Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

VisiClear 0,5 mg/ml kapljice za oko, 15 ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo VisClear se uporablja za zdravljenje začasne rdečine oči, ki je posledica blagega draženja, npr. zaradi dima, prahu, vetra, klorirane vode, svetlobe ali alergij, in ni posledica okužbe.
Zaloga: 115 na zalogi
Koda izdelka: 151025
10,39 €
9,65 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

tetrizolinijev klorid

Zdravilo VisClear se uporablja za zdravljenje začasne rdečine oči, ki je posledica blagega draženja, npr. zaradi dima, prahu, vetra, klorirane vode, svetlobe ali alergij, in ni posledica okužbe. Uporablja se pri odraslih, mladostnikih in otrocih, starejših od 2 let. Zdravilo VisiClear se lahko uporablja pri otrocih, starejših od 2 let in mlajših od 6 let, le po nasvetu zdravnika.
 
Ne uporabljajte zdravila VisiClear
 • če ste alergični na tetrizolin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
 • če imate glavkom ozkega zakotja;
 • pri otrocih, mlajših od 2 let.
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred uporabo zdravila VisClear se posvetujte z zdravnikom, če imate katero od naslednjih težav.
Morda boste še vedno lahko uporabljali zdravilo VisClear, vendar se morate najprej pogovoriti s svojim zdravnikom, če imate:
 • hudo srčno-žilno bolezen (npr. koronarno bolezen srca, visok krvni tlak, tumor nadledvične žleze)
 • benigno povečanje prostate
 • presnovne motnje (npr. povečano delovanje ščitnice, sladkorno bolezen, motnje tvorbe rdečega krvnega barvila)
 • rinitis sicca (kronično vnetje v sprednjem delu nosu)
 • keratokonjunktivitis sicca (suhost veznice in roženice)
 • glavkom (bolezen oči, kjer se poškoduje vidni živec, ki povezuje oko z možgani)
V kolikor izboljšanja ni v 48 urah ali če draženje ali pordelost oči traja ali se poslabša, ali če opazite spremembe vida ali bolečino v očesu, prenehajte uporabljati to zdravilo in se posvetujte z zdravnikom. Draženje oči ali pordelost zaradi okužbe, tujkov ali kemičnih poškodb roženice mora zdraviti zdravnik. Če pride do glavobolov, izgube vida, motenj vida (npr. pojav lebdečih pik ali dvojne slike vida), hude akutne ali enostranske pordelosti oči ali bolečine pri izpostavljenosti svetlobi, morate z uporabo tega zdravila prenehati in se posvetovati z zdravnikom, saj lahko imate resno očesno bolezen in vam to zdravilo ne bo pomagalo.
 
Pazite, da tega zdravila ne uporabite več, kot bi smeli, in ga ne uporabljajte predolgo (tj. dlje kot 3-5 dni zapored), saj lahko poslabša pordelost oči ali simptome v nosu.
 
Pri uporabi tega izdelka se lahko zenice začasno razširijo.
 
Navodila za uporabnike kontaktnih leč
Na splošno velja, da kontaktnih leč ne smemo nositi v primeru očesne bolezni. Če nosite kontaktne leče, jih morate pred uporabo zdravila odstraniti. Po uporabi zdravila počakajte najmanj 15 minut, nato jih lahko znova vstavite.
 
Otroci
Pri otrocih, mlajših od 12 let se pri uporabi zdravila priporoča nadzor odrasle osebe.
 
Otroci, stari od 2 do 6 let
Zdravilo VisiClear se lahko uporablja le po nasvetu zdravnika. 
 
Otroci, mlajši od 2 let
Ne uporabljajte zdravila VisiClear pri otrocih, mlajših od 2 let.
 
Druga zdravila in zdravilo VisiClear
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo, še posebej druga zdravila ta oko.
 
Če uporabljate antidepresive, imenovane zaviralci monoaminooksidaze ali triciklični antidepresivi, se izogibajte sočasni uporabi z zdravilom VisiClear, saj to lahko povzroči zvišanje krvnega tlaka.
 
Nosečnost, dojenje in plodnost
Ustreznih in dobro nadzorovanih študij pri nosečnicah in doječih materah za tetrizolin ni. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
 
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Po uporabi zdravila VisiClear se lahko pojavijo razširjene zenice in zamegljen vid. V teh primerih ne smete voziti ali upravljati s stroji.
 
Zdravilo VisiClear vsebuje fosfate
To zdravilo vsebuje 7.5 µg fosfatov v vsaki kapljici. Če imate hudo poškodbo prosojnega, sprednjega dela očesa (roženica), lahko fosfati v zelo redkih primerih privedejo do pojava zamegljenih lis na roženici, ki so posledica nalaganja kalcija med zdravljenjem.
 
Trajanje zdravljenja
Zdravilo VisClear je treba uporabljati čim krajše obdobje, ki še zadostuje za lajšanje simptomov, in ne več kot pet zaporednih dni. Ponovitve zdravljenja je treba izvajati previdno, saj lahko dolgotrajna uporaba (tudi s krajšimi nekajdnevnimi odmori) ali čezmerna uporaba povzroči kronično oteklino in/ali atrofijo veznice.
Nadaljnja uporaba lahko pordelost očesa poveča. Če v dveh dneh ne pride do olajšanja ali če se pordelost poslabša ali traja, prenehajte z uporabo in se posvetujte s svojim zdravnikom.
 
Če ste uporabili večji odmerek zdravila VisiClear, kot bi smeli
Simptomi prevelikega odmerjanja niso verjetni pri uporabi v očesu. Vendar lahko nenamerno zaužitje povzroči resne neželene učinke ali zastrupitve, zlasti pri otrocih.
 
Ti resni neželeni učinki vključujejo težave s srcem ali cirkulacijo, zaspanost, komo, hipotermijo (znižana telesna temperatura), bradikardijo (upočasnjen srčni utrip), hipotenzijo (nizek krvni tlak) ali hipertenzijo (visok krvni tlak), šoku podobno stanje, apnejo, motnje krvnega obtoka, bruhanje, slinjenje in druge sistemski učinki, kot so mioza (prekomerno zoženje zenice), letargijo (pomanjkanje energije), suhost sluznice in neznačilno bolečino v prsih, povečano pordelost očesa in nosne sluznice, lahko pa tudi druge neželene učinke.
 
V primeru nenamernega zaužitja ali če sumite na nenamerno zaužitje pri otrocih, se nemudoma posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
 
Če ste pozabili uporabiti zdravilo VisiClear
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25°C
Rok uporabe: Zdravilo VisiClear zavrzite 4 tedne po prvem odprtju kapalnega vsebnika
Vsebnost: 15 ml
Izdelovalec: Janssen Pharmaceutica N.V., Turnhoutsweg 30, B-2340 Beerse, Belgija
Za vse morebitne nadaljnje informacije o tem zdravilu se lahko obrnete na predstavništvo imetnika dovoljenja za promet z zdravilom: Johnson & Johnson d.o.o., Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava
 • Učinkovina: 1 ml raztopine kapljic za oko vsebuje 0,5 mg tetrizolinijevega klorida.
 • Druge pomožne snovi so: glicerol, hipromeloza, makrogol 400, borova kislina, natrijev hidrogenfosfat, natrijev citrat, kalijev klorid, magnezijev klorid, natrijev laktat, glicin, askorbinska kislina, glukoza, polikvaternij 42, prečiščena voda.
Uporaba
Otroci, starejši od 6 let, mladostniki in odrasli
Če zdravnik ni drugače predpisal, vkapajte 1-2 kapljici v prizadeto oko (oči) dvakrat do trikrat na dan. Pred tem odstranite kontaktne leče.
 
Otroci, stari od 2 - 6 let
Zdravilo VisiClear se lahko uporablja le po nasvetu zdravnika. Če ni drugače predpisano, vkapajte 1 kapljico v prizadeto oko (oči) dvakrat do trikrat na dan.
 
Otroci, mlajši od 2 let
Ne uporabljajte zdravila VisiClear pri otrocih, mlajših od 2 let.
 
Način uporabe 
Zdravilo VisiClear se daje v oko.
 1. Pred prvim odprtjem z vratu plastenke odstranite ovitek, ki zdravilo ščiti pred posegom, tako da sledite luknjicam.
 2. Če želite odpreti za otroke varno zaporko, jo potisnite in hkrati zavrtite v nasprotni smeri urnega kazalca.
 3. Po odprtju je treba plastenko obrniti na glavo. Glavo rahlo nagnite nazaj. Rahlo stisnite plastenko, da 1 ali 2 kapljici kaneta v konjuktivalno vrečico (žepek, ki nastane med veko in očesom, ko spodnjo veko rahlo potegnete navzdol). Konica plastenke ne sme priti v stik z ničemer, razen z zaporko, da se prepreči kakršno koli onesnaženje. Nikoli se ne dotikajte očesa s konico plastenke.
 4. Po nanosu nekaj sekund nežno utripajte z očmi, da olajšate enakomerno porazdelitev kapljic.
 5. Zaporko privijte, tako da jo do konca obračate v smeri urnega kazalca. Nikoli se ne dotaknite konice plastenke. 
 
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.