Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Razkužilo za kožo, 300ml

Izdelek je biocid. Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.

Razkužilo za kožo je sredstvo za higiensko razkuževanje rok. Vsebuje 77 vol. % etanola, glicerol in vodo. Ni primerno za razkuževanje ran in površin.

Biocidni izdelek.

Zaloga: Na zalogi
Koda izdelka: 605921
7,89 €
7,89 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Razkužilo za kožo je sredstvo za higiensko razkuževanje rok. Vsebuje 77 vol. % etanola, glicerol in vodo. Ni primerno za razkuževanje ran in površin.

Opozorila: Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu. Izogibajte se stiku z očmi ali sluznicami, v primeru stika izpirajte z veliko vode. V primeru vdihavanja poskrbite za dotok svežega zraka. Pri zaužitju naj ponesrečenec izpije veliko vode. V primeru težav poiščite zdravniško pomoč. 

Pakiranje, neto količina: 300 ml, plastenka s pumpico.
Shranjevanje: Shranjujte pri temperaturi do  25 °C in nedosegljivo otrokom! Vnetljivo! Ne shranjujte in ne odpirajte v bližini ognja ali vročih grelnih teles.
Proizvajalec: Celjske lekarne, Galenski laboratorij
Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Vsebuje 77 vol. % etanola, glicerol in vodo.

Uporaba

Približno 3 ml razkužila vtrite v vse predele rok do suhega.

Novi koronavirus nas vsakodnevno postavlja pred vprašanje, kako se pred njim zaščititi in preprečiti nadaljnje širjenje. Naše roke so domovanje številnih mikrobov, tako koristnih kot tudi škodljivih. Najpogosteje jih preko sluznic ust, oči ali nosu v telo vnesemo prav z rokami. Zato predstavlja uporaba razkužil poleg temeljitega umivanja rok z vodo in milom enega od osnovnih ukrepov zaščite pred virusi. Če je bilo na koži pred umivanjem en milijon mikrobov, jih po umivanju ostane še tisoč. Če si roke nato še razkužimo, jih ostane le še deset.

Da bi bilo razkužilo res učinkovito, ga je treba najprej pravilno izbrati in tudi pravilno uporabiti. Za ene najbolj učinkovitih razkužil veljajo alkoholna razkužila (npr. etanol ali izopropanol), ki morajo vsebovati 60 do 80 % alkohola. Vedno ga nanesemo na suhe roke v zadostni količini. Ko ga razmažemo, mora popolnoma prekriti dlani in zapestji. Vtiramo ga, dokler roke niso popolnoma suhe, kar lahko traja tudi do eno minuto! Torej je načelo »malo in na hitro« povsem neučinkovito. Zavedati se je treba, da razkužila ne nadomestijo umivanja rok. Razkužila ubijejo mikrobe s katerimi pridejo v stik, vendar ne odstranijo umazanije. Mikrobi pa obožujejo umazanijo, saj se tam lahko skrijejo in preživijo kljub uporabi razkužil. Za koronaviruse je značilno, da so zaviti v svoj varovalni plašč. Alkoholna razkužila uničijo ta varovalni plašč in virus ne more več povzročati bolezni. Za etanol velja, da ga koža v splošnem najbolje prenaša. Prav zato smo se v Celjskih lekarnah odločili za izdelavo razkužil na osnovi etanola v koncentracijah, ki so v skladu z najnovejšimi priporočili Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in Urada RS za kemikalije.  Razkužilu smo dodali še eno učinkovito sestavino - glicerol. Zakaj? Ker lahko razkužila ob pogosti uporabi izsušijo kožo, jo naredijo razpokano in poškodovano, kar ponuja mikrobom odlična skrivališča in pot v naše telo. Glicerol zaradi svojih vlažilnih lastnosti kožo varuje pred izsušitvijo in jo neguje. V teh dneh lahko naletimo na raznovrstne nasvete za izdelavo domačih razkužil z dodatkom eteričnih olj, česar pa v splošnem ne priporočamo, saj kljub temu, da eterična olja sicer imajo določen protimikrobni učinek in lepo dišijo, lahko povzročajo draženje in alergije. Še posebej, če je koža že razdražena. Seveda pa ne bo odveč, če po temeljitem razkuževanju rok kožo dodatno navlažite s kakovostnim hranljivim negovalnim izdelkom kot je na primer Krema za roke iz Celjskih lekarn. Pri zaščiti pred virusi ni bližnjic. Zato s pravilnim umivanjem in natančnim razkuževanjem poskrbite za temeljito higieno rok in nenazadnje tudi za ustrezno nego. Le tako boste korak bližje zaščiti pred virusi.

Vrsta izdelka

Izdelek je biocid. Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.

Biocidi
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.