Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Neo-angin brez sladkorja 1,20 mg/0,60 mg/5,72 mg pastile, 24 pastil brez sladkorja

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Neo-angin je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo. Namenjeno je za lajšanje simptomov, kot so bolečine v žrelu in hripavost, vnetja ustne sluznice in vnetja dlesni.
Zaloga: 188 na zalogi
Koda izdelka: 335460
7,66 €
7,66 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

2,4-diklorobenzilalkohol/amilmetakrezol/levomentol

Zdravilo neo-angin brez sladkorja je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo. Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let lahko uporabljajo zdravilo za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela, s čimer se lahko zmanjša tudi poraba antibiotikov. Te okužbe povzročijo vnetja ustne votline in žrela s simptomi, kot so bolečine v žrelu in hripavost, vnetja ustne sluznice in vnetja dlesni.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3–4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo neo-angin brez sladkorja
Ne jemljite zdravila neo-angin brez sladkorja, če ste alergični na 2,4-diklorobenzilalkohol, amilmetakrezol, levomentol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred začetkom jemanja zdravila neo-angin brez sladkorja se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se z zdravnikom, če kar koli izmed spodaj navedenega velja za vas:

  • če se vaše težave po 3–4 dnevnem jemanju zdravila neo-angin brez sladkorja ne izboljšajo ali se celo poslabšajo;
  • če imate dolgotrajen (kronični) kašelj ali hripavost. Omenjena simptoma sta lahko posledica morebitnih malignih obolenj.

Otroci: Zdravila neo-angin brez sladkorja ne dajajte otrokom, mlajšim od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo neo-angin brez sladkorja
Ni znano, da bi zdravilo neo-angin brez sladkorja vplivalo na delovanje drugih zdravil. Priporočamo, da hkrati ne jemljete drugih zdravil za oralno uporabo, to je za uporabo v ustni votlini in žrelu. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja skupaj s hrano in pijačo: Na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila neo-angin brez sladkorja. Neposredno po jemanju zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Podatkov o uporabi zdravila neo-angin brez sladkorja pri nosečnicah ni oziroma so omejeni. Študije na živalih niso pokazale neposrednih ali posrednih škodljivih učinkov na sposobnost razmnoževanja. Ker ni dovolj podatkov, tveganja za plod ni mogoče povsem izključiti, zato uporaba tega zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva. Študije za oceno vpliva na plodnost niso bile izvedene.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja strojev, vendar ni pričakovati,
da bo vplivalo na te sposobnosti.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja vsebuje barvilo rdeče 4R in izomalt (E953)
To zdravilo vsebuje barvilo rdeče 4R (E124), ki lahko povzroči alergijske reakcije.
Zdravilo neo-angin brez sladkorja vsebuje nadomestek sladkorja, izomalt. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.
Ena pastila zdravila neo-angin brez sladkorja vsebuje 2,58 g izomalta (E953). Količina izomalta v eni pastili ustreza 26 kJ (6 kcal). To morajo upoštevati bolniki s sladkorno boleznijo (diabetes mellitus). 

Če ste vzeli večji odmerek zdravila neo-angin brez sladkorja, kot bi smeli, se v primeru neželenih učinkov posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zaenkrat ni znanih primerov prevelikega odmerjanja tega zdravila. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil. Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, je možno, da se bo pojavilo draženje ustne ali želodčne sluznice.
Če ste pozabili vzeti zdravilo neo-angin brez sladkorja: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 24 pastil
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom in izdelovalec: DIVAPHARMA GmbH, Motzener Straße 41, D-12277 Berlin, Nemčija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovine so: 2,4-diklorobenzilalkohol 1,20 mg, amilmetakrezol 0,60 mg, levomentol 5,72 mg.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: eterično olje zvezdastega janeža, eterično olje poprove mete, izomalt (E953), vinska kislina, rdeče 4R (E124). 

Uporaba

Zdravilo neo-angin brez sladkorja je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (oralna uporaba).

Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let, počasi raztopite v ustih po eno pastilo, na vsake 2 do 3 ure. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil. Če se simptomi v 3–4 dneh ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Eucerin DermoCapillaire Re-Vitalising šampon za lase, ki se redčijo

Eucerin DermoCapillaire Re-Vitalising šampon, 250 ml

Šampon za lase, ki se redčijo. Pomaga okrepiti korenine las...
17,26 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.