Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Ta izdelek ni več na voljo

Fitonasal Pediatric Aboca, pršilo za nos, 125 ml

Izdelek je medicinski pripomoček. Prosimo vas, da pred uporabo izdelka, vse informacije skrbno preberete in upoštevate navedena navodila za uporabo. Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja, se posvetujte z vašim zdravnikom, zdravnikom specialistom ali farmacevtom.  Če simptomi ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom. Ne uporabljajte medicinskega pripomočka v primeru alergij ali preobčutljivosti na katerokoli od sestavin.

Fitonasal je popolna izbira v primeru zamašenega nosu in kašlja, ki je posledica prehlada. Ne izsuši in draži sluznice ter je brez stranskih učinkov.
Zaloga: Trenutno ni na zalogi
Koda izdelka: 579021
13,65 €
13,65 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Fitonasal Pediatric je terapevtska inovacija za lajšanje težav z zamašenim nosom pri otrocih, ki je učinkovitejša od nosnih raztopin na osnovi vode. Uporabniki izdelek bolje prenašajo kot druge dekongestive na trgu, poleg tega pa zagotavlja tudi celovitejši pristop pri odpravljanju težav.

Izdelek Fitonasal Pediatric je posebej zasnovan za otroke. Globinsko očisti nosne votline, iz katerih odstrani odvečno sluz in v njej ujete patogene, dražeče snovi ter alergene. Fitonasal je popolna izbira v primeru zamašenega nosu in kašlja, ki je posledica prehlada. Ne izsuši in draži sluznice ter je brez stranskih učinkov zaradi svojega lokalnega nefarmakološkega mehanizma delovanja.

Prednosti uporabe pršila Fitonasal Pediatric:

 • Ergonomska oblika
  • Konica je zasnovana, da se udobno prilega nosu najmlajših.
 • Praktična uporaba
  • Neprekinjen razpršek zagotovljen v vseh položajih.
 • Zagotovljena varnost
  • Ločeno pakiranje preprečuje vdor tekočin ali tujega materiala.
 • Varstvo okolja
  • Vsebuje dušik, ki je prijazen do ozonskega plašča.

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray je namenjeno za vse primere težav z otekanjem in draženjem nosnih votlin, ki jih povzroča prehlad, kot tudi simptomi, podobni gripi in alergijam (sezonskim in trajnim). Koristno je tudi ob simptomih, ki kažejo na prisotnost virusnega ali bakterijskega rinosinusitisa ter rinitisa mehansko-obstruktivnega vzroka (deviacija nosnega septuma). Zaradi njegovih značilnosti je uporaba izdelka primerna tako za pogosto kot dolgotrajno uporabo. Izdelek je primeren za uporabo od 6. meseca starosti. Deluje dekongestivno brez farmakološkega učinka. Ne vsebuje potisnih plinov. Primerno tudi za dolgotrajno uporabo.

Koncentrirana nosna raztopina Fitonasal Spray je v steklenici, opremljeni z razpršilnikom s tehnologijo APF (Advanced Preservative Free), večodmernim sistemom z integrirano filtrirno membrano, ki omogoča:

 • predhodno odmerjeni razpršeni curek - razpršilnik s črpalko sprosti določeno količino raztopine z vsakim pršenjem, kar omogoča enakomerno dovajanje,
 • kakovost in odsotnost konzervansov - filtrirna membrana ohranja mikrobiološko kakovost izdelka pri vsakem doziranju s filtriranjem vhodnega zraka. Zaradi te funkcije je izdelek uporaben do datuma poteka, brez dodajanja sintetičnih konzervansov,
 • varstvo okolja – ne vsebuje potisnih plinov, ki so nevarni za okolje.

Opozorila: Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin. Aplikacija samo skozi nos. Preprečite stik z očmi; v primeru stika jih sperite z vodo. Če se težave ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom.
Shranjevanje: Hranite pri sobni temperaturi, stran od virov toplote in zaščiteno pred svetlobo. Hranite izven dosega otrok.
Količina: 125 ml, steklenica z razpršilnikom
Rok uporabnosti: Datum izteka roka uporabnosti velja za nepoškodovan in pravilno shranjen izdelek. Glejte rok uporabnosti, ki je natisnjen na embalaži. Izdelka ne uporabljajte po pretečenem roku uporabnosti.
Proizvajalec: Aboca S.p.A. Società Agricola,  Loc. Aboca, 20 - 52037 Sansepolcro (AR) Italija.
Dobavitelj: Marifarm d.o.o., Minarikova ulica 8, 2000 Maribor, info(@) marifarm.si

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Sestavine: TANNISAL, standardiziran naravni molekularni kompleks, ki ga sestavljata: taninska frakcija iz virginskega nepozebnika in kamena sol (mineralna sol, ki ni kemično obdelana). Vsebuje tudi: vodo, rastlinski glicerin, limonin sok, nahkolit (naravni natrijev bikarbonat).

Izdelek je 100-odstotno naraven in ne vsebuje konzervansov. Izdelek ne vsebuje glutena.

Uporaba

Kdaj uporabimo izdelek?

 1. Zamašen nos
  • Izdelek se lahko uporablja vedno, kadar je zamašen nos ali draženje nosne votline simptom gripe, prehlada alergijskega rinitisa ter akutnega ali kroničnega vnetja sinusov.
 2. Posebej primerno pri iztekanju sluzi iz nosu v žrelo
  • Fitonasal Pediatric s svojim protivnetnim delovanjem in zmanjševanjem količine sluzi, ki iz nosu izteka v žrelo, pripomore k pomiritvi kašlja

Izdelek Fitonasal Pediatric uporabljajte vsaj 2-krat na dan, zjutraj in zvečer, ter po potrebi. Za zagotavljanje učinkovitega dekongestivnega delovanja in zaščito sluznice sledite spodnjim navodilom:

Od 6 mesecev do enega leta starosti;

 • Otroka položite na bok, razpršilec vstavite v zgornjo nosnico ter vbrizgajte izdelek.
 • Otroka obrnite na drugi bok in postopek ponovite še za drugo nosnico.

Nad enim letom starosti

 • Razpršilec vstavite v nosnico ter rahlo pritisnite in zadržite za nekaj sekund.
 • Očistite ali izpihajte nos, če je to mogoče, in izdelek vbrizgajte še v drugo nosnico.
Vrsta izdelka

Izdelek je medicinski pripomoček. Prosimo vas, da pred uporabo izdelka, vse informacije skrbno preberete in upoštevate navedena navodila za uporabo. Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja, se posvetujte z vašim zdravnikom, zdravnikom specialistom ali farmacevtom.  Če simptomi ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom. Ne uporabljajte medicinskega pripomočka v primeru alergij ali preobčutljivosti na katerokoli od sestavin.

Medicinski pripomoček
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.