Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Dulcolax 5 mg obložene tablete, 30 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo DULCOLAX uporabljamo:
 • za zdravljenje zaprtja,
 • za pripravo na preiskave, pred operacijami in po njih ter pri stanjih, ko je treba olajšati iztrebljanje.
 • Zaloga: 245 na zalogi
  Koda izdelka: 049646
  7,02 €
  7,02 €
  Zaloga po lekarnah
  Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
  V naših lekarnah BREZPLAČNO
  Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
  podrobnosti
  Prejemnik
  *
  *
  Način dostave
  Naziv
  Predvidena dostava
  Cena
  Brez možnosti dostave
  Opis izdelka

  bisakodil

  Zdravilo DULCOLAX vsebuje zdravilno učinkovino bisakodil. Zdravilo DULCOLAX je odvajalo z lokalnim delovanjem, ki spodbuja iztrebljanje in mehča blato.
  Kot odvajalo, ki deluje na debelo črevo, zdravilo DULCOLAX ciljno spodbuja naravno praznjenje črevesa v spodnjem delu prebavil, zato ne spremeni niti prebave niti absorpcije kalorij ali življensko pomembnih hranil iz tankega črevesa.

  Zdravilo DULCOLAX uporabljamo:

  • za zdravljenje zaprtja,
  • za pripravo na preiskave, pred operacijami in po njih ter pri stanjih, ko je treba olajšati iztrebljanje.

  Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Dulcolax
  Ne jemljite zdravila DULCOLAX

  • če ste alergični na bisakodil ali katerokoli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
  • če imate ileus ali črevesno zaporo;
  • če imate akutno trebušno bolezen, na primer apendicitis (vnetje slepiča) ali akutno črevesno vnetje;
  • če ste izgubili veliko tekočine;
  • če imate hudo trebušno bolečino, vam je slabo in bruhate - kar vse lahko kaže na resno bolezen;
  • če imate redko, dedno bolezen, ki je lahko nezdružljiva s katerokoli pomožno snovjo zdravila (preberite poglavje Zdravilo DULCOLAX vsebuje laktozo in saharozo).

  Opozorila in previdnostni ukrepi
  Pred začetkom jemanja zdravila DULCOLAX se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom, če:

  • potrebujete odvajala redno vsak dan ali daljše obdobje. Obiskati morate zdravnika, da bo odkril vzrok zaprtja, ker bi lahko dolgotrajna in čezmerna uporaba povzročila neravnotežje tekočine in elektrolitov ter hipokaliemijo (nenormalno znižano koncentracijo kalija v krvi),
  • začutite žejo ali opazite izločanje manjše količine urina, kar sta lahko znaka dehidracije zaradi izgube tekočin, ki sta škodljiva za starejše ali bolnike z ledvičnimi težavami, prenehajte jemati zdravilo DULCOLAX in se posvetujte z zdravnikom.

  Stimulativna odvajala, vključno z zdravilom DULCOLAX, ne pomagajo pri hujšanju. V blatu boste lahko opazili kri, kar pa je večinoma blag neželeni učinek, ki samodejno mine. Pri bolnikih, ki so jemali zdravilo DULCOLAX, so poročali o omotici ali sinkopi (omedlevici). Takšni pojavi so možni zaradi zaprtja (napenjanja med iztrebljanjem, trebušne bolečine) in niso nujno povezani z jemanjem bisakodila.

  Druga zdravila in zdravilo DULCOLAX: Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
  Sočasno jemanje diuretikov (zdravil za odvajanje vode) ali adrenokortikalnega hormona (hormon skorje nadledvične žleze) lahko poveča nevarnost neravnotežja elektrolitov, če jemljete prevelike odmerke zdravila DULCOLAX. Zaradi neravnotežja elektrolitov se lahko poveča občutljivost za srčne glikozide (zdravila, ki delujejo na srce).
  Sočasna uporaba drugih odvajal lahko okrepi gastrointestinalne neželene učinke zdravila DULCOLAX. Obložene tablete imajo posebno oblogo in jih ne smemo jemati hkrati z zdravili, ki zmanjšajo kislost v zgornjih prebavilih, na primer antacidi ali zaviralci protonske črpalke.

  Zdravilo DULCOLAX skupaj s hrano in pijačo: Obložene tablete imajo posebno oblogo in jih ne smemo jemati hkrati z živili, ki zmanjšajo kislost v zgornjih prebavilih, na primer mleko.

  Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Tako kot vsa zdravila smete zdravilo DULCOLAX med nosečnostjo jemati le po zdravniškem nasvetu. Zdravilo DULCOLAX lahko uporabljajo tudi doječe matere.

  Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
  Študij o vplivu zdravila DULCOLAX na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso izvedli.
  Zaradi trebušnih krčev, ki jih povzroča zaprtje, se lahko pojavita omotica ali omedlevica. Če imate trebušni krč, se morate izogibati opravilom, ki so lahko nevarna, na primer vožnji in upravljanju s stroji.

  Zdravilo DULCOLAX vsebuje laktozo in saharozo
  Ena obložena tableta vsebuje 33,2 mg laktoze. Največji priporočeni dnevni odmerek za zdravljenje zaprtja pri odraslih in otrocih, starejših od 10 let, znaša 66,4 mg laktoze; za rentgensko preiskavo odraslih pa 139,6 mg. Bolniki z redkim, dednim neprenašanjem galaktoze, na primer z galaktozemijo, zdravila ne smejo jemati.
  Ena obložena tableta vsebuje 23,4 mg saharoze. Največji priporočeni dnevni odmerek za zdravljenje zaprtja pri odraslih in otrocih, starejših od 10 let, znaša 46,8 mg saharoze; za rentgensko preiskavo odraslih pa 93,6 mg. Bolniki z redkim, dednim neprenašanjem fruktoze, zdravila ne smejo jemati.

  Če ste vzeli večji odmerek zdravila DULCOLAX, kot bi smeli, vprašajte za nasvet zdravnika ali farmacevta.
  Če jemljete velike odmerke, se lahko pojavijo vodeno blato (driska), trebušni krči in izguba tekočine, kalija in drugih elektrolitov.
  Tako kot druga odvajala lahko zdravilo DULCOLAX pri kroničnem (dolgotrajnem) jemanju prevelikih odmerkov povzroči kronično (dolgotrajno) drisko, trebušno bolečino, hipokaliemijo (nizke koncentracije kalija v krvi), sekundarni hiperaldosteronizem (povečano nastajanje hormona, ki nadzoruje koncentracije natrija in kalija v krvi -aldosterona) in ledvične kamne. V povezavi s kronično zlorabo odvajal so poročali tudi o okvari ledvičnih tubulov (oblika okvare ledvic), presnovni alkalozi (nenormalno velika alkalnost krvi in drugih tkiv) in mišični oslabelosti zaradi hipokaliemije.
  Če ste pozabili vzeti zdravilo DULCOLAX: Če ste odmerek pozabili vzeti, ga zaužijte takoj, ko se spomnite, toda ne dvojnega odmerka, da bi nadomestili pozabljenega.
  Če ste prenehali jemati zdravilo DULCOLAX: Zdravilo DULCOLAX smete jemati samo, ko ga potrebujete in ga morate prenehati jemati, ko težave minejo.
  Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
  Vsebnost: 30 obloženih tablet
  Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Opella Healthcare France SAS, 82 Avenue Raspail, 94250 Gentilly, Francija
  Izdelovalec: Delpharm Reims, 10 Rue Colonel Charbonneaux, 51100 Reims, Francija 
  Za vse morebitne nadaljnje informacije o tem zdravilu se lahko obrnete na predstavništvo imetnika dovoljenja za promet z zdravilom: STADA d.o.o., Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Slovenija.

  Prikaži več
  Prikaži manj
  Sestava

  Zdravilna učinkovina je bisakodil.

  Pomožne snovi so laktoza monohidrat, koruzni škrob, modificiran škrob, koruzni, oksidiran, glicerol (85-odstotna raztopina), magnezijev stearat (E470b), saharoza, smukec (E553b), arabski gumi (E414), titanov dioksid (E171), kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata 1:1, kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata 1:2, ricinusovo olje, deviško, makrogol 6000, rumeni železov oksid (E172), beli vosek, karnauba vosek (E903), šelak (E904).

  Uporaba

  Priporočen odmerek je:

  Za zaprtje

  Odrasli: Vzemite 1 do 2 obloženi tableti (5 do 10 mg) na dan. Začnite z 1 obloženo tableto. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največ 2 obloženi tableti. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka, to je 2 obloženi tableti.

  Otroci in mladostniki, starejši od 10 let: Vzemite 1 do 2 obloženi tableti (5 do 10 mg) na dan. Začnite z 1 obloženo tableto. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največ 2 obloženi tableti. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka, to je 2 obloženi tableti.

  Otroci, starejši od 2 do vključno 10 let: Vzemite 1 obloženo tableto (5 mg) na dan.

  Otroke s kroničnim ali trdovratnim zaprtjem, starejše od 2 do vključno 10 let, smete zdraviti samo, če vam je tako naročil otrokov zdravnik. Bisakodila ne smete uporabljati pri otrocih, starih 2 leti ali mlajših.

  Za pripravo na preiskave in pred operacijo
  Za pripravo na preiskave in pred operacijo je uporaba zdravila DULCOLAX dovoljena samo pod zdravniškim nadzorom.

  Odrasli: Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek za odrasle 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer pred preiskavo, nato 1 svečko zjutraj na dan preiskave.

  Otroci in mladostniki, starejši od 10 let: Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek za otroke in mladostnike, starejše od 10 let, 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer pred preiskavo, nato 1 svečko zjutraj na dan preiskave.

  Otroci, stari 4 do vključno 10 let: Za otroke, stare od 4 do vključno 10 let, je priporočeni odmerek 1 obložena tableta (5 mg) zvečer in odvajalo za otroke s takojšnjim delovanjem (na primer svečka) naslednje jutro.

  Način uporabe
  Obložene tablete morate jemati zvečer, da boste šli na potrebo naslednje jutro. Pogoltniti jih morate cele s primerno količino tekočine (toda ne z mlekom; glejte Jemanje zdravila DULCOLAX s hrano in pijačo). Obloženih tablet ne smete jemati skupaj s pripravki, ki zmanjšajo kislost v zgornjih prebavilih, na primer z mlekom, antacidi ali zaviralci protonske črpalke, da se gastrorezistentna obloga ne bi prehitro raztopila.

  Vrsta izdelka

  Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  Zdravilo
  Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
  Novolax 5 mg obložene tablete pri spodbuja peristaltiko, omogoča neboleče odvajanje, uporaba pred kolonoskopijo

  Novolax 5 mg obložene tablete, 30 tablet

  Zdravilo spodbuja črevesno peristaltiko in omogoča neboleče ...
  6,11 €
  Zaloga po lekarnah
  Čaj za odvajanje pri zaprtju iz galenskega laboratorija Celje

  Čaj za odvajanje, 70 g

  Čaj za odvajanje je zdravilni čaj, glavna sestavina je sena....
  6,56 €
  Zaloga po lekarnah
  B-complex filmsko obložene tablete, 120 tablet

  B-Complex Krka, filmsko obložene tablete, 120 tablet

  Zdravilo B-complex vsebuje vitamine skupine B, ki pospešujej...
  19,41 €
  Zaloga po lekarnah
  Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
  Povečaj ali pomanjšaj font:
  Ponastavi velikost
  Povečaj pisavo
  Zmanjšaj pisavo
  Pripomočki:
  Ravnilo
  Barvna shema
  Privzeto
  Črno na belem
  Belo na črnem
  Črna na bež
  Črno na zelenem
  Modro na belem
  Črno na rumenem
  Modro na rumenem
  Rumeno na modrem
  Turkizno na črnem
  Črno na vijoličnem
  Tip pisave
  Privzeto
  Arial
  Arial Bold
  Verdana
  Verdana Bold
  Open Dyslexic
  Open Dyslexic Alta
  Didact Gothic

  Pripomoček pri branju - ravnilo

  Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
  Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.