Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Ca-C Calvive 260/1000 šumeče tablete, 10 šumečih tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate pri pomanjkanju kalcija in askorbinske kisline (Vitamin C), ki je lahko posledica nezadostne prehrane ali povečanih potreb, npr. med nosečnostjo in dojenjem, med obdobji hitre rasti, v starosti, med okrevanjem.
Zaloga: 206 na zalogi
Koda izdelka: 351555
8,63 €
8,63 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

kalcij in askorbinska kislina (vitamin C)

Zdravilo Ca-C Calvive vsebuje tri zdravilne učinkovine: dve kalcijevi soli (kalcijev laktat glukonat in kalcijev karbonat) in askorbinsko kislino (vitamin C).

Kalcij je bistven mineral, potreben za nastajanje in ohranjanje kosti. Pomemben je tudi za večino telesnih funkcij, nujno potreben za delovanje živcev, mišic, srca in za strjevanje krvi. Je posrednik pri delovanju številnih hormonov. Za opravljanje teh nalog mora biti v določenih tkivih prisoten v pravi koncentraciji.
Vitamin C ima pomembno vlogo v biokemičnih procesih. Potreben je tudi za nastajanje kolagena (ki ga najdemo v kosteh, hrustancu, koži in drugih tkivih) in obnavljanje tkiv.

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate, ko imate vi ali vaš otrok pomanjkanje kalcija in vitamina C, ki je lahko posledica nezadostne prehrane ali povečanih potreb:

 • med nosečnostjo in dojenjem;
 • v obdobju hitre rasti (otroštvo, mladostniška leta);
 • v starosti;
 • pri infekcijskih boleznih in med rekonvalescenco (okrevanjem po prestani bolezni).

Zdravilo Ca-C Calvive vsebuje količine vitamina C in kalcija, ki zadostijo dnevnim potrebam v obdobjih, ko so njune potrebe povečane. Uporaba vitamina C lahko zmanjša trajanje in lajša simptome prehlada. 

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Ca-C Calvive
Ne jemljite zdravila Ca-C Calvive:

 • če ste alergični ali je vaš otrok alergičen na kalcijev laktat glukonat, kalcijev karbonat, vitamin C ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6 priloženega dokumenta);
 • če imate vi ali vaš otrok povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemijo);
 • če imate vi ali vaš otrok povečano koncentracijo kalcija v urinu (hiperkalciurijo);
 • če imate vi ali vaš otrok težave z ledvicami, ki vključujejo ledvične kamne (nefrolitiazo) in odlaganje kalcija v ledvičnem tkivu (nefrokalcinozo).

Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred začetkom jemanja zdravila Ca-C Calvive se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, če imate vi ali vaš otrok: povečano koncentracijo kalcija v urinu (hiperkalciurijo) z blago ali zmerno okvaro funkcije ledvic ali če ste kdaj v preteklosti imeli oz. je vaš otrok v preteklosti imel ledvične kamne. V teh primerih je priporočljivo pitje večjih količin tekočine. Če bo potrebno, bo zdravnik zmanjšal odmerek kalcija ali prekinil zdravljenje; povečano koncentracijo oksalne kisline v urinu; bolezen ledvic. V tem primeru jemljite to zdravilo le po posvetu z zdravnikom ali s farmacevtom. To velja tudi v primeru, če uporabljate pripravke, ki vsebujejo aluminij. V primeru odpovedi ledvic, se preden vzamete vitamin C posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Med zdravljenjem z zdravilom Ca-C Calvive se izogibajte velikim odmerkom vitamina D in njegovih derivatov, razen če vam jih je svetoval zdravnik.

Druga zdravila in zdravilo Ca-C Calvive
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali če vaš otrok jemlje, ste pred kratkim jemali oz. je pred kratkim jemal ali pa boste morda začeli jemati oz. bo začel jemati katero koli drugo zdravilo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom preden vzamete katero od spodaj naštetih zdravil:

 • tiazidne diuretike (zdravila, ki povečajo izločanje urina in se uporabljajo za zdravljenje visokega krvnega tlaka ali stanj, pri katerih telo kopiči tekočino, npr. srčno popuščanje);
 • sistemske kortikosteroide (protivnetna zdravila);
 • srčne glikozide (zdravila z digitalisom, ki se uporabljajo za zdravljenje srčnega popuščanja);
 • zdravila s tetraciklini (antibiotiki). Ta zdravila morate vzeti najmanj dve uri pred ali štiri do šest ur po zaužitju zdravila Ca-C Calvive;
 • peroralne bifosfonate (za zdravljenje težav s kostmi) ali natrijev fluorid. Ta zdravila morate vzeti vsaj tri ure pred zaužitjem zdravila Ca-C Calvive. Sočasno zdravljenje z vitaminom D in njegovimi derivati poveča absorpcijo kalcija;
 • antacide, ki vsebujejo aluminij (ti pomagajo pri nevtralizaciji kisle vsebine želodca);
 • deferoksamin (ki se uporablja za odstranjevanje prevelikih količin železa iz telesa).

Ne jemljite več kot 1 gram vitamina C, ker lahko povzroči napačne rezultate preiskav krvi in urina (npr. za določanje glukoze v krvi). Pred sočasnim jemanjem drugih vitaminskih, vitaminsko-mineralnih in/ali mineralnih izdelkov se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Ca-C Calvive s hrano in pijačo: Količina kalcija, ki se absorbira iz vaših prebavil, je lahko manjša, če uživate nekatera živila, npr. špinačo, rabarbaro in polnozrnata žita. Oksalna kislina (v špinači in rabarbari) in fitinska kislina (v polnozrnatih žitih) lahko preko tvorbe netopnih spojin s kalcijevimi ioni zmanjšata absorpcijo kalcija. Kalcijevih pripravkov ne jemljite še dve uri po zaužitju take hrane.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete zdravilo Ca-C Calvive. Zdravilo Ca-C Calvive se lahko uporablja pri pomanjkanju kalcija v obdobju nosečnosti in dojenja. V splošnem je ustrezen dnevni vnos (vključno s hrano in dodatki) za nosečnice in doječe matere 1000 – 1300 mg kalcija. V zadnjih treh mesecih nosečnosti dnevni vnos kalcija ne sme preseči 1500 mg.
V primeru prevelikega odmerjanja kalcija med nosečnostjo se takoj posvetujte s svojim zdravnikom, ker lahko to škodljivo vpliva na razvijajoči se plod. Med nosečnostjo ne jemljite odmerkov, večjih od priporočenih, ker lahko izpostavljenost večjim odmerkom vitamina C pred rojstvom povzroči nastanek simptomov pomanjkanja vitamina C pri novorojenčkih in dojenčkih.
Kalcij in vitamin C prehajata v materino mleko, vendar nimata negativnih vplivov na dojenčka.
Podatki o vplivu zdravila Ca-C Calvive na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Ca-C Calvive nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Ca-C Calvive vsebuje saharozo in natrij
To zdravilo vsebuje saharozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.
To zdravilo vsebuje saharozo natrij: 12 mmol (ali 0,28 g) natrija na šumečo tableto. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom natrija.
Podatek za sladkorne bolnike: Zdravilo Ca-C Calvive vsebuje 2 g sladkorja na šumečo tableto.

Če ste vzeli ali je vaš otrok vzel večji odmerek zdravila Ca-C Calvive, kot bi smeli: Preveliko odmerjanje lahko povzroči povečanje koncentracije kalcija v urinu (hiperkalciurijo) in povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemijo). Simptomi povečane koncentracije kalcija v krvi (hiperkalciemije) lahko vključujejo: občutek siljenja na bruhanje, bruhanje, žejo, obilno pitje tekočin, izločanje prekomernih količin urina, dehidracijo in zaprtje. Dolgotrajno prekomerno odmerjanje s povečano koncentracijo kalcija v krvi lahko povzroči odlaganje kalcija v telesu. Veliki odmerki vitamina C lahko povzročijo drisko in bolezni krvi, kot je hemoliza (razpadanje rdečih krvnih celic). Če ste vzeli prevelik odmerek zdravila, se takoj posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Ca-C Calvive: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 10 šumečih tablet
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): GlaxoSmithKline Dungarvan Limited, Knockbrack, Dungarvan, Co Waterford, Irska
Izdelovalca: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Barthstrasse 4, 80339 München, Nemčija in DELPHARM ORLEANS, 5 avenue de Concyr, ORLEANS CEDEX 02, 45071, Francija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilne učinkovine so kalcijev laktat glukonat, kalcijev karbonat in askorbinska kislina (vitamin C). Ena šumeča tableta zdravila Ca-C Calvive vsebuje 1000 mg kalcijevega laktata glukonata in 327 mg kalcijevega karbonata (kar ustreza 260 mg oziroma 6,5 mmol ioniziranega kalcija) ter 1000 mg askorbinske kisline (vitamina C).

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: saharoza, natrijev hidrogenkarbonat, brezvodna citronska kislina, makrogol 4000, natrijev saharinat, betakaroten, aroma grenkega pomarančevca (maltodekstrin, arabski gumi, sorbitol (E420), eterična olja 20 - 25 %, D-limonen in naravni ß-pinen), aroma limone (koruzni maltodekstrin, ?-tokoferol (E307) in naravne arome).

Uporaba

Odrasli, mladostniki in otroci, stari 7 let in več: priporočeni odmerek je ena šumeča tableta na dan.

Otroci, stari od 3 do 7 let: priporočeni odmerek je 1/2 šumeče tablete na dan.

Šumečo tableto raztopite v kozarcu vode (približno 200 ml) in jo takoj popite. Zdravilo Ca-C Calvive lahko jemljete s hrano ali brez nje.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Multi Mam blazinice za intenzivno nego prsnih bradavic doječih mamic

Multi-Mam blazinice (obkladki), 12 kompres

Intenzivna nega bradavic za doječe mamice.
12,75 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.