Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Strepsils vitamin C z okusom pomaranče, pastile, 24 pastil

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Hitro in učinkovito blaži simptome okužb v ustih in žrelu s pomočjo kombinacije dveh antiseptikov.
Zaloga: 147 na zalogi
Koda izdelka: 352845
7,66 €
7,66 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

amilmetakrezol/2,4-diklorobenzilalkohol/askorbinska kislina/natrijev askorbat

Zdravilo Strepsils vitamin C z okusom pomaranče je namenjeno za ublažitev simptomov vnetja žrela in okužb v ustih in žrelu. Amilmetakrezol in 2,4-diklorobenzilalkohol imata antiseptične lastnosti. Zdravilo vsebuje tudi vitamin C, ki krepi obrambne sposobnosti telesa in pripomore k hitrejši ozdravitvi.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Strepsils vitamin C z okusom pomaranče
Ne uporabljajte zdravila Strepsils vitamin C z okusom pomaranče

  • če ste alergični na amilmetakrezol, 2,4-diklorobenzilalkohol, askorbinsko kislino, natrijev askorbat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
  • pri otrocih, mlajših od 6 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Strepsils vitamin C z okusom pomaranče se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če že dlje časa kašljate ali če ste hripavi, se posvetujte z zdravnikom. Priporočenih odmerkov zdravila Strepsils vitamin C z okusom pomaranče ne smete preseči.
Uporabite najmanjši učinkovit odmerek za najkrajše možno trajanje zdravljenja. Če se znaki bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v treh dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Druga zdravila in zdravilo Strepsils vitamin C z okusom pomaranče: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Zdravilo Strepsils vitamin C z okusom pomaranče skupaj s hrano in pijačo: Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na učinke zdravila.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila Strepsils vitamin C z okusom pomaranče med nosečnostjo in dojenjem, uporaba v teh obdobjih ni priporočljiva. Podatki o vplivu zdravila Strepsils vitamin C z okusom pomaranče na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Strepsils vitamin C z okusom pomaranče vsebuje glukozo, saharozo, propilenglikol, barvili E110 in E124, sulfit, gluten, citral, citronelol, D-limonen, geraniol in linalol: Ena pastila vsebuje 0,97 g glukoze in 1,44 g saharoze. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.
To zdravilo vsebuje 3 mg propilenglikola v eni pastili. Propilenglikol lahko povzroči draženje kože in sluznice.
To zdravilo vsebuje barvili E110 in E124, ki lahko povzročita alergijske reakcije. Alergijske reakcije so pogostejše pri ljudeh, ki so preobčutljivi za acetilsalicilno kislino. To zdravilo vsebuje sulfit. Redko lahko povzroči resne preobčutljivostne reakcije in bronhospazem.
To zdravilo vsebuje le zelo majhne količine glutena (iz pšeničnega škroba). Smatra se, da je “brez glutena” in je zelo verjetno, da vam ne bo povzročilo težav, če imate celiakijo. Ena pastila ne vsebuje več kot 19,36 mikrogramov glutena. Če imate alergijo na pšenico (ki je drugačna od celiakije), ne smete jemati tega zdravila. To zdravilo vsebuje aromo s citralom, citronelolom, D-limonenom, geraniolom in linalolom. Citral, citronelol, D-limonen, geraniol in linalol lahko povzročijo alergijske reakcije.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Strepsils vitamin C z okusom pomaranče, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Preveliko odmerjanje lahko povzroči želodčne in črevesne težave.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Strepsils vitamin C z okusom pomaranče: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Zdravilo shranjujte pri temperaturi do 25 stopinj C. 
Vsebnost: 24 pastil
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Reckitt Benckiser d.o.o., Ulica grada Vukovara 269D, 10000 Zagreb, Hrvaška
Proizvajalec: RB NL Brands B.V., Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Nizozemska

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilne učinkovine so: amilmetakrezol, 2,4-diklorobenzilalkohol, askorbinska kislina in natrijev askorbat. 1 pastila vsebuje 0,6 mg amilmetakrezola, 1,2 mg 2,4-diklorobenzilalkohola, 33,50 mgnaskorbinske kisline in 74,90 mg natrijevega askorbata, kar ustreza 66,50 mg proste askorbinske kisline.

Druge sestavine zdravila so: levomentol, vinska kislina, aroma pomaranče (vsebuje citral, citronelol, D-limonen, geraniol in linalol), propilenglikol, oranžno FCF (E110), rdeče 4R (E124), tekoča glukoza (vsebuje pšenični škrob in sulfite), tekoča saharoza. 

Uporaba

Odrasli: na 2 do 3 ure v ustih počasi raztopite eno pastilo. Največji dnevni odmerek zdravila je 12 pastil.
Otroci, starejši od 6 let, in mladostniki: na 2 do 3 ure v ustih počasi raztopite eno pastilo. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil.

Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Starostniki: posebno prilagajanje odmerka ni potrebno.

Neposredno po uporabi zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela. Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.