Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Nolpaza control 20 mg gastrorezistentne tablete, 14 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravljenje znakov refluksa (na primer zgaga, regurgitacija kisline) pri odraslih.
Zaloga: 725 na zalogi
Koda izdelka: 118427
10,32 €
10,32 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

pantoprazol

Zdravilo Nolpaza control vsebuje zdravilno učinkovino pantoprazol, ki zavira "črpalko", ki proizvaja želodčno kislino. S tem zmanjša količino kisline v vašem želodcu. Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravljenje znakov refluksa (na primer zgaga, regurgitacija kisline) pri odraslih. Refluks je vračanje kisline iz želodca v požiralnik (del prebavne cevi med žrelom in želodcem), ki se zaradi tega lahko vname in postane boleč. To vam lahko povzroči bolezenske znake, kot je boleč žgoči občutek v prsih, ki se dviga proti žrelu (zgaga) in okus po kislem v ustih (regurgitacija kisline).

Že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control utegnete opaziti zmanjšanje simptomov kislega refluksa in zgage, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju. Mogoče bo za olajšanje znakov treba jemati tablete 2−3 dni zaporedoma.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 2 tednih, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Nolpaza control
Ne jemljite zdravila Nolpaza control

 • če ste alergični na pantoprazol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če jemljete zaviralce proteaze HIV, kot sta atazanavir, nelfinavir (za zdravljenje okužbe z virusom HIV). Glejte "Druga zdravila in zdravilo Nolpaza control" v nadaljevanju.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Nolpaza control se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom če:

 • ste se zaradi zgage ali prebavnih motenj neprekinjeno zdravili 4 tedne ali več,
 • ste starejši od 55 let in zaradi prebavnih motenj dnevno jemljete zdravila brez recepta,
 • ste starejši od 55 let in imate nove simptome ali pa so se ti nedavno spremenili,
 • ste že imeli razjedo želodca ali operacijo želodca,
 • ste imeli težave z jetri ali zlatenico (porumenitev kože ali oči),
 • redno obiskujete vašega zdravnika zaradi resnih težav ali stanj,
 • greste na endoskopijo ali dihalni test s sečnino,
 • ste že kdaj imeli kožno reakcijo po zdravljenju z zdravilom, podobnim zdravilu Nolpaza control, ki zmanjšuje izločanje želodčne kisline,
 • ste naročeni na specifično preiskavo krvi (kromogranin A),
 • če jemljete zaviralce proteaze HIV, kot sta atazanavir; nelfinavir (za zdravljenje okužbe s HIV) sočasno s pantoprazolom, prosite zdravnika za poseben nasvet.

Ne jemljite tega zdravila dlje kot 4 tedne brez posveta z zdravnikom. Če vaši simptomi refluksa (zgaga ali refluks kisline) trajajo dlje kot 2 tedna, se posvetujte s svojim zdravnikom, ki bo presodil, ali je treba to zdravilo dolgotrajno jemati. Če zdravilo Nolpaza control prejemate daljše obdobje, lahko to povzroči dodatna tveganja, kot so:
- zmanjšana absorpcija vitamina B12 in pomanjkanje vitamina B12, če že imate nizke telesne zaloge vitamina B12,
- zlom kolka, zapestja ali hrbtenice, še posebej, če že trpite zaradi osteoporoze ali če jemljete kortikosteroide (ki lahko povečajo tveganje za osteoporozo),
- znižane ravni magnezija v krvi (možni simptomi: utrujenost, nenadzorovano krčenje mišic, zmedenost, krči, omotica, zvišan srčni utrip). Nizke ravni magnezija lahko privedejo tudi do zmanjšanja ravni kalija ali kalcija v krvi. Če zdravilo jemljete več kot 4 tedne, se posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravnik se bo morda odločil opravljati redne krvne preiskave za spremljanje vaših ravni magnezija. Takoj obvestite svojega zdravnika, če pred ali po jemanju tega zdravila opazite kateregakoli od spodaj navedenih simptomov, ki so lahko znaki druge, resnejše bolezni:

 • nenamerna izguba telesne mase (ni posledica diete ali telesne vadbe),
 • bruhanje, zlasti ponavljajoče,
 • bruhanje krvi, ki se lahko kaže kot temna kavna usedlina v izbruhani vsebini,
 • opažate kri v blatu, ki je črnega ali katranastega videza,
 • težave ali bolečine pri požiranju,
 • ste bledi in slabotni (slabokrvni),
 • bolečina v prsih,
 • bolečina v želodcu,
 • resna in/ali stalna driska, ker je zdravilo Nolpaza control povezano z blagim povečanjem pojavnosti infekcijskih drisk,
 • če se pojavi kožni izpuščaj, zlasti na koži, ki je izpostavljena soncu, čim prej obvestite zdravnika, saj boste morda morali prekiniti zdravljenje z zdravilom Nolpaza control. Ne pozabite omeniti morebitnih drugih neželenih učinkov, kot je bolečina v sklepih. Vaš zdravnik naj se odloči, ali so potrebne dodatne preiskave.

Če morate opraviti krvne preiskave, povejte svojemu zdravniku, da jemljete to zdravilo.
Že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control utegnete opaziti zmanjšanje simptomov kislega refluksa in zgage, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju. Ne smete ga jemati v preventivne namene.
Če že nekaj časa trpite zaradi ponavljajoče se zgage in prebavnih težav, ne pozabite redno obiskovati svojega zdravnika.

Otroci in mladostniki: Zdravila Nolpaza control ne smejo jemati otroci in mladostniki mlajši od 18 let. Pri bolnikih, mlajših od 18 let, podatki o varnosti tega zdravila namreč niso na voljo.

Druga zdravila in zdravilo Nolpaza control
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli
jemati katero koli drugo zdravilo. Zdravilo Nolpaza control lahko vpliva na delovanje nekaterih drugih
zdravil, še posebej zdravil, ki vsebujejo naslednje zdravilne učinkovine:

 • če jemljete zaviralce proteaze HIV, kot sta atazanavir; nelfinavir (za zdravljenje okužbe z virusom HIV). Zdravila Nolpaza control ne smete uporabljati, če jemljete zaviralce proteaze HIV. Glejte poglavje "Ne jemljite zdravila Nolpaza control".
 • ketokonazol (uporabljamo ga za zdravljenje glivičnih okužb).
 • varfarin ali fenprokumon (ki se uporablja za redčenje krvi in preprečevanje nastanka krvnih strdkov). Mogoče boste potrebovali nadaljnje krvne preiskave.
 • metotreksat (uporabljamo ga za zdravljenje revmatoidnega artritisa, luskavice in raka). Če jemljete metotreksat, lahko zdravnik začasno prekine zdravljenje z zdravilom Nolpaza control, saj lahko pantoprazol zviša vrednosti metotreksata v krvi.

Ne jemljite zdravila Nolpaza control z drugimi zdravili, ki zavirajo izločanje kisline v vašem želodcu, kot so drugi zaviralci protonske črpalke (omeprazol, esomeprazol, lansoprazol ali rabeprazol) ali antagonisti histaminskih H2 receptorjev (npr. ranitidin, famotidin). Lahko pa jemljete zdravilo Nolpaza control z antacidi (npr. hidrotalcit, magaldrat, alginska kislina, natrijev hidrogenkarbonat, aluminijev hidroksid, magnezijev karbonat ali kombinacije naštetih), če je
potrebno.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ne vzemite zdravila Nolpaza control, če ste noseči, mislite, da bi bili lahko noseči, ali če dojite.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Če se pojavijo neželeni učinki kot so vrtoglavica ali motnje vida, ne smete voziti ali upravljati strojev.

Zdravilo Nolpaza control vsebuje sorbitol (E420) in natrij
To zdravilo vsebuje 18 mg sorbitola v eni tableti.
To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na odmerek, kar v bistvu pomeni "brez natrija"

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Nolpaza control, kot bi smeli: Takoj obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če ste vzeli večji odmerek zdravila Nolpaza control kot bi smeli. Če je možno vzemite vaše zdravilo in to navodilo s seboj.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Nolpaza control: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Vzemite naslednji normalni odmerek naslednji dan ob običajnem času. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebnost, neto količina: 14 gastrorezistentnih tablet.
Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Krka, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je pantoprazol. Ena gastrorezistentna tableta vsebuje 20 mg pantoprazola v obliki natrijevega pantoprazolata seskvihidrata.

Druge sestavine zdravila so manitol (E421), krospovidon (E1202), natrijev karbonat, sorbitol (E420) in kalcijev stearat (E572) v jedru tablete ter hipromeloza (E464), povidon (E1201), titanov dioksid (E171), rumeni železov oksid (E172), propilenglikol (E1520), 30 odstotna disperzija kopolimera 1 : 1 metakrilne kisline in etiletakrilata, natrijev lavrilsulfat, polisorbat 80, makrogol 6000 in smukec (E553b) v filmski oblogi. Glejte poglavje 2 "Zdravilo Nolpaza control vsebuje sorbitol (E420) in natrij"

Uporaba

Priporočeni odmerek je 1 tableta (20 mg pantoprazola) na dan. Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti. To zdravilo morate jemati najmanj 2-3 dni zaporedoma.

Zdravilo Nolpaza control prenehajte jemati, ko ste popolnoma brez simptomov bolezni. Zmanjšanje znakov kislega refluksa in zgage utegnete opaziti že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju.

Če se znaki bolezni ne zmanjšajo po 2 tednih neprekinjenega jemanja tega zdravila, se posvetujte s svojim zdravnikom. Ne jemljite tablet Nolpaza control več kot 4 tedne brez posveta pri zdravniku.

Vzemite tableto pred obrokom, vsak dan ob istem času. Tableto morate pogoltniti celo z nekaj vode. Ne žvečite ali lomite tablete.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Pastile Isla Medic voice Primerne za vlaženje suhih ust in pri razdraženih glasilkah ter intenzivnejši rabi glasu (govorniki, pevci)

Isla Medic Voice pastile, 20 pastil

Pastile Isla Medic voice so namenjene lajšanju značilnih tež...
6,65 €
Zaloga po lekarnah
Caffetin tablete proti bolečinam in zvišani telesni temperaturi

Caffetin tablete, 12 tablet

Caffetin je kombiniran analgetik. Analgetično delujejo tri u...
6,35 €
Zaloga po lekarnah
Kapljice za inhalacijo

Kapljice za inhalacijo, 21 ml

Kapljice za inhalacijo so namenjene lajšanju znakov prehlada...
7,26 €
Zaloga po lekarnah
Krema z jojobinim oljem za zrelo kožo

Krema z jojobinim oljem, 60 g

Krema z jojobinim oljem vsebuje izbrano kombinacijo sestavin...
9,20 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.