Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Sinupret peroralne kapljice, raztopina, 100ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

S pomočjo zdravilnih zelišč, vsebovanih v zdravilu Sinupret, se zmanjša oteklina vnete nosne sluznice, razredči sluz, izboljša drenaža sinusov in s tem olajša izločanje oz. izkašljevanje sluzi. Zmanjša se občutek zamašenega nosu in spremljajoči glavobol kmalu preneha.
Zaloga: 46 na zalogi
Koda izdelka: 354260
9,93 €
9,93 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Sinupret peroralne kapljice, raztopina je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti.

Akutno oz. kronično vnetje sinusov (sinuzitis – vnetje sluznice v z zrakom napolnjenih prostorih ob obnosnih kosteh) pogosto povzroči že navaden prehlad. Lahko ga spremlja tudi hud glavobol (vnetje čelnih sinusov). S pomočjo ekstrakta iz zelišč, vsebovanih v zdravilu Sinupret, se zmanjša oteklina vnete nosne sluznice, razredči sluz, izboljša drenaža sinusov in s tem olajša izločanje oz. izkašljevanje sluzi. Zmanjša se občutek zamašenega nosu in spremljajoči glavobol kmalu preneha.

Zdravilo Sinupret pomaga pri regeneraciji sluznice. Uporabljate ga lahko kot spremljevalno zdravilo pri protivnetnem zdravljenju zgornjih dihalnih poti, tudi ko že jemljete antibiotike.

Primeri uporabe:

  • kadar začutimo prve znake nahoda, da preprečimo zamašitev nosu,
  • kadar imamo že zamašen nos, zaradi odmašitve, zmanjšanja vnetja in oteklosti sluznice,
  • kadar želimo preprečiti pojav vnetja sinusov (sinuzitis),
  • kadar imamo že vnete in zamašene sinuse (akutni sinuzitis) ter čutimo pritisk v glavi, zaradi odmašitve, vzpostavljanja t.i. drenaže in olajšanja simptomov,
  • za blaženje simptomov kroničnega vnetja sinusov (kronični sinuzitis).

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Sinupret
Ne uporabljajte zdravila Sinupret, če ste alergični na učinkovino ( učinkovine) ali katerokoli sestavino zdravila (navedeno v poglavju 6). Prav tako ne smete uporabljati tega zdravila, če imate ulkusno bolezen.
Pomembno: Kapljice Sinupret zaužijemo in jih ne kapamo v nos. Na ta način zdravilo sistemsko in istočasno deluje na celotno sluznico znotraj nosu in sinusov, ne glede na stopnjo zamašenosti.  Ob tem ne prihaja do draženja nosne sluznice in jih smemo uporabljati dalj časa.
Po prvem odprtju vsebnika je zdravilo uporabno še 3 mesece.
Opozorila in previdnostni ukrepi: Pri vnetju sinusov s povišano telesno temperaturo je potreben posvet z zdravnikom. Glede vsebnosti etanola (alkohola) preberite poglavje Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Sinupret.

Druga zdravila in zdravilo Sinupret
Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano, niti niso znane druge oblike interakcij. Zdravilo Sinupret vsebuje 19 vol. % etanola (alkohola), zato zaradi medsebojnega delovanja z zaužitim etanolom preberite opozorila v poglavju Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Sinupret. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Zdravilo Sinupret skupaj s hrano in pijačo: Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na zdravilo Sinupret.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti zdravila in zaradi vsebnosti alkohola uporabo med nosečnostjo in dojenjem odsvetujemo. Zdravilo Sinupret vsebuje 19 vol. % etanola (alkohola), zato zaradi neželenih učinkov etanola preberite opozorila v poglavju

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Če se držite predpisanega odmerjanja, vpliv zdravila na zmanjšanje sposobnosti upravljanja vozil in strojev ni znan.

Zdravilo Sinupret vsebuje 19 vol. % etanola (alkohola). Pri jemanju v skladu z navodilom za uporabo bodo otroci od 2. do 5. leta z vsakim odmerkom zaužili 0,14 g alkohola (kar ustreza 3,6 ml piva ali 1,4 ml vina), otroci od 6. do 11. leta 0,23 g alkohola (kar ustreza 5,9 ml piva ali 2,3 ml vina), otroci od 12. leta dalje in odrasli pa 0,45 g alkohola (kar ustreza 11,5 ml piva ali 4,4 ml vina). Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo. Zdravilo je na voljo tudi brez etanola (alkohola) - v obliki obloženih tablet.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Sinupret, kot bi smeli: V primeru prevelikega odmerjanja se neželeni učinki lahko pojavijo v bolj izraziti obliki. V tem primeru se posvetujte z zdravnikom, ki bo odločil o morebitnih ukrepih.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Sinupret: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Zdravilo vzemite takoj, ko bo možno. Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, pozabljeni odmerek izpustite in nadaljujte zdravljenje po predpisani shemi.
Če ste prenehali jemati zdravilo Sinupret: Prenehanje jemanja zdravila Sinupret običajno ne povzroča težav. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebnost, neto količina: 100 ml.
Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 ºC. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago in svetlobo.
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Bionorica SE,Kerschensteinerstraße 11-15, 92318 Neumarkt, Nemčija,
Farmedica d. o. o., Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovine:
100 g raztopine vsebuje 29 g tekočega ekstrakta (1 : 11) naslednjih rastlinskih drog:
Gentiana lutea L., radix - korenina rumenega svišča                                                      0,2 g
Primula veris L., Primula elatior L., flos cum calycibus - cvet jegliča s čašico                 0,6 g
Rumex spp. sine crispus et obtusifolius, herba - zel kislice                                            0,6 g
Sambucus nigra L., flos - cvet črnega bezga                                                                  0,6 g
Verbena officinalis L., herba - zel navadnega sporiša                                                     0,6 g

Ekstrakcijsko topilo: 59-odstotni (V/V) etanol.

Drugi sestavini zdravila (pomožni snovi): prečiščena voda, 96-odstotni (V/V) etanol

Uporaba

Odmerjanje zdravila:

Odrasli

Trikrat dnevno po 50 kapljic

Otroci, starejši od 7 let

Trikrat dnevno po 25 kapljic

Otroci med 2. in 6. letom

Trikrat dnevno 15 kapljic

Zdravilo Sinupret pri težavah z nahodom uporabljamo najmanj teden dni do deset dni, pri vnetju obnosnih votlin lahko tudi dlje časa, odvisno od dolžine trajanja obolenja in simptomov, ki se ob tem pojavijo. Vsebnik pred uporabo pretresite. Raztopino nakapajte v pol kozarca vode in tekočino popijte neodvisno od obroka hrane. Za izboljšanje grenkega okusa lahko otroci zdravilo jemljejo zmešano s sadnim sokom ali čajem. Če vam zdravnik ni predpisal drugače, jemljite zdravilo 7-14 dni. Ko odmerjate zdravilo, držite vsebnik navpično. 

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.