Dobrodošli na NOVI SPLETNI LEKARNI Celjskih lekarn!

VisiClear 0,5 mg/ml kapljice za oko, 15 ml

VisiClear kapljice za oko se uporablja za zmanjševanje pordelosti oči.
Zaloga: 320 na zalogi
Koda izdelka: 148415
9,02 €
9,02 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

tetrizolinijev klorid

Zdravilo VisiClear vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice. Deluje tako, da zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči. Zdravilo začne učinkovati nekaj minut po tem, ko smo si kapljice vkapali v oči, in njegov učinek je dolgotrajen (do 8 ur). Uporablja se pri bolnikih z vnetjem oči, na primer zaradi:

 • dima,
 • vetra,
 • klorirane vode in
 • svetlobe,
 • pa tudi alergijskih vnetij, kot sta seneni nahod in alergija na cvetni prah.

Pozitivni učinki uporabe vključujejo ublažitev pekočega občutka, draženja, srbenja in bolečine ter zmanjšanje prekomernega nastajanja solz. 

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo VisiClear
Ne uporabljajte zdravila VisiClear:

 • če ste alergični na učinkovino tetrizolinijev klorid ali katerokoli sestavino t e g a zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če imate glavkom ozkega zakotja.

Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred začetkom uporabe zdravila VisiClear se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • če imate hudo srčno-žilno bolezen (npr. koronarno bolezen srca, visok krvni tlak, tumor nadledvične žleze);
 • če imate presnovno motnjo (npr. povečano delovanje ščitnice, sladkorno bolezen);
 • če imate suhi rinitis (vnetje nosne sluznice), keratokonjunktivitis (vnetje roženice in veznice) ali glavkom. Zdravila ne smete uporabljati pri glavkomu ozkega zakotja (glejte poglavje Ne uporabljajte zdravila VisiClear), pri drugih vrstah glavkoma pa ga smete uporabljati le pod zdravniškim nadzorom;
 • če prejemate druga zdravila, ki lahko zvišajo krvni tlak (npr. zaviralce monoaminooksidaze). Izogibati se je treba dolgotrajni rabi zdravila in prevelikim odmerkom.

Otroci: Uporaba pri otrocih, mlajših od 6 let, in uporaba v večjih odmerkih je dovoljena le pod zdravniškim nadzorom.

Druga zdravila in zdravilo VisiClear: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Sočasna uporaba zaviralcev monoaminooksidaze in tricikličnih antidepresivov lahko okrepi učinek zdravila VisiClear na zoženje žil in dvigne krvni tlak.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ni znano, ali tetrizolinijev klorid prehaja skozi posteljico ali v materino mleko. Zaradi možnih sistemskih neželenih učinkov uporaba zdravila v času nosečnosti in dojenja ni priporočljiva.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo VisiClear nima ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. V redkih primerih se lahko po vkapanju VisiClear kapljic za oko pojavijo razširjene zenice ali zamegljen vid, kar lahko vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Zato se v teh primerih pred vožnjo z avtomobilom oziroma drugim vozilom ali pred delom z električnim orodjem ali stroji posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo VisiClear vsebuje konzervans benzalkonijev klorid: Benzalkonijev klorid se lahko absorbira v mehke kontaktne leče in lahko spremeni barvo kontaktnih leč. Pred uporabo zdravila si morate odstraniti kontaktne leče, po uporabi pa počakajte 15 minut, preden si jih spet vstavite. Benzalkonijev klorid lahko povzroči tudi draženje oči, še posebno če imate suhe oči ali težave z roženico (prosojni, sprednji del očesa). Če imate po uporabi tega zdravila nenormalen občutek v očesu, vas zbada ali imate bolečine v očesu, se posvetujte z zdravnikom. 

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25°C
Rok uporabe: Zdravilo VisiClear zavrzite 4 tedne po prvem odprtju kapalnega vsebnika
Vsebnost: 15 ml
Izdelovalec: Janssen Pharmaceutica N.V., Turnhoutsweg 30, B-2340 Beerse, Belgija
Za vse morebitne nadaljnje informacije o tem zdravilu se lahko obrnete na predstavništvo imetnika dovoljenja za promet z zdravilom: Johnson & Johnson d.o.o., Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je tetrizolinijev klorid. 1 ml raztopine kapljic za oko vsebuje 0,5 mg tetrizolinijevega klorida, kar ustreza 0,42 mg tetrizolina.

Pomožne snovi so: benzalkonijev klorid, natrijev klorid, borova kislina (E 284), boraks (E285) za uravnavanje pH, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Uporaba

Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let: Z lahnim pritiskom na kapalni vsebnik v obolelo oko kanite eno kapljico zdravila VisiClear dvakrat
ali trikrat na dan. Pred vkapanjem odstranite kontaktne leče (glejte poglavje 2).

Otroci, mlajši od 6 let, smejo uporabljati zdravilo VisiClear samo pod zdravniškim nadzorom.

Kako uporabljati zdravilo VisiClear kapljice za oko?
Ob prvi uporabi navojno zaporko na kapalnem vsebniku odprete tako, da najprej v celoti odstranite zaščitno folijo okoli navojne zaporke. Nato ali navojno zaporko odvijte ali za otroke varno zaporko stisnite in obrnite. Vrh kapalnega vsebnika obrnite navzdol in kanite eno kapljico v obolelo oko. Pazite, da se z vrhom kapalnega vsebnika naj ne dotaknete nobene površine. Po končani uporabi lahko navojno zaporko privijete kot običajno.

Koliko časa uporabljamo zdravilo VisiClear kapljice za oko?
Kapljice za oko VisiClear uporabljamo le za manjša očesna vnetja. Če zdravnik ne predpiše drugače, zdravila VisiClear ne uporabljajte dlje kot 3 dni. Če v 48 urah olajšanja ni ali se vnetje in pordelost oči celo poslabšata ali če pride do bolečine v očesu ali sprememb v vidnem polju, morate zdravilo prenehati uporabljati in se posvetovati z zdravnikom. Vnetje in pordele oči kot posledica hudih bolezni oči, kot so okužba, tujek v očesu ali kemijska poškodba roženice, prav tako zahtevajo posredovanje zdravnika. Pri hudi bolečini v očeh, glavobolu, izgubi vida, pojavu lebdečih madežev in močni pordelosti oči, bolečini v očeh pri močni svetlobi ali dvojnem vidu se je treba takoj posvetovati z zdravnikom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.