Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Panadol Extra 500 mg/65 mg filmsko obložene tablete, 12 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Panadol blaži glavobol, migreno, bolečine v hrbtu, zobobol, revmatske bolečine, bolečine v mišicah, nevralgijo, bolečine ob menstruaciji in bolečine v ušesu. Izboljša počutje med prehladom, gripo in vnetjem grla ter znižuje povišano telesno temperaturo.
Zaloga: 177 na zalogi
Koda izdelka: 093335
8,90 €
8,90 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

paracetamol/kofein 

Zdravilo Panadol Extra vsebuje kombinacijo dveh učinkovin: paracetamol, ki je analgetik (blaži bolečine) in antipiretik (znižuje povišano telesno temperaturo) ter kofein, ki dodatno poveča učinke paracetamola.

Zdravilo Panadol Extra blaži:

 • glavobol,
 • migreno,
 • bolečine v hrbtu,
 • zobobol,
 • revmatske bolečine,
 • bolečine v mišicah,
 • nevralgijo in
 • bolečine ob menstruaciji.
 • Izboljša počutje med prehladom, gripo in vnetjem grla ter
 • znižuje povišano telesno temperaturo.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Panadol Extra
Ne uporabljajte zdravila Panadol Extra:

 • če ste alergični na paracetamol, kofein ali katero koli sestavino tega zdravila(navedeno vpoglavju 6 pripetega dokumenta).
 • Vsebuje paracetamol. Prevelik odmerek paracetamola lahko povzroči resne poškodbe jeter.
 • Ne jemljite tega zdravila sočasno z drugimi zdravili proti bolečinam, povišani telesni temperaturi ali simptomom gripe ali prehlada, ki vsebujejo paracetamol.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Panadol Extra, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom:

 • če imate težave z jetri ali ledvicami,
 • če imate prenizko telesno težo ali ste podhranjeni,
 • če redno uživate alkohol,
 • če imate hudo okužbo, saj lahko to poveča tveganje za metabolno acidozo.
  Simptomi metabolne acidoze so:
  • globoko, hitro, težko dihanje
  • občutek slabosti (navzea), bruhanje
  • izguba apetita

V kolikor se vam pojavi kombinacija teh simptomov, se takoj posvetujte s svojimzdravnikom.

Morda se boste morali izogniti jemanju tega zdravila ali omejiti odmerek paracetamola. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo (glejte tudi poglavje 3 “Trajanje zdravljenja”).

Druga zdravila in zdravilo Panadol Extra
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Še posebej pomembno je, da se pred začetkom jemanja zdravila Panadol Extra posvetujete z zdravnikom, če jemljete:

 • metoklopramid, domperidon (zdravili za preprečevanje siljenja na bruhanje in bruhanja),
 • holestiramin (zdravilo za zmanjševanje velike koncentracije holesterola v krvi),
  antikoagulantna zdravila (zdravila proti strjevanju krvi) in hkrati potrebujete sredstvo za lajšanje bolečin. Občasno lahko vzamete tudi paracetamol. Redna dnevna uporaba paracetamola v daljšem časovnem obdobju pa lahko stopnjuje antikoagulantni učinek in s tem je tveganje za pojav krvavitev večje,
 • flukloksacilin (antibiotik), zaradi resnega tveganja za nenormalnost krvi in telesnih tekočin (presnovna acidoza z visoko anionsko vrzeljo), ki jo je treba nemudoma zdraviti in se lahko pojavi še zlasti v primeru hude okvare ledvic, sepse (pri kateri bakterije in njihovi toksini krožijo po krvnem obtoku, kar vodi do poškodb organov), podhranjenosti, kroničnega alkoholizma in pri uporabi najvišjih dnevnih odmerkov paracetamola,
 • litij (zdravilo za preprečevanje in blažitev manično-depresivne bolezni). Kofein lahko poveča izločanje litija iz telesa.

Zdravilo Panadol Extra skupaj s hrano in pijačo: Uživanje velikih količin kave ali čaja v času jemanja tega zdravila lahko povzroči napetost ali
razdražljivost.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Uporaba zdravila Panadol Extra ni priporočljiva med nosečnostjo in dojenjem. V primeru jemanja pa morate uporabljati najmanjši možni odmerek, ki še lajša bolečino in/ali zniža povišano telesno temperaturo, ter ga uporabljati čim krajši čas. Posvetujte se z zdravnikom, če bolečina ne mine in/ali se telesna temperatura ne zniža ali če morate zdravilo vzeti pogosteje.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Panadol Extra nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Panadol Extra, kot bi smeli, takoj poiščite zdravniško pomoč, tudi če se ne počutite slabo, saj lahko prevelik odmerek paracetamola povzroči odpoved jeter.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Panadol Extra: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.
Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.
Pakiranje: 12 filmsko obloženih tablet, ovalne oblike. Tableta se lahko deli na enaki polovici.
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:GlaxoSmithKline Dungarvan Limited, Knockbrack, Dungarvan, Co Waterford, Irska
Izdelovalci: GlaxoSmithKline Dungarvan Ltd., Dungarvan, Irska,
S.C. Europharm S.A., Brasov, County of Brasov, Romunija in SmithKline Beecham S.A., Alcalá de Henares, Madrid, Španija.

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovini sta paracetamol in kofein. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 500 mg paracetamola in 65 mg kofeina.
Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so:

 • v jedru tablete: koruzni škrob, predgelirani škrob, povidon, kalijev sorbat (E202), smukec (E553b), stearinska kislina, premreženi natrijev karmelozat,
 • v filmski oblogi tablete: hipromeloza (E464), triacetin (E1518).
Uporaba

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Ne prekoračite navedenega odmerka. Vedno uporabite najmanjši učinkoviti odmerek, ki vam olajša vaše simptome.

Uporaba pri odraslih (tudi starejših) in otrocih, starejših od 12 let: Vzemite 1 do 2 tableti vsakih 4 do 6 ur. Zdravila ne smete jemati pogosteje kot vsake 4 ure. Posamezni odmerek ne sme biti večji kot 2 tableti. Največji dnevni odmerek je 8 tablet (4.000 mg paracetamola in 520 mg kofeina).
Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let: Zdravila Panadol Extra ni priporočljivo dajati otrokom, mlajšim od 12 let.

Način uporabe: Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine, npr. s kozarcem vode, čaja ali sadnega soka.

Trajanje zdravljenja: Zdravilo Panadol Extra jemljite za zniževanje povišane telesne temperature največ 3 dni, za lajšanje bolečin pa največ 10 dni. Če se znaki vaše bolezni v tem času ne izboljšajo, morate obiskati zdravnika. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.