Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Lekadol Combo 500 mg/ 12,2 mg prašek za peroralno raztopino, 20 vrečk

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lek
Zdravilo LEKADOL COMBO se uporablja za lajšanje simptomov prehlada in gripe, vključno z lajšanjem bolečin, glavobola, zamašenega nosu in zniževanjem telesne temperature, pri odraslih in mladostnikih, starejših od 16 let.
Zaloga: 156 na zalogi
Koda izdelka: 146750
16,17 €
16,17 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

paracetamol/fenilefrinijev klorid

Zdravilo LEKADOL COMBO vsebuje paracetamol, analgetik, ki lajša bolečine in znižuje povišano telesno temperaturo, ter fenilefrin, dekongestiv, ki lajša zamašenost nosu. Zdravilo LEKADOL COMBO se uporablja za lajšanje simptomov prehlada in gripe, vključno z lajšanjem bolečin, glavobola, zamašenega nosu in zniževanjem telesne temperature, pri odraslih in mladostnikih, starejših od 16 let.

Zdravilo LEKADOL COMBO uporabljajte samo, če imate prehlad ali gripo, ki ju spremlja zamašen nos. Če nimate zamašenega nosu, je bolj priporočljivo uporabiti enokomponentna zdravila, ki vsebujejo samo paracetamol.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo LEKADOL COMBO
Ne jemljite zdravila LEKADOL COMBO:

 • če ste alergični na paracetamol ali fenilefrinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
 • če imate hudo koronarno srčno bolezen (stanje, povezano z oslabljenim delovanjem srca);
 • če imate visok krvni tlak;
 • če imate glavkom (očesno bolezen, ki je pogosto povezana s povišanim tlakom tekočine v očesu);
 • če imate prekomerno aktivno žlezo ščitnico (hipertiroidizem);
 • če jemljete zaviralce monoaminooksidaze ali če jemljete triciklične antidepresive (za zdravljenje depresije) ali ste jih jemali v zadnjih 14 dneh;
 • če imate hudo jetrno bolezen (hudo jetrno insuficienco);
 • če imate akutno vnetje jeter (akutni hepatitis);
 • če uživate čezmerne količine alkohola.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila LEKADOL COMBO se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • če imate Raynaudov fenomen, stanje, ki ga povzroča slab krvni obtok v prstih na rokah in nogah.
 • če imate sladkorno bolezen, stanje, povezano z visokimi koncentracijami sladkorja v krvi.
 • če imate zmerno ali hudo ledvično insuficienco.
 • če imate motnje v delovanju jeter: blago do zmerno hepatocelularno insuficienco (vključno z Gilbertovim sindromom), hudo jetrno insuficienco (Child-Pugh > 9), akutni hepatitis ali se sočasno zdravite z zdravili, ki vplivajo na delovanje jeter.
 • če imate hemolitično anemijo (zmanjšanje števila rdečih krvničk, kar povzroča bledo rumeno barvo kože in šibkost ali zasoplost).
 • če ste dehidrirani.
 • če čezmerno uživate alkohol.
 • če ste kronično podhranjeni.
 • če imate pomanjkanje glutationa zaradi presnovnih pomanjkljivosti.
 • če imate astmo in ste preobčutljivi na acetilsalicilno kislino (za lajšanje bolečin ali redčenje krvi). Lahko ste preobčutljivi tudi na zdravilo LEKADOL COMBO.
 • če imate povečano prostato.
 • če imate tumor na nadledvični žlezi (imenovan feokromocitom).

Pomembno:
To zdravilo vsebuje paracetamol. Ne jemljite ga sočasno z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol. Nikoli ne vzemite več zdravila LEKADOL COMBO, kot je priporočeno. Odmerki, večji od priporočenih, ne povečajo protibolečinskega učinka, lahko pa povzročijo zelo hudo jetrno okvaro. Simptomi poškodbe jeter se običajno pojavijo šele po nekaj dneh. Zelo pomembno je, da po prevelikem odmerku čim prej poiščete zdravniško pomoč, tudi če se počutite dobro. Ne jemljite sočasno z drugimi zdravili proti gripi, prehladu ali drugimi dekongestivi.
Otroci in mladostniki: Zdravilo LEKADOL COMBO je namenjeno za uporabo pri odraslih in otrocih, starejših od 16 let.

Druga zdravila in zdravilo LEKADOL COMBO
Zdravila LEKADOL COMBO ne uporabljajte, če jemljete zaviralce monoaminooksidaze (zaviralce MAO, kot sta moklobemid ali tranilcipromin) ali triciklične antidepresive (kot so amitriptilin, amoksapin, klomipramin, dezipramin in doksepin), ki se uporabljajo za zdravljenje depresije, ali ste jih jemali v zadnjih 14 dneh. Ker lahko obe učinkovini zdravila LEKADOL COMBO, fenilefrinijev klorid in paracetamol, neprimerno reagirata z drugimi zdravili, morate zdravnika ali farmacevta obvestiti o vseh drugih zdravilih, ki jih jemljete sočasno, zlasti o:

 • zdravilih, ki lahko vplivajo na fenilefrin, kot so zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka, bolezni srca ali obtočil, kot so: simpatomimetiki, vključno z nazalnimi ali očesnimi dekongestivi, vazodilatatorji, antagonisti adrenergičnih receptorjev alfa in beta (npr. propranolol) ter drugi antihipertenzivi (npr. gvanetidin).
 • zdravilih, ki lahko povečajo učinek fenilefrina na žile, kot so: digoksin (za zdravljenje bolezni srca), tetraciklični antidepresivi (za zdravljenje depresije), kot je maprotilin, antidepresivi, kot so fenelzin, izokarboksilna kislina, nialamid, zdravila za zdravljenje Parkinsonove bolezni, kot je selegilin, furazolidon (za zdravljenje bakterijskih okužb).
 • zdravilih, ki lahko vplivajo na jetrno presnovo učinkovin zdravila LEKADOL COMBO in lahko povečajo toksične učinke paracetamola na jetra, kot so: alkohol, barbiturati (pomirjevala), antikonvulzivi (za zdravljenje epilepsije), kot so fenitoin, fenobarbital, metilfenobarbital in primidon, rifampicin (za zdravljenje tuberkuloze), probenecid (za zdravljenje protina).
 • zdravilih, ki vplivajo na razpoložljivost paracetamola v telesu, kot so: antiholinergična zdravila (npr. glikopironij, propantelin), metoklopramid ali domperidon (proti slabosti ali bruhanju), holestiramin (za zmanjševanje ravni maščob v krvi), izoniazid (za zdravljenje tuberkuloze).
 • varfarinu in drugih kumarinih (zdravilih za redčenje krvi), saj se njihov antikoagulacijski učinek pri dolgotrajni vsakodnevni uporabi paracetamola lahko stopnjuje, kar poveča tveganje za krvavitev; občasni odmerki zdravila LEKADOL COMBO nimajo pomembnega vpliva.
 • redna uporaba paracetamola lahko poveča toksične učinke zidovudina (AZT) (za zdravljenje okužbe s HIV).
 • paracetamol lahko podaljša trajanje delovanja kloramfenikola.

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Zdravilo LEKADOL COMBO skupaj s hrano, pijačo in alkoholom: Med jemanjem zdravila LEKADOL COMBO ne pijte alkohola (npr. vina, piva, žganih pijač).
Paracetamol ne povečuje učinka alkohola, vendar pa alkohol povečuje toksične učinke paracetamola na jetra.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Uporaba zdravila LEKADOL COMBO med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Do sedaj ni bilo poročil o negativnem vplivu zdravila LEKADOL COMBO na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo LEKADOL COMBO vsebuje saharozo, sorbitol, aspartam in natrij.
To zdravilo vsebuje 17,5 mg aspartama (E951) v vsaki vrečki. Aspartam je vir fenilalanina. Lahko vam škoduje, če imate fenilketonurijo, redko genetsko bolezen, pri kateri pride do kopičenja fenilalanina, ker se ne more ustrezno odstranjevati iz telesa.
To zdravilo vsebuje 1 mg sorbitola (E420) v vsaki vrečki. 
To zdravilo vsebuje saharozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega
zdravila posvetujte z zdravnikom. Ena vrečka vsebuje 1,8 g saharoze na odmerek. To morajo upoštevati sladkorni bolniki.
To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na odmerek, kar v bistvu pomeni »brez natrija«.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila LEKADOL COMBO, kot bi smeli: Če ste vi ali je nekdo drug vzel preveč zdravila LEKADOL COMBO ali menite, da je kakršno koli količino vsebine vrečke zaužil otrok, se takoj obrnite na ambulanto za nujno pomoč najbližje bolnišnice ali na zdravnika, tudi če se vi ali druga oseba počutite/počuti dobro, saj obstaja nevarnost za zapoznelo resno jetrno okvaro. To navodilo za uporabo, vse preostale vrečke in ovojnino vzemite s seboj v bolnišnico ali k zdravniku, da bodo vedeli, katero zdravilo je bilo zaužito.
Če ste pozabili vzeti zdravilo LEKADOL COMBO: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebnost, neto količina: 20 vrečk
Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija
Proizvajalca: Hermes Pharma Ges.m.b.H, Schwimmschulweg 1a, 9400 Wolfsberg, Avstrija; Salutas Pharma GmbH, Otto-von-Guericke-Allee 1, Sachsen-Anhalt, 39179 Barleben, Nemčija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovini sta paracetamol in fenilefrinijev klorid.Ena vrečka vsebuje 500 mg paracetamola in 12,2 mg fenilefrinijevega klorida (kar ustreza 10,0 mg fenilefrina).

Druge sestavine zdravila so: askorbinska kislina, saharoza, aspartam (E951), aroma limone (ki vsebuje: naravna olja limone in naravnim enake aromatične snovi, maltodekstrin, manitol (E 421), glukonolakton, arabski gumi, sorbitol (E420), brezvodni koloidni silicijev dioksid, ?-tokoferol (E 307)), natrijev saharinat, brezvodni koloidni silicijev dioksid, citronska kislina in natrijev citrat.

 

 

Uporaba

Priporočeni odmerek je:

Odrasli in otroci, starejši od 16 let ena vrečka na vsakih 4 do 6 ur. V 24 urah ne smete vzeti več kot 4 vrečke. Upoštevajte, da večji odmerki od priporočenih lahko povečajo nevarnost za zelo hudo jetrno okvaro. Če se simptomi v 3 dneh ne izboljšajo ali se poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Način uporabe
Peroralno dajanje po raztapljanju v vodi. Vsebino vrečke raztopite v majhni skodelici (125 ml) tople, a ne vrele vode. Na kratko pomešajte, da se raztopi, in brezbarvno raztopino z okusom limone popijte.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Zdravilo LEKADOL COMBO ni priporočeno za uporabo pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 16 let.

Starejši: Ne kaže, da bi bilo treba starejšim odmerek spremeniti.

Če se simptomi v 3 dneh ne izboljšajo ali se poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Kapljice za nos

Operil 0,5 mg/ml pršilo za nos, 10ml

Operil pršilo za nos za odrasle in otroke nad 7 let. Zdravil...
11,29 €
Zaloga po lekarnah
Strepfen pastile pri bolečem in vnetem grlu

Strepfen 8,75 mg pastile, 16 pastil

Zdravilo Strefen uporabljamo za lajšanje simptomov vnetja žr...
7,83 €
Zaloga po lekarnah
Isla Junior pastile suh dražeč kašelj

Isla Junior pastile, 20 pastil

Pastile Isla Junior za otroke s prijetno naravno aromo jagod...
6,65 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.