Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Calgel gel za dlesni, 10 g

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Calgel je gel za dlesni, ki hitro lajša bolečino in deluje antiseptično, ko dojenčkom izraščajo zobki.
Zaloga: 114 na zalogi
Koda izdelka: 002585
9,96 €
9,96 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Zdravilo Calgel se uporablja kot gel za dlesni pri prvi rasti zob. Lidokainijev klorid je lokalni anestetik. Deluje hitro, pomaga omiliti bolečino pri izraščanju zob in zmehča otrokove dlesni. Cetilpiridinijev klorid ima antiseptične učinke.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Calgel

Ne uporabljajte zdravila Calgel

  • če je vaš otrok alergičen (preobčutljiv) na lidokainijev klorid, cetilpiridinijev klorid ali katerokoli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
  • če ima vaš otrok zmanjšan volumen krvi (hipovolemija),
  • če ima vaš otrok kakršno koli bolezen srca (vključno s prirojeno srčno napako, miokarditisom, kardiomiopatijo, upočasnjenim bitjem srca in srčnim popuščanjem),
  • če ima vaš otrok težave z dihanjem.

Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred začetkom uporabe zdravila Calgel se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočenega odmerka ne smete prekoračiti. Zdravilo Calgel uporabljajte samo na dlesni.

Druga zdravila in zdravilo Calgel: Obvestite otrokovega zdravnika ali farmacevta, če vaš otrok jemlje ali je pred kratkim jemal katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Medsebojno delovanje z drugimi zdravili je malo verjetno.

Nosečnost in dojenje: Zdravilo se uporablja pri otrocih in dojenčkih, zato informacije o uporabi med nosečnostjo in dojenjem niso smiselne.

Zdravilo Calgel vsebuje alkohol (etanol), sorbitol, makrogolglicerol hidroksistearat, natrij in rastlinsko aromo, ki vsebujejo propilenglikol, benzil alkohol, benzojsko kislino, glukozo, saharozo, invertni sladkor.

To zdravilo vsebuje 20,12 mg etanola (alkohola) na odmerek, to je 91,46 mg/g (9,15 % w/w), kar ustreza manj kot 3 ml piva oziroma 1 ml vina na odmerek. Majhna količina alkohola v tem zdravilu ne bo imela nobenih opaznih učinkov.

To zdravilo vsebuje 32,34 mg sorbitola na odmerek, kar je ekvivalentno 147 mg/g. Sorbitol je vir fruktoze. Če vam je zdravnik povedal, da vaš otrok ne prenaša nekaterih sladkorjev ali če so mu odkrili dedno intoleranco za fruktozo, redko genetsko bolezen, pri kateri ne more razgraditi fruktoze, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

To zdravilo vsebuje makrogolglicerol hidroksistearat. Lahko povzroči želodčne motnje in drisko.

To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na odmerek (0,22 g), kar v bistvu pomeni ‘brez natrija’.

To zdravilo vsebuje 0,04 mg propilenglikola na odmerek, kar je enako 0,19 mg/g.

To zdravilo vsebuje 0,0002 mg benzilalkohola na odmerek, kar je enako 0,00096 mg/g. Benzilalkohol lahko povzroči alergijske reakcije. Pri majhnih otrocih (do 3. leta starosti) zdravila ne uporabljajte več kot en teden, razen če vam je tako svetoval zdravnik ali farmacevt. Vprašajte zdravnika ali farmacevta za nasvet, če imate bolezen jeter ali ledvic. Večje količine benzilalkohola se namreč lahko kopičijo v vašem telesu in povzročajo neželene učinke (imenovane »metabolična acidoza«).

To zdravilo vsebuje 0,0008 mg benzojske kisline na odmerek, kar je enako 0,004 mg/g.

To zdravilo vsebuje glukozo, saharozo, invertni sladkor. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kamilica, manjša sestavina rastlinske arome, je bila dokumentirana kot vzrok alergijskih reakcij. Pri preobčutljivih posameznikih na pripravke, ki vsebujejo kamilico, se lahko pokažejo pozitivne kožne reakcije ali težave pri dihanju.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Calgel, kot bi smeli: Ne prekoračite navedenega odmerka! Če ste uporabili večji odmerek zdravila Calgel, kot bi smeli, zdravljenje prekinite in se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Calgel: Ne vzemite dvojnega odmerka, da bi nadomestili pozabljeni odmerek.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25oC. 
Rok uporabnosti: Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca. Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke.
Vsebnost: Vodotopen gel za dlesni z okusom po zeliščih. Pakiran je v tubo z lijakom in propilensko zaporko z navojem. Tuba po 10 g gela se nahaja v kartonasti škatli.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: McNeil Healthcare (Ireland) Limited, Office 5, 6 & 7, Block 5, High Street, Tallaght, Dublin 24, Irska
Proizvajalec: Delpharm Orleans, 5 avenue de Concyr, 45071 ORLEANS Cedex 2, Francija
Skrbnik: OPH Oktal Pharma d.o.o., Pot k sejmišču 26a, Ljubljana - Črnuče

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovini sta: lidokainijev klorid in cetilpiridinijev klorid. 1 g gela za dlesni vsebuje 3,3 mg lidokainijevega klorida in 1,0 mg cetilpiridinijevega klorida.
Druge sestavine zdravila so: 70 % nekristalizirajoči tekoči sorbitol (E420), ksilitol (E967), 96 % etanol, glicerol (E422), hidroksietilceluloza 5000, makrogolglicerol hidroksistearat, makrogol lavrileter, makrogol 300, natrijev saharinat (E954), levomentol, rastlinska aroma (propilenglikol (E1520), benzil benzoat, benzojska kislina (E210), kamilica), amoniakalni karamel (E150c) (glukoza, saharoza, invertni sladkor), citronska kislina monohidrat (E330), natrijev citrat (E331), prečiščena voda.

Uporaba

Zdravilo Calgel je primerno za otroke od 3 mesecev starosti dalje: Majhno količino gela, približno 7,5 mm (0,22 g), stisnite na konico umitega prsta in nežno vtirajte v bolečo dlesen, kjer zobje izraščajo.

Postopek lahko po potrebi ponovite. Počakajte vsaj dve uri pred ponovno uporabo gela. Gela ne smete uporabiti več kot 6-krat v enem dnevu.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.