Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Fypryst Combo 134 mg/ 120,6 mg, kožni nanos, raztopina za srednje velike pse, 1 kapalka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo za pse

Zdravljenje in preprečevanje okužbe z bolhami in klopi pri psih.

Zaloga: 55 na zalogi
Koda izdelka: 752388
12,39 €
11,26 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

fipronil / (S)-metopren

Kožne kapljice Fypryst Combo za pse, telesne teže od 10 do 20 kg, so najsodobnejši način za zatiranje zunanjih zajedavcev. Kombinacija fipronila in S-metoprena je zanesljiva in preverjena zaščita proti bolham in klopom. Fypryst Combo deluje tudi na razvojne oblike bolh in tako preprečuje njihovo razmnoževanje v domačem okolju živali. Lahko se ga uporablja tudi pri brejih, doječih živalih in mladičih od 8. tedna starosti.

Posebnost zdravil Fypryst Combo je priročna pipeta, ki omogoča enostaven, varen in natančen nanos zdravila na kožo živali. Zadostuje dajanje na eno mesto. Živali razmaknete dlake med lopaticama in naneste zdravilo. Z enostavnim nanašanjem poskrbite za mesec dni zaščite.

Kontraindikacije: Zdravila ne smete uporabiti pri mladičih, ki so mlajši od 8 tednov in/ali lažji od 2 kilogramov, ker o uporabi pri njih ni podatkov. Ne uporabite pri bolnih živalih (npr. s sistemskimi boleznimi, vročino) ali živalih, ki okrevajo po bolezni. Ne uporabite pri kuncih, ker lahko pride do pojava neželenih reakcij ali celo smrti.
Uporabe zdravila pri ne-ciljnih živalskih vrstah ne priporočajo, ker pri njih niso izvajali študij. Zdravilo je bilo posebej razvito za uporabo pri psih. Zaradi nevarnosti prevelikega odmerjanja ga ne uporabljajte pri mačkah in dihurjih.
Posebna opozorila za vsako ciljno živalsko vrsto: Kopanje in namakanje živali dva dni po nanosu zdravila ter kopanje živali pogosteje kot enkrat tedensko ni priporočljivo, ker vpliv kopanja na učinkovitost zdravila ni bil raziskan. Blažilni šampon se lahko uporabi pred nanosom zdravila, vendar se pri tedenski uporabi šampona trajanje zaščitnega učinka zdravila proti bolham skrajša na približno 5 tednov. Tedensko kopanje z medicinskim šamponom, ki je vseboval 2-odstotni klorheksidin, v obdobju 6-tedenske raziskave ni vplivalo na učinkovitost zdravila proti bolham. Posamezni klopi se lahko pritrdijo, zato v neugodnih razmerah ni mogoče povsem izključiti prenosa kužnih bolezni. Bolhe z domačih živali se pogosto naselijo v košarah živali, blazinah in na mestih, kjer živali pogosto
ležijo, kot so preproge in oblazinjeno pohištvo, zato je treba pri masivni okužbi in pred ukrepi za zatiranje okuženosti s primernim insekticidom obdelati tudi ta mesta in jih redno sesati.
Posebni previdnostni ukrepi za uporabo pri živalih: Paziti je treba, da zdravilo ne pride živali v oči. Paziti je treba, da zdravila ne bi nanesli na predel, kjer ga žival lahko poliže, in da živali po nanašanju zdravila ne bodo druga druge lizale. Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo
Zdravilo ima lahko dražeč učinek na sluznicah, koži in očeh, zato je treba paziti, da ne bi prišlo v stik z usti, kožo ali očmi. Osebe z znano preobčutljivostjo za insekticide ali alkohol naj se izogibajo stika z zdravilom. Pazite, da vsebina merilne kapalke ne bi prišla v stik s prsti. Če se to zgodi, si roke umijte z milom in
vodo. Če zdravilo zanesete v oko, oko previdno sperite s čisto vodo. Po uporabi si umijte roke. Med nanašanjem zdravila ne kadite, pijte ali jejte. Živali po nanašanju zdravila ne prijemajte, dokler se mesto nanašanja ne posuši, in ne dovolite otrokom, da bi se z njimi igrali, dokler se mesto nanašanja ne posuši. Zato priporočajo, naj zdravila ne bi nanašali čez dan, temveč zgodaj zvečer, živali z nedavno nanesenim zdravilom pa ne smejo spati pri lastnikih, še zlasti otrocih.
Drugi previdnostni ukrepi: Fipronil in (S)-metopren sta lahko nevarna za ribe in druge vodne organizme. Psi ne smejo plavati v vodotokih še 2 dni po nanašanju zdravila.

Shranjevanje: Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte pri temperaturi do 30 stopinj C. Shranjujte v originalni ovojnini za zaščito pred svetlobo in vlago.
Vsebnost: 1 kapalka
Imetnik dovoljenja za promet: KRKA, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Ena merilna kapalka po 1,34 ml vsebuje:

Učinkovine: fipronil 134 mg; (S)-metopren 120,6 mg

Pomožne snovi: butilhidroksianizol (E320) 0,27 mg; butilhidroksitoluen (E321) 0,13 mg; povidon (K25); polisorbat 80; etanol, 96-odstotni; dietilenglikol; monoetileter

Uporaba

Samo za zunanjo uporabo (kožni nanos). Zdravilo je namenjeno za topikalno nanašanje na kožo; ena merilna kapalka po 1,34 ml (134 mg fipronila + 120,6 mg (S)-metoprena) za psa s telesno maso nad 10 kg in do 20 kg. To ustreza najmanjšima priporočenima odmerkoma 6,7 mg/kg fipronila in 6 mg/kg (S)-metoprena, pri topikalni uporabi na koži. Ker raziskave o varnosti niso bile izvedene, je minimalni presledek med dvema nanosoma 4 tedne.

En odmerek zagotavlja 2 meseca zaščite pred infestacijo z bolhami in do 4 tedne zaščite pred infestacijo s klopi, odvisno od stopnje ogroženosti v okolju. Bolhe poginejo v 24 urah po infestaciji. 

Način uporabe:
1. Merilno kapalko vzemite iz ovojnine. Držite jo navpično, zavrtite pokrovček in ga povlecite s
merilne kapalke.
2. Pokrovček obrnite in njegov nasprotni konec nastavite na merilno kapalko. Potisnite ga na merilno
kapalko in ga zavrtite, da tesnilo poči, nato pokrovček odstranite s merilne kapalke
3. Nanesite na kožo na začetku vratu pred lopaticama.
4. Živali razmaknite dlake, da vidite kožo. Konico merilne kapalke nastavite na kožo in merilno
kapalko stiskajte, da izpraznite vso njeno vsebino neposredno na ustrezno mesto na koži. 

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.