Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Lamisil 10 mg/g dermalno pršilo, 30 ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Lamisil dermalno pršilo je antimikotik, ki deluje tako, da uničuje glivice, ki povzročajo spremembe na koži.
Zaloga: 211 na zalogi
Koda izdelka: 093076
10,54 €
10,54 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

terbinafinijev klorid

Zdravilo Lamisil dermalno pršilo je antimikotik, ki deluje tako, da uničuje glivice, ki povzročajo spremembe na koži. Zdravilo Lamisil dermalno pršilo se uporablja za zdravljenje okužb kože, naštetih v nadaljevanju, pri katerih se pred uporabo tega zdravila ni potrebno posvetovati z zdravnikom:

 • atletsko stopalo* (tinea pedis),
 • glivična okužba kože v predelu dimelj* (tinea cruris),
 • glivična okužba kože po telesu* (tinea corporis).

Uporablja se tudi za zdravljenje glivične okužbe kože:

 • pytiriasis versicolor*.
  *definicije so navedene v nadaljevanju

Kako veste, da imate katero izmed zgoraj naštetih okužb?
Atletsko stopalo se pojavlja samo na stopalih (običajno na obeh, vendar ne vedno) in pogosto med prsti. Lahko se pojavi tudi na nartu, podplatu ali drugih delih stopala. Najpogostejša oblika atletskega stopala povzroča pokanje in luščenje kože, lahko pa se pojavijo tudi blago otekanje, mehurji ali vlažne razpoke. Uporabo zdravila Lamisil DermGel priporočamo pri atletskem stopalu, ki se pojavi med prsti.
Če imate glivično okužbo nohtov (glivice na nohtu in pod nohtom) z obarvanjem nohtov in spremembo v strukturi nohta (zadebelitev, luščenje v plasteh), se posvetujte s svojim zdravnikom, ker zdravilo Lamisil DermGel NI primerno za zdravljenje te okužbe. Za zdravljenje glivične okužbe nohtov je potrebno uporabiti zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino terbinafin v obliki tablet in ki vam ga lahko predpiše le zdravnik.
Glivična okužba kože v predelu dimelj se pojavlja na delih telesa, kjer je koža nagubana. Okužba povzroča srbečico, še posebej če je prisotna vlaga. To je pogosto v dimljah in na notranjih delih stegna, običajno se pojavi na obeh straneh, vendar je pogosto ena stran bolj prizadeta kot druga. Lahko se razširi naprej med nogami do zadnjice ali navzgor proti trebuhu. Pojavi se lahko tudi v kožnih gubah pod prsmi, pod pazduhami ali ostalih delih telesa, kjer je koža nagubana. Izpuščaj ima jasen rob, je lahko mehurjast in srbi.
Glivična okužba kože po telesu se lahko pojavi kjer koli na telesu, vendar pogosto na glavi, vratu, obrazu ali rokah. Navadno izgleda kot rdeč izpuščaj v obliki okroglih lis, ki se lahko tudi luščijo in srbijo.
Pityriasis versicolor se kaže kot lise na koži, ki se luščijo in postanejo bele zaradi izgube kožnega pigmenta. Lise so najbolj izrazite poleti, ko koža okoli njih normalno porjavi. Običajno se pojavi na trupu (od predela pod vratom do pasu), vratu in rokah. Okužba se v nekaj mesecih lahko ponovi, predvsem ob toplem vremenu in kadar se znojite.
Če niste prepričani, kaj je povzročilo okužbo pri vas, se pred uporabo zdravila Lamisil DermGel posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Lamisil dermalno pršilo
Ne uporabljajte zdravila Lamisil dermalno pršilo, če ste alergični na terbinafinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6 in na koncu poglavja 2).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Lamisil dermalno pršilo se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 • Zdravilo Lamisil dermalno pršilo je samo za zunanjo uporabo.
 • Zdravila Lamisil dermalno pršilo ne uporabljajte na obrazu.
 • Zdravila Lamisil dermalno pršilo ne uporabljajte v ustih in ga ne pogoltnite.
 • Izogibajte se uporabi zdravila na poškodovani koži, kjer alkohol lahko deluje dražeče.
 • Če pomotoma pride v stik z očmi, jih je treba temeljito sprati s tekočo vodo.
 • Pršila ne vdihujte. Če zdravilo Lamisil dermalno pršilo pomotoma vdihnete in kakršno koli nelagodje ne mine, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Otroci in mladostniki
Uporaba zdravila Lamisil dermalno pršilo ni priporočljiva pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, ker ni na voljo dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti.

Druga zdravila in zdravilo Lamisil dermalno pršilo: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda
začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo. Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano. Vseeno pa na zdravljeno kožo ne nanašajte drugih zdravil.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravila Lamisil dermalno pršilo ne smete uporabljati med nosečnostjo, razen če je to nujno potrebno. Zdravila Lamisil dermalno pršilo ne smete uporabljati med dojenjem, ker se terbinafin izloča v materino mleko. Dojenčki ne smejo priti v stik z zdravljeno kožo, vključno s prsmi pri dojenju.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Lamisil dermalno pršilo nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.
Zdravilo Lamisil dermalno pršilo vsebuje propilenglikol: propilenglikol (E1520) lahko povzroči draženje kože.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Lamisil dermalno pršilo, kot bi smeli: Če ste vi ali kdo drug pomotoma zaužili nekaj zdravila Lamisil dermalno pršilo, se posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo svetoval, kaj storiti.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Lamisil dermalno pršilo, ga nanesite takoj, ko je to mogoče, in nato nadaljujte z uporabo pršila kot običajno. Če se spomnite šele ob času naslednjega nanosa, nanesite običajno količino zdravila Lamisil dermalno pršilo in nadaljujte z uporabo kot običajno. Ne nanesite dvojnega odmerka, če ste pozabili nanesti prejšnji odmerek. Uporabljajte zdravilo Lamisil dermalno pršilo, kot je predpisano. To je pomembno, saj se z izpuščanjem odmerkov poveča tveganje za ponovitev okužbe. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!Shranjujte pri temperaturi do 30 °C.
Vsebnost: 30 ml
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: GlaxoSmithKline Dungarvan Limited, Knockbrack, Dungarvan, Co Waterford, Irska
Izdelovalec: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Barthstrasse 4, 80339 München, Nemčija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina je terbinafinijev klorid. 1 g zdravila Lamisil dermalno pršilo vsebuje 10 mg terbinafinijevega klorida, kar ustreza 8,8 mg terbinafina.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so prečiščena voda, 96 odstotni etanol, propilenglikol (E1520), makrogol cetil stearileter.

Uporaba

Pomembno je, da zdravilo Lamisil dermalno pršilo uporabljate pravilno. Natančno upoštevajte navodila.

Navodila za uporabo
Odrasli:

 • Temeljito očistite in osušite obolelo mesto in okolico na koži ter si umijte roke.
 • Odstranite zaporko s plastenke s pršilom in jo obrnite navzdol.
 • Pred prvo uporabo nekajkrat pritisnite na pršilnik, dokler razpršek ne postane enakomeren.
 • Pršilnik lahko držite s pršilno odprtino obrnjeno navpično navzgor ali navzdol, tako da lažje dosežete prizadeto mesto.
 • Razpršite zadostno količino zdravila Lamisil dermalno pršilo, tako da z njim povsem navlažite obolelo mesto in okolico.
 • Z zaporko zaprite plastenko.
 • Po uporabi pršila si umijte roke, da ne prenesete okužbe na druge dele telesa ali na druge ljudi.
 • Če zdravite okužbo na pregibnih delih telesa, lahko zdravljeno mesto prekrijete z gazo, še zlastimponoči. V tem primeru uporabite čisto gazo, vsakič ko nanesete pršilo.

Kako pogosto in koliko časa je potrebno uporabljati zdravilo Lamisil dermalno pršilo
Zdravilo Lamisil dermalno pršilo nanašajte na obolelo mesto, kot je navedeno:

 • atletsko stopalo: nanašajte enkrat na dan, 1 teden;
 • glivične okužbe kože v predelu dimelj in po telesu: nanašajte enkrat na dan, 1 teden;
 • pityriasis versicolor: nanašajte dvakrat na dan, 1 teden.

Zdravilo Lamisil dermalno pršilo uporabljajte en teden, tudi če se stanje izboljša v nekaj dneh. Okužbe običajno navidezno izzvenijo v nekaj dneh, vendar se lahko znova pojavijo, če pršila ne nanašate redno ali če z nanašanjem predčasno prenehate. Z uporabo zdravila Lamisil dermalno pršilo se bo stanje vaše kože izboljšalo v nekaj dneh. Kljub temu pa celoten proces zdravljenja poškodovane kože traja dlje, tudi po tem ko je okužba že izginila, morda celo 4 tedne. Zdravilo Lamisil dermalno pršilo bo delovalo tudi po tem, ko boste z zdravljenjem zaključili. Čeprav pršila ne boste več uporabljali, bi se moralo stanje izboljševati. Če po 2 tednih ne opazite nobenega izboljšanja, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Uporaba zdravila Lamisil dermalno pršilo ni priporočljiva pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, ker ni na voljo dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti.

Starejši bolniki: Ni podatkov, ki bi nakazovali, da starejši bolniki potrebujejo drugačne odmerke ali da bi se pri njih pojavili drugačni neželeni učinki kot pri mlajših bolnikih.

Pomoč pri zdravljenju
Za boljši učinek zdravljenja redno umivajte obolelo mesto. Osušite ga previdno brez drgnjenja, z nežnim brisanjem. Čeprav je okuženo mesto lahko srbeče, ga ne praskajte, saj lahko s tem povzročite dodatno škodo in upočasnite proces zdravljenja ali razširite okužbo. Uporabljajte svojo brisačo in oblačila in jih ne delite z drugimi, saj se okužbe zlahka prenašajo. Da bi zaščitili sebe pred ponovno okužbo, oblačila in brisače pogosto perite. 

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Celjske lekarne Krema z aciklovirjem proti herpesu na ustnicah, herpes na koži, herpes na spolovilu

Krema z aciklovirjem 50 mg/g, 2 g

Uporablja se za zdravljenje simptomov ponavljajočih se okužb...
8,84 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.