Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina, 30 ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo TANTUM VERDE učinkovito lajša bolečine in otekline, ki so posledica vnetij v ustni votlini in žrelu. Uspešno blaži vnetne znake pri vnetjih dlesni, ustne sluznice in jezika, mandljev, paradontoze ter vnetja sluznice žrela pri prehladnih obolenjih.
Zaloga: 52 na zalogi
Koda izdelka: 074969
8,92 €
8,92 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

benzidaminijev klorid

Zdravilo Tantum Verde sodi med zdravila, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini. Vsebuje zdravilno učinkovino benzidamin (v obliki benzidaminnijevega klorida), ki lajša bolečine in otekline pri vnetju ter na mestu delovanja povzroči zmerno, začasno neobčutljivost za bolečino.

Zdravilo Tantum Verde se lahko uporablja:

  • brez predhodnega posveta z zdravnikom za lajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki nastanejo na primer zaradi okužb in stanj po operaciji;
  • po nasvetu in navodilu zdravnika za lajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki so posledica radioterapije (t. i. radiomukozitis).

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Tantum Verde
Ne uporabljajte zdravila Tantum Verde, če ste alergični na benzidamin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Tantum Verde se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom:

  • če imate ali ste kdaj imeli bronhialno astmo. Uporaba zdravila Tantum Verde pri bolnikih z bronhialno astmo lahko izzove krčenje gladkih mišic bronhijev (bronhospazem);
  • če imate okvaro jeter, okvaro ledvic ali če ste starejši, se pred uporabo zdravila Tantum Verde posvetujte s svojim zdravnikom;
  • če imate kakšno hudo bolezen. Pri majhnem številu bolnikov lahko hude bolezni povzročijo ustne/žrelne razjede (ulceracije). Če to velja za vas, se posvetujte z zdravnikom ali zobozdravnikom v kolikor se stanje ne izboljša v 3 dneh;
  • če ste preobčutljivi na salicilno kislino ali druga nesteroidna protivnetna zdravila. V tem primeru ne priporočamo uporabe zdravila Tantum Verde.

Druga zdravila in zdravilo Tantum Verde: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Študij medsebojnega delovanja zdravila Tantum Verde z drugimi zdravili niso izvedli.
Zdravilo Tantum Verde skupaj s hrano in pijačo: Neposredno po uporabi zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Če ste noseči ali dojite, zdravila Tantum Verde ni priporočljivo jemati.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Uporaba zdravila Tantum Verde v skladu z navodili za uporabo in v priporočenem odmerku ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.
Zdravilo Tantum Verde vsebuje metilparahidroksibenzoat in etanol
Metilparahidroksibenzoat (E218) lahko povzroči alergijske reakcije (lahko zapoznele).
To zdravilo vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na odmerek.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Tantum Verde, kot bi smeli: Če ste vzeli prevelik odmerek ali ste po nesreči zaužili velike količine zdravila, se takoj obrnite po nasvet na zdravnika ali farmacevta. Naključno zaužitje manjših količin raztopine ni nevarno.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Tantum Verde: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Zdravilo Tantum Verde vzemite takoj, ko se spomnite in nadaljujte z uporabo kot običajno. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 30 ml
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco – A.C.R.A.F. S.p.A., Viale Amelia 70, 00181 Rim, Italija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je benzidaminijev klorid. 1 ml raztopine vsebuje 1,5 mg benzidaminijevega klorida, kar ustreza 1,34 mg benzidamina. V enem razpršku je 0,17 ml raztopine. En razpršek vsebuje 0,255 mg benzidaminijevega klorida, kar ustreza 0,2278 mg benzidamina.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so saharin (E954), metilparahidroksibenzoat (E218), glicerol (E422), 96 odstotni etanol, natrijev hidrogenkarbonat (E500 (ii)), aroma poprove mete, polisorbat 20 (E432), prečiščena voda.

Uporaba

Zdravilo Tantum Verde je namenjeno za razprševanje v ustih in žrelu (za orofaringealno uporabo). Zdravilo Tantum Verde lahko uporabite 2- do 6-krat na dan (vsake 1,5 do 3 ure). Priporočeni odmerek za odrasle je 4 do 8 razprškov 2- do 6-krat na dan.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Priporočeni odmerek za otroke, stare od 6 do 12 let, je 4 razprške 2- do 6-krat na dan.
Priporočeni odmerek za otroke, mlajše od 6 let, je 1 razpršek na 4 kg telesne mase do največ 4 razprške 2- do 6-krat na dan.
Priporočeni odmerek za mladostnike, stare od 12 do 18 let, je 4 do 8 razprškov 2- do 6- krat na dan.Otroci morajo zdravilo uporabljati pod nadzorom odraslih.

Pri starejših bolnikih, bolnikih z okvaro jeter in/ali ledvic svetujemo, da se zdravilo Tantum Verde uporablja pod nadzorom zdravnika.

Navodilo za pravilno uporabo vsebnika za pršilo:
1. Vsebnik za pršilo uporabljajte v pokončnem položaju.
2. Dvignite cevko za razprševanje do pravega kota (90 stopinj).
3. Pri prvi uporabi usmerite cevko stran od obraza in močno, večkrat pritisnite zeleni bat navzdol, dokler se raztopina popolnoma ne razprši iz cevke. Sedaj
je vsebnik pripravljen za uporabo.
4. Cevko usmerite proti vnetemu delu v ustni votlini ali žrelu in ponovno pritisnite zeleni bat navzdol. Z enim pritiskom boste sprostili en razpršek.
5. Po nanosu ustreznega števila razprškov s tkanino obrišite konico cevke. Tako boste preprečili zamašitev cevke.
6. Cevko za razprševanje potisnite navzdol. Tako boste preprečili dodatno razprševanje.
7. V cevko za razprševanje ne potiskajte ničesar. Če se cevka zamaši, vrnite pršilo v lekarno.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.