, upravljanjem s stroji ali opravljenjem drugih dejavnosti. Zdravilo lahko povzroči omotico, zaspanost, zamegljen vid ter zmanjša sposobnost presoje in koordinacije. Če postanete omotični, zaspani ali imate zamegljen vid, se izogibajte tem dejavnostim. Dokler ne veste, kako zdravilo deluje na vas, ne vozite vozil in ne upravljajte s stroji.

Zdravilo Dramina vsebuje laktozo: Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Dramina kot bi smeli, se posvetujte s svojim zdravnikom ali se obrnite na urgentni oddelek najbližje bolnišnice.
Simptomi prevelikega odmerjanja so suha usta, nos in grlo, zaspanost, pordelost ali rdečina obraza, upočasnjeno ali oteženo dihanje, občutek slabosti, nerodnost ali nestabilnost, epileptični napadi ali konvulzije (epileptični krči), halucinacije (bolnik vidi, sliši ali občuti stvari, ki jih ni), težave s spanjem. Priporočamo uporabo aktivnega oglja, pri resnem prevelikem odmerjanju pa je potrebno izpiranje želodca.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Dramina: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 10 tablet
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka, Hrvaška

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina je dimenhidrinat. Ena tableta vsebuje 50 mg dimenhidrinata.

Pomožne snovi so: mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat, laktoza monohidrat, povidon, krospovidon.

Uporaba

Odrasli in otroci nad 12 let
Začetni odmerek je 1 tableta (50 mg), potem 1 do 2 tableti (50 do 100 mg), trikrat na dan. Ne priporočamo jemanja več kot 8 tablet (400 mg) na dan. Za preprečevanje potovalne bolezni morate zdravilo vzeti 30 minut pred začetkom gibanja.

Otroci od 6 do 12 let
1/2 - 1 tableta (25 do 50 mg), trikrat na dan. Ne priporočamo jemanja več kot 3 tablete (150 mg) na dan.

Starejši
Pri starostnikih je treba zdravilo uporabljati v najnižjem priporočenem odmerku za odrasle, ker so občutljivi na antiholinergične učinke zdravila. Zdravljenje naj bo čimbolj kratko.

Ne prekoračite priporočenih odmerkov.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.