Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte 3,3 ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov.
Zaloga: 265 na zalogi
Koda izdelka: 145348
26,79 €
26,79 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Kaj je zdravilo Onytec

Zdravilo Onytec vsebuje učinkovino ciklopiroks, ki spada v skupino zdravil, poznano kot antimikotiki. Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov. Zdravilo Onytec se uporablja za zdravljenje blagih do zmernih glivičnih okužb nohtov pri odraslih, kadar nohtni matriks/lunula (svetlejši del nohta v obliki polmeseca) ni prizadet. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 mesecih, kadar zdravilo uporabljate za nohte na rokah in po 12 mesecih, kadar ga uporabljate za nohte na nogah, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Onytec

Blaga do zmerna glivična okužba nohtov prizadene do 75 % površine nohta in skupno vključuje do največ 5 nohtov (na nogah in/ali rokah), ne da bi bil prizadet nohtni matriks (lunula).

Ne uporabljajte zdravila Onytec:

 • če ste alergični na ciklopiroks ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
 • pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, zaradi pomanjkanja izkušenj pri tej starostni skupini.

Opozorila in previdnostni ukrepi

 • Pred začetkom uporabe zdravila Onytec se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom
 • Če je prizadete več kot 75 % površine nohta ali več kot 5 nohtov ali nohtni matriks (lunula).
 • Če postanete občutljivi na ta izdelek, prekinite zdravljenje in se posvetujte z zdravnikom.
 • Če imate v anamnezi sladkorno bolezen, bolezni imunskega sistema, periferno žilno bolezen, poškodbo, boleče ali hudo poškodovane nohte, bolezni kože kot je npr. luskavica ali druge kronične bolezni kože, edeme, težave z dihanjem (sindrom rumenih nohtov).
 • Če imate sladkorno bolezen, bodite pozorni pri striženju nohtov.
 • Izogibajte se stiku z očmi in sluznicami (npr. v ustih ali nosnicah).
 • Zdravilo Onytec je namenjeno samo za zunanjo uporabo.
 • Na zdravljenih nohtih ne uporabljajte laka za nohte ali drugih kozmetičnih izdelkov za nego nohtov.
 • Kadar zdravila ne uporabljate, naj bo steklenička zaprta.

Otroci in mladostniki: Zdravilo Onytec je kontraindicirano pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let (glejte poglavje 2 »Ne uporabljajte zdravila Onytec«).

Druga zdravila in zdravilo Onytec: Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda
začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo.

NosečnostUČe ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravljenje z zdravilom Onytec lahko pričnete šele po posvetu z zdravnikom.
Dojenje: Ni znano ali ciklopiroks pri ljudeh prehaja v materino mleko. Zdravljenje z zdravilom Onytec lahko pričnete šele po posvetu z zdravnikom, če je zdravljenje nujno potrebno.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Onytec ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Onytec vsebuje alkohol (etanol):To zdravilo vsebuje 730 mg alkohola (etanola) v enem gramu raztopine. Lahko povzroči pekoč občutek na
poškodovani koži. Izdelek je vnetljiv. Hranite ga ločeno od virov toplote in odprtega plamena.
Zdravilo Onytec vsebuje cetil in stearilalkohol: Lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis)

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Onytec, kot bi smeli: V primeru nenamernega zaužitja vsebine stekleničke takoj odidite do najbližje bolnišnice ali centra za zastrupitve. Pakiranje vzemite s seboj.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Onytec: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste enkrat pozabili nanesti zdravilo. Nadaljujte z zdravljenjem, kot vam je
priporočil zdravnik ali je razloženo v poglavju 3 navodila (Kako uporabljati zdravilo Onytec). V primeru da nekaj dni niste uporabljali zdravilnega laka za nohte, je učinkovitost zdravila lahko zmanjšana.

Če ste prenehali uporabljati zdravilo Onytec, preden je(so) vaš(i) noht(i) čist(i) ali skoraj čist(i) ali je njegov (njihov) videz v veliki meri izboljšan in preden je(so) zdrav(i) noht(i) ponovno zrasel (zrasli), glivice morda niso odpravljene. V tem primeru se lahko stanje vaših nohtov zopet poslabša.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Stekleničko shranjujte v zunanji ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo. Ne shranjujte v hladilniku ali zamrzujte. Ta izdelek je vnetljiv. Hranite ga ločeno od virov toplote in odprtega ognja. Pri temperaturah pod 15 °C lahko zdravilni lak za nohte tvori gel. Lahko pride do rahle flokulacije (tvorbe kosmičev) ali nastanka rahle usedline, ki ju lahko odpravimo s segrevanjem na sobno temperaturo (25 °C),
kar dosežemo z drgnjenjem stekleničke med rokami dokler ni raztopina spet prozorna (približno 1 minuto). To nima vpliva na kakovost izdelka ali njegovo učinkovitost.
Uporabnost: Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in na steklenički. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.
Po prvem odprtju vsebnika: Stekleničko shranjujte tesno zaprto, da preprečite hlapenje vsebine. Po prvem odprtju je zdravilo uporabno še 6 mesecev.
Proizvajalec oz. odgovorna oseba: Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Polichem S.A. ; Val Fleuri; L-1526 Luxembourg,Luksemburg
Proizvajalec: Almirall Hermal GmbH, Scholtzstraße , 21465 Reinbek, Nemčija; Alfasigma S.p.A., Via Enrico Fermi, 1, 65020 Alanno (PE), Italija; Doppel Farmaceutici S.r.l., Via Martiri delle Foibe, 1, 29016 Cortemaggiore, Italija
Zastopnika: Bonifar d.o.o., Koprska ulica 108a, Ljubljana

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je ciklopiroks. En gram zdravilnega laka za nohte vsebuje 80 mg ciklopiroksa.
Druge sestavine zdravila so etilacetat, etanol (96 %), cetil in stearilalkohol, hidroksipropilhitosan in prečiščena voda. 

Uporaba

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Dermalna uporaba (samo za uporabo na nohtih in koži v neposredni okolici nohta). Zdravilo Onytec je namenjeno samo za uporabo pri odraslih.

Priporočeni odmerek nanesite v tankem sloju enkrat na dan na prizadeti noht/e. Za to morajo biti nohti skrbno umiti in posušeni. Zdravilni lak za nohte nanesite po celotni površini nohta, na 5 mm širok pas obnohtne kože in, če je možno, pod prosti rob nohta.

Zdravilo Onytec naj se suši približno 30 sekund. Nohta(ov) ne smete umivati približno 6 ur, zato je priporočljiv nanos zvečer pred spanjem. Po 6 urah lahko
upoštevate običajne higienske navade. Zdravila Onytec ni potrebno odstranjevati s topili ali abrazivi (npr. s pilico za nohte), zadostuje, da si nohte umijete z vodo. V primeru nenamerne odstranitve z umivanjem, lahko zdravilo Onytec nanesete ponovno.

Priporočljivo je, da si redno odstranjujete nepritrjene dele okuženega nohta, na primer s striženjem nohtov. Z zdravljenjem je potrebno nadaljevati, dokler težava ne izgine, to pomeni, dokler noht(i) ni (niso) spet čisti oziroma dokler se njegov (njihov) videz v veliki meri ne izboljša in dokler ponovno ne zraste (zrastejo) zdrav(i) noht(i). Običajno dosežemo popolno ozdravitev nohta na rokah v približno 6 mesecih in na nogah v približno 9 do 12 mesecih.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.