Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Operil 0,5 mg/ml kapljice za nos, 10 ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Operil kapljice za odrasle in otroke nad 7 let.

Zdravilo OPERIL uporabljajte pri:

 • nahodu zaradi prehlada,
 • alergijskem nahodu,
 • vnetju obnosnih votlin,
 • vnetjih srednjega ušesa.
Zaloga: 236 na zalogi
Koda izdelka: 059560
9,44 €
9,44 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Oxymetazolini hydrochloridum

Zdravilo OPERIL vsebuje oksimetazolin, ki se uporablja kot nosni dekongestiv. Zaradi skrčenja arteriol zmanjšuje nabreklost nosne sluznice in izločanje sluzi. Lajša dihanje skozi nos, odpira vhode v nosne in obnosne votline, izboljša prehodnost evstahijeve cevi in blaži spremljajoče znake nahoda. Pri bolnikih, starejših od 12 let, trajanje nahoda skrajša za eno tretjino (2 dneva). Delovati začne že po nekaj minutah, njegov učinek pa traja do 12 ur. Zdravilo OPERIL uporabljajte pri:

 • nahodu zaradi prehlada,
 • alergijskem nahodu,
 • vnetju obnosnih votlin,
 • vnetjih srednjega ušesa.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo OPERIL
Ne uporabljajte zdravila OPERIL:

 • če ste alergični na oksimetazolinijev klorid ali katero koli sestavino zdravila,
 • če imate suho vnetje nosne sluznice s krastami (atrofično vnetje),
 • če so vam kirurško odstranili hipofizo ali ste imeli drug poseg, pri katerem so bile izpostavljene meninge (možganske ovojnice).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila OPERIL se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Bodite še posebej previdni, če imate kronično popuščanje srca, zvišan krvni tlak, motnje srčnega ritma, zvišan tlak v notranjosti očesa (glavkom ozkega zakotja), zvečano prostato, prirojeno presnovno motnjo krvnih barvil (porfirijo), sladkorno bolezen, zvečano delovanje ščitnice. V omenjenih primerih smete uporabljati zdravilo le po posvetu z zdravnikom. Zdravila OPERIL ne dajajte otrokom do sedmega leta starosti. Izogibajte se pogosti in dolgotrajni uporabi zdravila.

Druga zdravila in zdravilo OPERIL
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo. Kadar se zaradi prevelikega odmerjanja ali zaužitja oksimetazolin absorbira, se lahko pri bolnikih, ki hkrati jemljejo zdravila za izboljšanje razpoloženja pri depresiji (triciklični antidepresivi ali maprotilin), zveča njegov učinek na krvni tlak. Pri bolnikih, ki hkrati dobivajo inhibitorje encima monoamin-oksidaza (MAO) za lajšanje depresije, lahko v takem primeru povzroči celo hipertenzijsko krizo (zvišan krvni tlak (>180/110 mm Hg), hud glavobol, bolečina v prsih, zasoplost, zatekanje).

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Če ste noseči ali dojite, zdravila OPERIL za samozdravljenje ne smete uporabljati, vzamete ga lahko le po predhodnem posvetu z zdravnikom. O vplivu oksimetazolina na plodnost pri človeku ni podatkov.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Študij o vplivu zdravila OPERIL na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso izvedli.
Oksimetazolin v priporočenih odmerkih naj ne bi vplival na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

1 ml tega zdravila vsebuje 0,055 mg benzalkonijevega klorida. Lahko povzroči draženje ali otekanje znotraj nosu, še posebno, če se uporablja dlje časa.
To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na 1 ml, kar v bistvu pomeni ‘brez natrija’.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila OPERIL, kot bi smeli: Zaradi uporabe prevelikih odmerkov se lahko prehodno pojavi pekoč občutek v nosu, suha nosna sluznica in kihanje. Pri prevelikem odmerjanju, zaužitju ali akutni zastrupitvi se lahko pojavijo tudi nespečnost, glavobol, zoženje zenice, motnje krvnega tlaka, počasno ali hitro bitje srca, znižanje telesne temperature in motnje zavesti. Če odmerek zmanjšate, težave navadno izginejo v 12 do 36 urah.
V primeru, da ste zdravilo pomotoma zaužili, takoj poiščite zdravniško pomoč.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo OPERIL: Če ste pozabili uporabiti zdravilo OPERIL, vam svetujemo, da ga uporabite takoj, ko je to mogoče in nato nadaljujte z odmerjanjem, kot je opisano v navodilu za odmerjanje. Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če ste prenehali uporabljati zdravilo OPERIL: V redkih primerih se prehodno lahko pojavi občutek zamašenosti nosu. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 10 ml
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Phoenix Labs Unlimited Company, Suite 12 Bunkilla Plaza, Bracetown Business Park, Clonee, County
Meath, Irska
Proizvajalec: Za vse morebitne nadaljnje informacije o tem zdravilu se lahko obrnete na imetnika dovoljenja za promet z zdravilom.

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je oksimetazolinijev klorid. 1 ml raztopine vsebuje 0,5 mg oksimetazolinijevega klorida, kar ustreza 0,44 mg oksimetazolina. Ena kapljica (0,04 ml) vsebuje 0,02 mg oksimetazolinijevega klorida.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: benzalkonijev klorid, natrijev hidroksid (za uravnavanje pH), natrijev dihidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), natrijev hidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), voda za injekcije.

Uporaba

Zdravilo OPERIL 0,5 mg/ml kapljice za nos, raztopina, je namenjeno odraslim in otrokom, starim več kot 7 let. Za otroke, stare od 2 do 7 let, so primerne druge oblike zdravila OPERIL.

Priporočeni odmerek je:

Odrasli in otroci, stari nad 7 let: 1 do 2 kapljici zdravila OPERIL kanete v vsako nosnico dvakrat do trikrat na dan, pri tem nagnite glavo nazaj in dihajte normalno.

Največji dnevni odmerek zdravila OPERIL za vsako nosnico je 2 kapljici trikrat na dan.

Za samozdravljenje lahko uporabljate zdravilo OPERIL izključno v priporočenih odmerkih in ne dlje kot pet do sedem dni.
Če se stanje v treh dneh ne izboljša ali se poslabša, se posvetujte z zdravnikom. Po presoji lahko zdravnik predpiše daljše zdravljenje.

Zdravilo OPERIL je namenjeno le enemu bolniku. Zaradi tveganja prenosa okužbe ga ne smejo uporabljati tudi drugi. Po vsaki uporabi obrišite kapalni nastavek s čistim robčkom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.