Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Flebaven 500 mg, filmsko obložene tablete, 60 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Flebaven se uporablja pri odraslih za zdravljenje znakov in simptomov kronične bolezni ven, kot so bolečine, občutek težkih nog, utrujene noge, nemirne noge, nočni krči, otekline.
Zaloga: 48 na zalogi
Koda izdelka: 148693
19,03 €
19,03 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Diosmin

Zdravilo Flebaven se uporablja pri odraslih za zdravljenje znakov in simptomov kronične bolezni ven, kot so:

 • bolečine v nogah,
 • občutek težkih nog,
 • utrujene noge,
 • nemirne noge,
 • nočni krči,
 • otekline nog in
 • trofične spremembe (spremembe kože zaradi slabše prekrvitve). 

Diosmin spada v skupino učinkovin, ki se imenujejo bioflavonoidi, in se uporablja za stabiliziranje kapilar. Zdravilo Flebaven vsebuje učinkovino, ki vpliva na delovanje ven in jih varuje; povečuje tonus ven in odpornost kapilar. Zdravilo Flebaven zmanjšuje nastajanje oteklin in ima protivnetne učinke.

Namenjeno je tudi zdravljenju simptomov, povezanih z akutno hemoroidalno boleznijo, kot so:

 • bolečine,
 • krvavitve in
 • otekanje v predelu zadnjika.

Če zdravilo Flebaven jemljete za zdravljenje kronične bolezni ven in se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 tednih, se posvetujte z zdravnikom. Če zdravilo Flebaven jemljete za zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni in se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Flebaven
Ne jemljite zdravila Flebaven, če ste alergični na diosmin ali katero koli sestavino tega zdravila.

Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred začetkom jemanja zdravila Flebaven se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kronična bolezen ven: V primeru poslabšanja bolezni med zdravljenjem, ki se lahko kaže kot vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede ali pri pojavu neznačilnih simptomov, kot je na primer nenadno otekanje ene noge ali obeh nog, se morate takoj posvetovati z zdravnikom.
Nasvet: Zdravljenje z zdravilom Flebaven je najbolj koristno ob sočasnem uravnoteženem načinu življenja:

 • izogibati se je treba izpostavljanju soncu in predolgemu stanju,
 • ohranjati je treba ustrezno telesno maso,
 • pri nekaterih bolnikih lahko nošenje posebnih nogavic izboljša krvni obtok.

Zdravilo ni učinkovito pri zmanjševanju oteklin v spodnjih okončinah, ki so nastale zaradi bolezni srca, ledvic ali jeter.

Akutna hemoroidalna bolezen: Če imate akutni napad hemoroidov, zdravila Flebaven ne smete jemati dlje kot 15 dni. Če se v tem času simptomi ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom. Če se bolezen med zdravljenjem poslabša, to je če opazite povečano krvavenje iz danke, kri v blatu ali ste v dvomu glede krvavečih hemoroidov, se posvetujte z zdravnikom. Zdravljenje z zdravilom Flebaven ne more nadomestiti specifičnega zdravljenja drugih analnih motenj.

Otroci in mladostniki: Uporaba pri otrocih in mladostnikih ni priporočljiva.

Druga zdravila in zdravilo Flebaven: Čeprav do sedaj niso poročali o medsebojnem delovanju diosmina z drugimi zdravili, obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje: Varnosti uporabe zdravila Flebaven med nosečnostjo in dojenjem niso ugotovili, zato ga v teh obdobjih odsvetujemo.
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Flebaven nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.
Zdravilo Flebaven vsebuje natrij.

To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na dnevni odmerek, kar v bistvu pomeni "brez natrija".

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Flebaven, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Do sedaj niso poročali o primerih prevelikega odmerjanja diosmina.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Flebaven: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 60 tablet
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): KRKA, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je diosmin. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 500 mg mikroniziranega diosmina.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so mikrokristalna celuloza, polivinilalkohol, natrijev karboksimetilškrob (vrsta A), smukec in magnezijev stearat v jedru tablete ter polivinilalkohol, titanov dioksid (E171), makrogol 3000, smukec in rumeni železov oksid (E172) v filmski oblogi.

Uporaba

Kronična bolezen ven

Priporočeni dnevni odmerek sta 2 tableti, ki ju lahko vzamete kot enkratni odmerek ali v dveh ločenih odmerkih. Zdravilo morate jemati vsaj 4 do 5 tednov, preden lahko pričakujete izboljšanje. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 tednih, se morate posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje brez posveta z zdravnikom lahko traja 3 mesece. Lahko pa zdravilo Flebaven jemljete dlje, če zdravnik ugotovi, da ne potrebujete drugega specifičnega zdravljenja.

Akutna hemoroidalna bolezen

Priporočeni dnevni odmerek prve 4 dni zdravljenja je 6 tablet. Naslednje 3 dni je priporočeni dnevni odmerek 4 tablete. Potem je priporočeni odmerek za vzdrževalno zdravljenje 2 tableti na dan. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se morate posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje z zdravilom Flebaven lahko traja 15 dni; če simptomi v tem času ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilo Flebaven vzemite med obrokom. Tableto pogoltnite z nekaj tekočine.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.