Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Lioton 1000ie/g gel, 50g

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lioton gel uporabljam za lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, kot so bolečina, oteklina, modrica, rdečina in srbenje, vnetje venske stene, lajšanje oteklin in modric, edemov.
Zaloga: 207 na zalogi
Koda izdelka: 145149
11,23 €
11,23 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

heparin

Zdravilo Lioton je namenjeno za lokalno uporabo (zdravilo se nanese na kožo). Zdravilo vsebuje heparin, ki ima v taki obliki lokalno

  • antikoagulantno (preprečevanje ali zaviranje strjevanja krvi),
  • antieksudativno (preprečuje prehajanje dela krvne plazme in krvnih telesc iz kapilar oz. lasnic - najtanjših žil - in venul - majhnih ven oz. malih žil, ki zbirajo kri iz kapilar ali sinusoidov - širokih kapilar - in se jih več združuje v vene - v tkivo) in
  • protivnetno delovanje.

Zdravilo Lioton uporabljamo za:

  • lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, kot so bolečina, oteklina, modrica, rdečina in srbenje;
  • zdravljenje akutnega površinskega tromboflebitisa t.j. vnetje venske stene in okolnega tkiva (omejeno na dolžino približno 10 cm in ni ob vtočišču velikih ven), ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline (prostora v notranjosti) vene;
  • zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki nastanejo zaradi poškodb mehkega tkiva, infiltratov (zadebelitve) in lokalnih (omejenih) edemov (oteklin, ki so posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami), podkožnih hematomov (izlivov krvi v podkožno tkivo) ter izvinov in izpahov.

Zdravilo Lioton lahko uporabljamo samostojno, kadar koristi lokalno zdravljenje, ali v kombinaciji s sistemskim zdravljenjem.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Lioton
Ne uporabljajte zdravila Lioton, če ste alergični na heparin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Lioton se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  • Če imate na področjih, ki jih je potrebno zdraviti, odprto rano, krvavitve na koži, ali če imate okužene dele kože. Na teh mestih zdravila Lioton ne smete uporabljati (glejte poglavje »Ne uporabljajte zdravila Lioton«).
  • Zdravila ne nanašajte na predele okoli oči, nosu in ust.

Druga zdravila in zdravilo Lioton: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli
jemati katero koli drugo zdravilo. Ne pričakujemo medsebojnega delovanja zdravila Lioton z drugimi zdravili. Študije medsebojnega delovanja so bile izvedene samo na odraslih.

Nosečnost in dojenje: Podatkov o uporabi zdravila Lioton med nosečnostjo in dojenjem ni. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Lioton nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Zdravilo Lioton vsebuje metilparahidroksibenzoat, propilparahidroksibenzoat , eterično olje neroli in eterično olje lavandina
To zdravilo vsebuje metilparahidroksibenzoat in propilparahidroksibenzoat, ki lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele).
To zdravilo vsebuje dišave s citralom, citronelolom, kumarinom, d-limonenom, farnezolom, geraniolom in linalolom.
Citral, citronelol, kumarin, d-limonen, farnezol, geraniol in linalol lahko povzročijo alergijske reakcije.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Lioton, kot bi smeli: Ni poročil o uporabi prevelikih odmerkov zdravila Lioton.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Lioton: Uporabite ga takoj, ko se spomnite. Ne uporabite dvojnega odmerka, če ste pozabili uporabiti prejšnji
odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Rok uporabnosti po prvem odprtju: 6 mesecev
Vsebnost: 50 g
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom; A. Menarini Industrie Farmaceutiche Riunite S.r.l., Via Sette Santi 3, 50131 Firence, Italija,
Izdelovalec: A. MENARINI MANUFACTURING LOGISTICS AND SERVICE S.r.l., Via Sette Santi, 3, Firence, Italija 

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je heparin v obliki natrijevega heparinata 1000 i.e. v 1 g gela.

Druge sestavine zdravila so: karbomeri, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), eterično olje neroli (vsebuje linalol, d-limonen, geraniol, citral, citronelol in farnezol), eterično olje lavandina (vsebuje linalol, d-limonen, geraniol in kumarin), 96 - odstotni etanol, trolamin, prečiščena voda.

Uporaba

Zdravilo Lioton je namenjeno za uporabo na nepoškodovani koži. Na prizadeto področje nanesite gel (iz tube iztisnite gel v dolžini 3-10 cm) dva do trikrat na dan. Iztisnjeni gel na nepoškodovani koži (prizadetem mestu) nežno in enakomerno porazdelite s konico prsta.

V primeru lokalizirane (omejene) poškodbe kot je npr. hematom (izliv krvi v podkožno tkivo), infiltrat (zadebelitev), edem (oteklina, ki je posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami) zdravilo Lioton nanesite na prizadeto področje. Zdravilo Lioton lahko uporabljate dokler simptomi ne izginejo, vendar ne dlje kot 2 tedna (14 dni) brez zdravniškega nadzora. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru kroničnega venskega popuščanja, za katerega je značilno širjenje krčnih žil, povrhnji periflebitis (vnetje zunanje plasti vene in okolnega tkiva), povrhnji tromboflebitis (vnetje venske stene in okolnega tkiva, ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline - prostora v notranjosti - vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru pooperativnega flebitisa (vnetje sten ven po operaciji) krčnih žil in posledic odstranitve vene safene (povrhnje, dobro vidne vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod
zdravniškim nadzorom.

Če se vaše težave v 2 tednih ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Uporaba zdravila Lioton ni priporočljiva pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.