Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Lekofusin 200 mg/500 mg filmsko obložene tablete, 16 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lek
Lekadol lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo (vročino). Protibolečinske tablete Lekadol ne dražijo želodčne sluznice, se po potrebi lahko uporablja med nosečnostjo (več v nadaljevanju), potrebno se je držati odmerjanja, ki določuje koliko Lekadol tablet na dan smemo zaužiti.
Zaloga: 414 na zalogi
Koda izdelka: 150389
12,23 €
12,23 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

ibuprofen/paracetamol

Zdravilo LEKOFUSIN vsebuje dve učinkovini (ključni za delovanje zdravila). Ti učinkovini sta ibuprofen in paracetamol. Ibuprofen spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo nesteroidna protivnetna zdravila. Nesteroidna protivnetna zdravila delujejo tako, da blažijo bolečino, zmanjšajo otekline in znižajo visoko telesno temperaturo.

Paracetamol je analgetik, ki lajša bolečine in znižuje temperaturo na drugačen način kot ibuprofen. To zdravilo je še posebej primerno za bolečino, ki zahteva močnejšo analgezijo kot ibuprofen ali paracetamol samostojno.

Zdravilo LEKOFUSIN se uporablja za kratkotrajno lajšanje blagih do zmernih bolečin, povezanih z:

 • migreno,
 • glavobolom,
 • bolečinami v križu,
 • menstrualnimi bolečinami,
 • zobobolom,
 • revmatskimi in mišičnimi bolečinami,
 • simptomi prehlada in gripe,
 • vnetim grlom in
 • zniževanje zvišane telesne temperature.

Zdravilo LEKOFUSIN se uporablja pri odraslih, starih najmanj 18 let. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo LEKOFUSIN
Ne jemljite zdravila LEKOFUSIN, če:

 • že jemljete druga zdravila, ki vsebujejo paracetamol;
 • jemljete druga protibolečinska zdravila, vključno z ibuprofenom, velikimi odmerki acetilsalicilne kisline (več kot 75 mg dnevno), ali druga nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID), vključno s specifičnimi zaviralci ciklooksigenaze 2 (COX-2);
 • ste alergični na ibuprofen, paracetamol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
 • ste alergični na acetilsalicilno kislino ali druga protibolečinska zdravila iz skupine NSAID;
 • imate ali ste kadar koli imeli razjedo ali krvavitve v želodcu ali dvanajstniku (tanko črevo);
 • imate motnjo strjevanja krvi (koagulacije);
 • imate srčno popuščanje ali odpoved ledvic ali jeter;
 • ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.

Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred jemanjem zdravila LEKOFUSIN se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če

 • ste starejši;
 • imate astmo ali ste imeli astmo;
 • imate težave z ledvicami, srcem, jetri ali črevesjem;
 • imate sistemski eritematozni lupus (SLE), bolezensko stanje imunskega sistema, ki prizadene vezivno tkivo, kar povzroči bolečine v sklepih, spremembe na koži in motnje drugih organov ali druge mešane bolezni vezivnega tkiva;
 • imate bolezni prebavil ali kronično vnetno bolezen črevesja (npr. ulcerozni kolitis, Crohnovo bolezen);
 • imate okužbo – glejte spodnji naslov „Okužbe“
 • ste v prvih 6 mesecih nosečnosti ali dojite;
 • načrtujete nosečnost.

Protivnetna/protibolečinska zdravila, kot je ibuprofen, so lahko povezana z majhnim zvišanjem tveganja za srčni infarkt ali možgansko kap, zlasti če se uporabljajo v velikih odmerkih. Ne prekoračite priporočenega odmerka ali trajanja zdravljenja.

Kožne reakcije: Pri uporabi zdravila LEKOFUSIN so poročali o resnih kožnih reakcijah. Prenehajte jemati zdravilo LEKOFUSIN in takoj poiščite zdravniško pomoč, če se pojavijo kožni izpuščaji, poškodbe sluznic, mehurji ali drugi znaki alergije, saj so to lahko prvi znaki zelo resne kožne reakcije. Glej poglavje 4.

Okužbe: Zdravilo LEKOFUSIN lahko prikrije znake okužbe, kot sta zvišana telesna temperatura in bolečina. Zato bi se lahko zaradi zdravila LEKOFUSIN zakasnilo ustrezno zdravljenje okužbe in posledično povečalo tveganje za zaplete. To so opazili pri pljučnici, ki jo povzročajo bakterije, in pri bakterijskih okužbah kože, povezanih z noricami. Če jemljete to zdravilo med okužbo in simptomi okužbe vztrajajo
ali se poslabšajo, se nemudoma posvetujte z zdravnikom.

Pred jemanjem zdravila LEKOFUSIN se glede zdravljenja posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če:

 • ste imeli težave s srcem, vključno s srčnim popuščanjem, angino pektoris (bolečine v prsih) ali če ste imeli srčni infarkt, bypass operacijo, periferno arterijsko bolezen (slabo prekrvavitev nog ali stopal zaradi ozkih ali zamašenih arterij) ali kakršno koli možgansko kap (vključno z “malo kapjo” ali tranzitorno ishemično atako, »TIA«);
 • imate visok krvni tlak, sladkorno bolezen, povišan holesterol, družinsko anamnezo srčnih bolezni ali možganske kapi, ali če kadite.

Druga zdravila in zdravilo LEKOFUSIN: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Ne jemljite zdravila LEKOFUSIN z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol; in drugimi zdravili iz skupine NSAID, kot sta acetilsalicilna kislina in ibuprofen.

Nekatera zdravila lahko medsebojno delujejo z zdravilom LEKOFUSIN, zato je potrebna posebna previdnost. Na primer:

 • tablete kortikosteroidov;
 • antibiotiki (npr. kloramfenikol ali kinoloni);
 • flukloksacilin (antibiotik), zaradi resnega tveganja za nenormalnost krvi in telesnih tekočin (presnovna acidoza z visoko anionsko vrzeljo), ki jo je treba nemudoma zdraviti in se lahko pojavi še zlasti v primeru hude okvare ledvic, sepse (pri kateri bakterije in njihovi toksini krožijo
  po krvnem obtoku, kar vodi do poškodb organov), podhranjenosti, kroničnega alkoholizma in pri uporabi najvišjih dnevnih odmerkov paracetamola.
 • zdravila proti slabosti (npr. metoklopramid, domperidon);
 • srčni stimulansi (npr. glikozidi);
 • zdravila proti povišanemu holesterolu (npr. holestiramin);
 • diuretiki (za odvajanje vode);
 • zdravila za zaviranje imunskega sistema (npr. metotreksat, ciklosporin, takrolimus);
 • zdravila za manijo ali depresijo (npr. litij ali selektivni zaviralci ponovnega privzema serotonina);
 • mifepriston (za prekinitev nosečnosti);
 • zdravila proti HIV (npr. zidovudin).

Zdravilo LEKOFUSIN lahko vpliva na druga zdravila, ali pa druga zdravila vplivajo nanj. Na primer: zdravila za “redčenje krvi” (tj. preprečevanje strjevanja, npr. acetilsalicilna kislina, varfarin, tiklopidin), zdravila, ki znižujejo visok krvni tlak (zaviralci ACE, kot je kaptopril, zaviralci adrenergičnih receptorjev beta, kot je atenolol, in antagonisti receptorja angiotenzina II, kot je
losartan). Zdravilo LEKOFUSIN lahko vpliva tudi na druga zdravila, ali pa druga zdravila vplivajo nanj. Zato se vedno posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite zdravilo LEKOFUSIN skupaj z drugimi zdravili.

Zdravilo LEKOFUSIN skupaj s hrano: Za zmanjšanje verjetnosti pojava neželenih učinkov, zdravilo LEKOFUSIN jemljite s hrano.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ne jemljite zdravila LEKOFUSIN, če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti. Če ste v prvih 6 mesecih nosečnosti, bodite posebej previdni. Zdravilo LEKOFUSIN lahko oteži zanositev. Ibuprofen: Ibuprofen spada v skupino zdravil, ki lahko poslabšajo plodnost pri ženskah. Ti učinki so reverzibilni po prenehanju jemanja zdravila. Če nameravate zanositi ali če imate težave z zanositvijo, obvestite zdravnika.
Paracetamol: Če je potrebno, lahko zdravilo LEKOFUSIN uporabljate med nosečnostjo. Uporabljajte najmanjši odmerek, ki še olajša bolečine in/ali vročino, in ga uporabljajte čim krajši čas. Če se bolečina in/ali vročina ne zmanjšata ali če morate zdravilo jemati pogosteje, se obrnite na zdravnika ali farmacevta.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo LEKOFUSIN lahko povzroči omotico, zmanjšano koncentracijo in zaspanost. Če se to pojavi pri vas, ne smete voziti oziroma upravljati orodij ali strojev.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila LEKOFUSIN, kot bi smeli, ali če so otroci pomotoma vzeli zdravilo LEKOFUSIN, se obrnite na zdravnika ali najbližjo bolnišnico za mnenje o tveganju in nasvet o potrebnih ukrepih. Simptomi lahko vključujejo slabost, bolečine v želodcu, bruhanje (lahko s sledovi krvi), glavobol, piskanje v ušesih, zmedenost in tresavo premikanje oči. Pri velikih odmerkih so poročali o zaspanosti, bolečinah v prsih, razbijanju srca, izgubi zavesti, konvulzijah (predvsem pri otrocih), šibkosti in omotici, krvi v urinu, občutku hladu in težavah z dihanjem. Če ste vzeli preveč tega zdravila, se posvetujte z zdravnikom, čeprav se počutite dobro. To je pomembno, saj lahko paracetamol povzroči zapoznele resne poškodbe jeter.
Če ste pozabili vzeti zdravilo LEKOFUSIN: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če ste pozabili vzeti odmerek zdravila, ga vzemite takoj, ko se spomnite, naslednji odmerek pa 6 ur kasneje.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 ºC. Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in pretisnem omotu poleg oznake EXP. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.
Vsebnost: 16 filmsko obloženih tablet
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Lek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija
Proizvajalca: Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija in Rontis Hellas S.A., Medical and Pharmaceutical Products, P.O. Box 3012 Larisa Industrial Area, Larisa, 41004, Grčija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovini sta ibuprofen in paracetamol. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 200 mg ibuprofena in 500 mg paracetamola.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: Jedro tablete: koruzni škrob, krospovidon (tip A) (E1202), koloidni brezvodni silicijev dioksid (E551), povidon K-30 (E1201), predgelirani koruzni škrob, smukec (E553b), stearinska kislina (50). Filmska obloga: polivinil alkohol (E1203), smukec (E553b), makrogol 3350 (E1521), titanov dioksid (E171).

Uporaba

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli: Priporočeni odmerek je ena tableta z vodo in hrano, do 3-krat dnevno. Med odmerki mora miniti vsaj 6 ur. Če ena tableta ni dovolj za nadzorovanje simptomov, lahko vzamete največ 2 tableti do 3-krat dnevno. V 24 urah ne smete vzeti več kot 6 tablet (kar ustreza 1200 mg ibuprofena in 3000 mg paracetamola na dan).
Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Ni namenjeno za uporabo pri otrocih in mladostnikih do 18. leta starosti.

Samo za peroralno, kratkotrajno uporabo. Za lajšanje simptomov je treba uporabiti najmanjši učinkoviti odmerek najkrajši možni čas. Če imate okužbo, se nemudoma posvetujte z zdravnikom, če simptomi (na primer vročina in bolečina) vztrajajo ali se poslabšajo (glejte poglavje 2). Zdravila LEKOFUSIN ne smete jemati dlje kot 3 dni. Če se vaši simptomi poslabšajo ali ne izginejo, se obrnite na zdravnika.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Lekadol proti bolečinam in zvišani telesni temperaturi

Lekadol 500 mg tablete, 20 tablet

Lekadol 500 mg tablete proti bolečinam in zvišani telesni te...
4,03 €
Zaloga po lekarnah
Lekadol filmosko obložene tablete proti bločini, vročini, zobobolu

Lekadol 500 mg filmsko obložene tablete, 30 tablet

Lekadol lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperatur...
9,33 €
Zaloga po lekarnah
Sinupret obložene tablete pomoč pri sinusitisu, vnetju sinusov

Sinupret obložene tablete, 50 tablet

S pomočjo zdravilnih zelišč, vsebovanih v zdravilu Sinupret,...
9,62 €
Zaloga po lekarnah
Kombinirani praški proti bolečinam in utrujenosti in vnetju

Kombinirani praški 300 mg/300 mg/60 mg, 10 peroralnih praškov

Kombinirani praški so kombinacija treh zdravilnih učinkovin ...
7,02 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.