Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Exolorfin 50 mg/ml zdravilni lak za nohte, 2.5ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lek
Zdravilo Exolorfin se uporablja za zdravljenje glivičnih okužb nohtov pri odraslih.
Zaloga: 128 na zalogi
Koda izdelka: 149830
28,12 €
28,12 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

amorolfin

Zdravilo Exolorfin se uporablja za zdravljenje glivičnih okužb nohtov pri odraslih. Uporablja se le, če je prizadeta zgornja polovica ali stranski del nohtov. Učinkovina amorolfin preprečuje rast gliv in jih uničuje. Zdravilo Exolorfin deluje proti številnim vrstam gliv, občutljivih na amorolfin, kot so kvasovke, kožne glive in plesni. Bakterije niso občutljive na amorolfin.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 mesecih, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Exolorfin
Ne uporabljajte zdravila Exolorfin, če ste alergični na amorolfin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Exolorfin se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če imate:

 • sladkorno bolezen (diabetes);
 • šibek imunski sistem ali uporabljate zdravila za zmanjšanje njegovega delovanja;
 • slabo prekrvavitev v rokah in stopalih;
 • hudo poškodovan ali okužen noht;
 • če ste kdaj imeli poškodbo nohtov, bolezenske spremembe na koži, kot so luskavica ali druge kronične spremembe na koži, otekline, porumenele nohte v kombinaciji z motnjami dihanja, boleče nohte, izkrivljene/deformirane nohte ali katero koli drugo spremembo, povezano z nohti.

Med zdravljenjem z zdravilom Exolorfin ne uporabljajte umetnih nohtov. Po želji lahko nanesete kozmetični lak za nohte, vendar ne prej kot 10 minut po uporabi zdravilnega laka Exolorfin.
Še vedno ni izkušenj pri bolnikih z vnetnimi spremembami okoli nohtov, sladkorno boleznijo, slabim krvnim obtokom, podhranjenostjo, bolnikih, ki zlorabljajo alkohol ali pri otrocih in dojenčkih.
Pri rokovanju z organskimi topili nosite zaščitne rokavice, ker bi sicer odstranili plast zdravila Exolorfin na nohtih.
Izogibajte se stiku laka z očmi, ušesi ali sluznicami. Če zdravilo pride v oči ali ušesa, ga nemudoma izperite z vodo in se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Otroci in mladostniki: Zdravljenje otrok in mladostnikov ni priporočljivo zaradi pomanjkanja izkušenj.

Druga zdravila in zdravilo Exolorfin: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo. Zdravila Exolorfin ne smete uporabljati med nosečnostjo in dojenjem, razen če zdravnik določi, da je to nujno potrebno.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Exolorfin nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Če ste nenamerno zaužili zdravilo Exolorfin: Če se to zgodi, se nemudoma posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali poiščite pomoč v najbližji bolnišnici.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Exolorfin : Ko se spomnite, začnite znova uporabljati izdelek v tedenskih intervalih, tako kot prej.
Če ste prenehali uporabljati zdravilo Exolorfin: Laka ne prenehajte uporabljati, dokler tega ne odredi zdravnik ali dokler zrasli nohti niso povsem zdravi.  Če prenehate prezgodaj, se okužba lahko ponovi.Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebina pakiranja: 2,5 ml (Vsako pakiranje vsebuje 30 čistilnih krpic (prepojenih z izopropilalkoholom kot odstranjevalcem laka za nohte in zaprtih v kompozitni foliji), 10 lopatic in 30 pilic za nohte).
Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Rok uporabnosti po prvem odprtju: 6 mesecev.
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je amorolfin (kot klorid). 1 ml vsebuje 55,7 mg amorolfinijevega klorida, kar ustreza 50 mg amorolfina (5 % m/V raztopina amorolfina). Ena steklenica z 2,5 ml vsebuje 139,3 mg amorolfinijevega klorida, kar ustreza 125 mg amorolfina.

Druge sestavine zdravila so: brezvodni etanol, kopolimer amonijevega metakrilata (vrsta A), etilacetat, butilacetat, triacetin.

Uporaba

Za zunanjo uporabo. Nanesite na prizadete nohte. Zdravilo Exolorfin nanesite na prizadete nohte na rokah in nohte na nogah enkrat tedensko.

Upoštevajte naslednja navodila za uporabo:
Pred vsakim nanašanjem laka za nohte spilite prizadeta področja nohtov (še posebej površino nohtov), kolikor je le mogoče temeljito, z eno od priloženih pilic za nohte. Opozorilo: Pilice za nohte, ki ste jo uporabili za obolele nohte, ne uporabljajte za nego zdravih nohtov.

 1. Iz pakiranja vzemite krpico, ki je prepojena z odstranjevalcem laka za nohte. Z njo očistite površino obolelih nohtov in odstranite preostanke laka. Ena krpica zadošča za čiščenje vseh obolelih nohtov. Uporabite lahko tudi običajni odstranjevalec laka za nohte.
 2. Priloženo lopatico za nanašanje potopite v lak za nohte. Ne otirajte je na vratu steklenice. Lopatico potopite v lak za vsak oboleli noht znova.
 3. Lak za nohte nanesite na celotno površino nohtov.
 4. Steklenico takoj po končanem nanašanju previdno zaprite in lopatico očistite s krpico, ki je prepojena z odstranjevalcem laka za nohte.
 5. Lak za nohte sušite približno 3 do 5 minut.
 6. Ne nanašajte kozmetičnega laka prej kot 10 minut po uporabi zdravilnega laka Exolorfin.
 7. Pred ponovnim nanosom zdravilnega laka temeljito odstranite ostanke laka ali plasti kozmetičnega laka na nohtih in znova spilite nohte. Nohte očistite s priloženo krpico in ponovno nanesite zdravilo Exolorfin, kot je predpisano.

Nadaljnji nasveti za zdravljenje
Brisače za roke perite čim pogosteje pri najmanj 60 °C. Čevlje dobro prezračite in jih posušite.

Trajanje zdravljenja
Glivične okužbe so pogosto zelo trdovratne. Na prizadetih nohtih zato uporabljajte zdravilo Exolorfin brez prekinitve, dokler ne zrastejo popolnoma zdravi nohti. Zdravljenje nohtov na rokah na splošno traja 6 mesecev in 9 do 12 mesecev za nohte na nogah. Če se po 3 mesecih stanje ne izboljša, se morate posvetovati z zdravnikom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.