Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Rennie 680 mg/80 mg žvečljive tablete, 24 žvečljivih tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Rennie se uporablja za simptomatsko zdravljenje težav, ki jih povzročata vračanje želodčne vsebine nazaj v požiralnik in nenormalna kislost želodčne vsebine.
Zaloga: 108 na zalogi
Koda izdelka: 347337
7,72 €
7,72 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

kalcijev karbonat/težki magnezijev subkarbonat

Zdravilo Rennie vsebuje učinkovini kalcijev karbonat in težki magnezijev subkarbonat, ki spadata v skupino zdravil, imenovano antacidi. Zdravilo deluje tako, da zmanjšuje kislost želodčnega soka. Zdravilo Rennie se uporablja za simptomatsko zdravljenje težav, ki jih povzročata vračanje želodčne vsebine nazaj v požiralnik (gastroezofagealni refluks) in nenormalna kislost želodčne vsebine (hiperacidnost), na primer vračanje želodčne vsebine nazaj v usta (regurgitacija), zgaga in epizodne bolečine v želodcu.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Rennie
Ne jemljite zdravila Rennie:

  • če ste alergični na kalcijev karbonat ali magnezijev subkarbonat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
  • če imate povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemijo) ali bolezensko stanje, ki lahko vodi do takega pojava (npr. povečano delovanje obščitnične žleze, preveč vitamina D v telesu, določene rakave bolezni) ali oboje,
  • če imate hudo okvaro ledvic,
  • če imate ledvične kamne, ki vsebujejo kalcijeve soli ali hiperkalciurijo,
  • če imate zmanjšano koncentracijo fosfatov v krvi (hipofosfatemijo).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Če imate okvaro ledvic se lahko med dolgotrajnim jemanjem velikih odmerkov pojavijo hipermagneziemija ali hiperkalciemija in alkaloza, ki lahko povzročijo želodčne simptome in mišično oslabelost, zato se pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Upoštevajte, da se lahko med dolgotrajnim jemanjem velikih odmerkov pojavijo neželeni učinki kot so:

  • povečanje koncentracije kalcija v krvi,
  • povečanje koncentracije magnezija v krvi,
  • mlečnoalkalijski sindrom (velika količina kalcija v krvi lahko, ob sočasnem uživanju velikih količin mleka, mlečnih izdelkov ter drugih kalcijevih snovi, povzroči okvaro ledvic; glejte tudi poglavje »Druga zdravila in zdravilo Rennie«). Dolgotrajno jemanje tega zdravila ni priporočljivo, saj v tem primeru obstaja večje tveganje za nastanek ledvičnih kamnov.

Otroci, mlajši od 12 let: Uporaba zdravila Rennie pri otrocih, mlajših od 12 let, ni primerna.

Druga zdravila in zdravilo Rennie: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zaradi možnih vplivov na prehajanje drugih zdravil iz prebavil v kri, hkratno jemanje zdravila Rennie in drugih zdravil ni priporočljivo. Če jemljete tudi druga zdravila, naj bo med zaužitim odmerkom drugega zdravila in odmerkom zdravila Rennie časovni presledek 1 do 2 uri, če jemljete eltrombopag, pa naj bo časovni presledek vsaj 4 ure. Ne jemljite zdravila Rennie hkrati z drugimi zdravili, katerih prehajanje iz prebavil v kri bi lahko bilo moteno. Ta zdravila so antibiotiki (npr. tetraciklini in kinoloni), zdravila za zdravljenje bolezni srca (imenovana srčni glikozidi, npr. digoksin), bisfosfonati (zdravila za zdravljenje osteoporoze), dolutegravir (zdravilo za zdravljenje okužbe s HIV), levotiroksin (zdravilo za zdravljenje bolezni ščitnice) in eltrombopag (zdravilo za zdravljenje bolezni krvi). Zdravilo Rennie lahko medsebojno deluje tudi s fluoridi (najpogosteje prisotni v pasti za zobe) in snovmi, ki vsebujejo železo, tako da je prehajanje le-teh iz prebavil v kri lahko moteno.
Če jemljete zdravila za odvajanje vode (tiazidne diuretike), se pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom.
Zdravilo Rennie skupaj s hrano in pijačo: Zdravilo vzemite eno uro po jedi. Ne jemljite zdravila Rennie skupaj z večjimi količinami mleka in mlečnih izdelkov (glejte tudi podpoglavje »Opozorila in previdnostni ukrepi«).

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo se lahko jemlje v obdobju nosečnosti, če je jemanje skladno s temi navodili. Največjega priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti, zdravila pa se ne sme jemati več kot 14 dni. Nosečnice se morajo izogibati sočasnemu prekomernemu uživanju mleka in mlečnih izdelkov. En liter mleka v povprečju vsebuje 1,2 g kalcija. Kalcij in magnezij se izločata v materino mleko, vendar pri terapevtskih odmerkih zdravila Rennie ne pričakujemo učinkov na dojene novorojenčke/dojenčke. Študije na živalih niso pokazale neposrednih ali posrednih škodljivih vplivov na sposobnost
razmnoževanja.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Ni podatkov, da zdravilo Rennie vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

To zdravilo vsebuje 475 mg saharoze v eni tableti. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. 

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Rennie, kot bi smeli: Odmerka, ki je napisan v navodilu ali ga je predpisal zdravnik, ne smete preseči. Če ste vzeli več
tablet, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Rennie: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 24 žvečljivih tablet
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Bayer d.o.o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana
Proizvajalec: Delpharm Gaillard, 33 rue de l’industrie, 74240 Gaillard, Francija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovini sta kalcijev karbonat in težki magnezijev subkarbonat. Ena tableta vsebuje 680 mg kalcijevega karbonata in 80 mg težkega magnezijevega subkarbonata.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: saharoza, predgeliran koruzni škrob, krompirjev škrob, magnezijev stearat, smukec, redko tekoči parafin, aroma poprove mete (eterično olje poprove mete, arabski gumi (E414), koruzni maltodekstrin, silicijev dioksid (E551)), aroma limone (aromatični pripravki (eterično olje limone), koruzni maltodekstrin, alfa-tokoferol (E307)).

Uporaba

Način uporabe
Tableto prežvečite. Zdravilo vzemite eno uro po jedi in pred spanjem.

Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let
Vzemite 1 do 2 žvečljivi tableti. V primeru zgage ali bolečin lahko vzamete še 1 do 2 žvečljivi tableti. Največji dnevni odmerek je 11 tablet.
Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se o tem posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let
Uporaba zdravila Rennie pri otrocih, mlajših od 12 let, ni primerna.

Trajanje zdravljenja
Zdravila ne smete jemati neprekinjeno več kot 14 dni. Če se stanje po jemanju zdravila v 14 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Če se simptomi pojavljajo občasno in je zato potrebno pogosto jemanje zdravila, se posvetujte z zdravnikom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.