Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Remifemin tablete, 60 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Remifemin je zdravilo rastlinskega izvora za lajšanje težav v menopavzi, kot so navali vročine in obilno znojenje.
Zaloga: 60 na zalogi
Koda izdelka: 350257
22,05 €
22,05 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Cimicifuga racemosa (L.) Nutt., rhizoma, extractum siccum suhi ekstrakt korenike cimicifuge (grozdne svetilke)

Remifemin je zdravilo rastlinskega izvora za lajšanje težav v meni, kot so:

  • navali vročine,
  • obilno znojenje.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v treh mesecih, se posvetujte z zdravnikom. 

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Remifemin
Ne uporabljajte zdravila Remifemin, če ste alergični na cimicifugo (grozdno svetilko) ali katerokoli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Remifemin se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  • Če ste v preteklosti že imeli ali imate bolezni jeter, se pred uporabo zdravila Remifemin posvetujte z zdravnikom.
  • Če se pojavijo znaki ali simptomi, ki bi lahko kazali na motnjo v delovanju jeter (utrujenost, izguba apetita, rumena obarvanost kože in beločnic, bolečine v zgornjem delu trebuha, slabost, bruhanje ali temno obarvan urin), takoj nehajte uporabljati zdravilo in nemudoma obiščite zdravnika.
  • Če se pojavi nepričakovana krvavitev iz nožnice, kot tudi v primeru menstrualnih motenj, ponovnega pojava menstrualne krvavitve, vztrajanja nepojasnjenih simptomov ali pojava novih težav, morate čim prej obiskati zdravnika, saj gre lahko za bolezni, ki jih je treba natančneje medicinsko razjasniti.
  • Sočasna uporaba estrogenov in zdravila Remifemin je dovoljena le pod zdravniškim nadzorom.
  • Če ste se v preteklosti zdravili ali se trenutno zdravite zaradi raka dojke ali drugih hormonsko odvisnih tumorjev, se pred uporabo zdravila, ki vsebuje cimicifugo (grozdno svetilko), posvetujte z zdravnikom.

Otroci in mladostniki: Zdravilo Remifemin ni namenjeno otrokom in mladostnikom, zato pri njih uporabo odsvetujemo.

Druga zdravila in zdravilo Remifemin: Medsebojno delovanje ekstrakta korenike cimicifuge (grozdne svetilke) z drugimi zdravili ni znano. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo.
Zdravilo Remifemin skupaj s hrano in pijačo: Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na delovanje zdravila Remifemin.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Podatkov o uporabi cimicifuge (grozdne svetilke) v času nosečnosti in dojenja ni oziroma so omejeni, zato se je med nosečnostjo in dojenjem uporabi zdravila Remifemin bolje izogibati. Ženske v rodni dobi morajo med zdravljenjem uporabljati učinkovito kontracepcijo. Podatki o vplivu zdravila Remifemin na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Raziskave o vplivu zdravila Remifemin na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene.

To zdravilo vsebuje 186,8 mg laktoze. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. 

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Remifemin, kot bi smeli: Pri prevelikem odmerjanju zdravila Remifemin se lahko pogosteje pojavljajo neželeni učinki, ki so
navedeni v nadaljevanju. V takšnem primeru takoj nehajte uporabljati zdravilo in se posvetujte z zdravnikom. Če neželenih učinkov niste opazili, nadaljujte z jemanjem zdravila po običajnem urniku.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Remifemin: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte do temperature 25 stopinj C.
Vsebnost: 60 talet
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom in izdelovalec: Schaper & Brümmer GmbH & Co. KG, Bahnhofstr. 35, 38259 Salzgitter, Nemčija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina:  1 tableta vsebuje 2,5 mg suhega ekstrakta korenike cimicifuge (grozdne svetilke) (Cimicifuga racemosa (L.) Nutt., rhizoma, extractum siccum) (6-11:1), kar ustreza 15-27,5 mg korenike te zdravilne rastline. Ekstrakcijsko topilo je 40-odstotni (V/V) izopropanol.

Druge sestavine zdravila so: celuloza, uprašena; krompirjev škrob; laktoza monohidrat; magnezijev stearat.

Uporaba

Priporočeni odmerek je dvakrat po ena tableta na dan – ena zjutraj in ena zvečer, ne glede na obroke hrane. Tableto zdravila Remifemin pogoltnite celo z nekaj tekočine. Pomembno je, da tablet ne ližete ali žvečite!

Delovanje zdravila Remifemin se ne pokaže takoj. Prvi zdravilni učinki so vidni po dveh tednih zdravljenja. Ker se s podaljšanjem zdravljenja učinki še izboljšajo, svetujemo dolgotrajno uporabo zdravila Remifemin. Zdravljenje z zdravilom Remifemin naj ne traja več kot šest mesecev brezposveta z zdravnikom.
Kadar se stanje ne izboljša v treh mesecih ali se med zdravljenjem pojavijo dodatni bolezenski znaki, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.