Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Panatus forte 7.5 mg/5 ml sirup, 200 ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Preprečuje suh in dražeč kašelj, zmanjšuje napetost bronhialnega mišičja, sočasno pomaga izkašljevati ter olajša dihanje in bolečine v prsih.
Zaloga: 235 na zalogi
Koda izdelka: 062006
11,04 €
11,04 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

butamiratijev citrat

Panatus forte je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delovanjem. Preprečuje suh in dražeč kašelj, zmanjšuje napetost bronhialnega mišičja, sočasno pomaga izkašljevati ter olajša dihanje in bolečine v prsih. Vse to ugodno vpliva na izboljšanje dihalne kapacitete in na koncentracije plinov v krvi. Kemično in po svojih učinkih se razlikuje od opiatnih antitusikov in ne povzroča odvisnosti. Zdravilo je primerno tudi za otroke in sladkorne bolnike.

Sirup Panatus forte priporočamo za simptomatsko zdravljenje dražečega suhega kašlja, ki nastane zaradi kateregakoli vzroka.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Panatus forte
Ne jemljite zdravila Panatus forte, če ste alergični na butamiratijev citrat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Panatus forte se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če imate hudo ledvično okvaro. Če ste zdravilo začeli jemati brez posveta z zdravnikom in če po 5 do 7 dneh zdravljenja ne prenehate kašljati, se le posvetujte z zdravnikom.
Otroci: Učinkovitost in varnost zdravila Panatus forte pri otrocih, mlajših od 3 let, še nista dovolj raziskani, zato ga tem otrokom ne dajemo.

Druga zdravila in zdravilo Panatus forte
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Škodljive interakcije z drugimi zdravili niso znane.
Zdravilo Panatus forte skupaj s hrano, pijačo in alkoholom: Sirup jemljite (oziroma ga dajte otroku) pred jedjo ali po jedi. Med zdravljenjem z zdravilom Panatus forte ne pijte alkoholnih pijač.

Nosečnost in dojenje:  Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Čeprav ni podatkov o negativnih učinkih, odsvetujemo jemanje v prvih treh mesecih nosečnosti. V poznejših mesecih nosečnosti ga jemljite le po nasvetu zdravnika. Prav tako ni ustreznih podatkov o prehajanju zdravila v mleko, zato odsvetujemo jemanje zdravila med dojenjem. Če ste med zdravljenjem z zdravilom Panatus forte zanosili, se posvetujte z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja motornih vozil ali strojev.

Zdravilo Panatus forte vsebuje sorbitol: Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Panatus forte, kot bi smeli: Če ste vzeli (ali dali otroku) večji odmerek zdravila kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravilo poskusite izbruhati. Preveliki odmerki zdravila Panatus forte lahko povzročijo zaspanost, bruhanje, neusklajenost gibov (ataksija), bolečine v trebuhu, drisko, razburjenost in nekoliko znižan krvni tlak.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Panatus forte: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Zdravilo jemljite (oziroma dajte otroku) vsak dan ob približno istem času. Če ste pozabili vzeti odmerek, ga vzemite čimprej, toda če manjka do naslednjega odmerka samo nekaj ur, raje počakajte in naslednji odmerek zdravila vzemite ob običajnem času, pozabljenega pa izpustite. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 200 ml
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina je butamiratijev citrat. 5 ml sirupa (1 žlička) vsebuje 7,5 mg butamiratijevega citrata.

Druge sestavine zdravila so citronska kislina monohidrat, tekoči sorbitol (nekristalizirajoči) (E420), glicerol (E422), natrijev saharinat, natrijev benzoat (E211), aroma citrone, natrijev hidroksid (E524) in prečiščena voda.

Uporaba

Samozdravljenje z zdravilom Panatus forte je primerno za odrasle in otroke nad 3 leti starosti.

Običajni odmerki so prikazani v tabeli:

Starost

Odmerjanje

Pogostost jemanja

odrasli (tudi starejši)

3 merilne žličke

štirikrat na dan

Mladostniki, starejši od 12 let

3 merilne žličke

trikrat na dan

Otroci, stari od 6 do 12 let

2 merilne žličke

trikrat na dan

Otroci, stari od 3 do 6 let

1 merilna žlička

trikrat na dan

 1 merilna žlička = 5 ml sirupa = 7,5 mg butamiratijevega citrata

Sirup jemljite (oziroma ga dajte otroku) pred jedjo ali po jedi. Sirup odmerite s priloženo žličko, pogoltnite in poplaknite s tekočino.

Pri samozdravljenju z zdravilom Panatus forte ne smete prekoračiti priporočenega odmerka. Samozdravljenje z zdravilom Panatus forte lahko traja 5 do 7 dni. Če želite zdravilo jemati ali ga dajati otroku dalj časa, se o tem posvetujte z zdravnikom.

Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.