Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Calcium Calvive 500 mg, 20 šumečih tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Calcium Calvive se uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija, skupaj z drugimi zdravili pa se lahko uporablja za preprečevanje in zdravljenje osteoporoze. Skupaj z vitaminom D3 se uporablja tudi pri zdravljenju rahitisa in osteomalacije.
Zaloga: 94 na zalogi
Koda izdelka: 022276
11,42 €
11,42 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

kalcij

Zdravilo Calcium Calvive je bogat vir kalcija, ki je pomemben mineral, nujen za tvorbo in vzdrževanje kosti. Zdravilo Calcium Calvive se uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija, skupaj z drugimi zdravili pa se lahko uporablja za preprečevanje in zdravljenje bolezni, ki se imenuje osteoporoza (krhkost kosti).

Skupaj z vitaminom D3 se Calcium Calvive uporablja tudi pri zdravljenju rahitisa (mehke kosti v obdobju rasti pri otrocih) in osteomalacije (mehke kosti pri odraslih). Kalcij iz črevesja prehaja v kri, s katero se porazdeljuje po telesu. Ima pomembno vlogo pri mnogih telesnih funkcijah. Nujen je za delovanje živcev, mišic in srca ter za strjevanje krvi. Poleg tega ima pomembno vlogo pri delovanju mnogih hormonov. Da lahko kalcij opravlja vse svoje naloge, mora biti na voljo v ustreznih tkivih v primernih koncentracijah.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Calcium Calvive
Ne jemljite zdravila Calcium Calvive:

  • če ste alergični na kalcij in katerokoli sestavino zdravila (glejte seznam vseh sestavin v poglavju 6 na koncu navodila za uporabo);
  • če imate povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemija);
  • če v preveliki meri izločate kalcij s sečem (hiperkalciurija);
  • če imate težave z ledvicami, vključno z ledvičnimi kamni (nefrolitiaza) in odlaganjem kalcija v ledvičnem tkivu (nefrokalcinoza).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Če imate ledvično obolenje, lahko jemljete zdravilo Calcium Calvive le po posvetu z zdravnikom, še posebno če jemljete zdravila, ki vsebujejo aluminij.
Ne jemljite pripravkov z vitaminom D skupaj z zdravilom Calcium Calvive ne da bi se prej posvetovali z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Calcium Calvive
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta, ker lahko kalcij in določena druga zdravila ob sočasnem jemanju medsebojno učinkujejo.

  • Če jemljete ali ste pred kratkim jemali kardiotonične glikozide, tiazidne diuretike ali kortikosteroide, morate natančno upoštevati zdravnikova navodila.
  • Če jemljete peroralne bifosfonate ali natrijev fluorid, vzemite zdravilo Calcium Calvive vsaj 3 ure po jemanju teh zdravil.
  • Če jemljete katerega od antibiotikov iz skupine tetraciklinov, vzemite zdravilo Calcium Calvive vsaj 2 uri po ali 4 do 6 ur pred jemanjem tetraciklinov.

Zdravilo Calcium Calvive skupaj s hrano in pijačo: Zdravilo Calcium Calvive ne smete jemati vsaj 2 uri po uživanju hrane, ki vsebuje veliko oksalne ali fitinske kisline npr. špinača, rabarbara in polnovredne žitarice.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete zdravilo Calcium Calvive. Zdravilo Calcium Calvive lahko uporabljate med nosečnostjo in dojenjem v primeru pomanjkanja kalcija. V splošnem je ustrezen dnevni vnos (vključno s hrano in dodatki) za nosečnice in doječe matere 1000 – 1300 mg kalcija. Celotni dnevni vnos kalcija med nosečnostjo in dojenjem ne sme preseči 1500 mg. Kalcij prehaja v materino mleko, vendar to nima negativnega vpliva na dojenčka.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Ni znano, da bi jemanje zdravila Calcium Calvive vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Zdravilo Calcium Calvive vsebuje aspartam, natrij, sorbitol, benzilalkohol, žveplov dioksid in glukozo
Zdravilo Calcium Calvive je primerno tudi za bolnike s sladkorno boleznijo (ena šumeča tableta vsebuje 0,002 ogljikohidratnih enot).
To zdravilo vsebuje 68,45 mg natrija (glavne sestavine kuhinjske soli) v vsaki šumeči tableti. To je enako 3,4% priporočenega največjega dnevnega vnosa natrija s hrano za odrasle osebe.
To zdravilo vsebuje 180 nanogramov benzilalkohola v vsaki šumeči tableti. Benzilalkohol lahko povzroči alergijske reakcije. Benzilalkohol je povezan s tveganjem za pojav hudih neželenih učinkov, vključno s težavami z dihanjem (imenovanimi »sindrom lovljenja sape«) pri majhnih otrocih. Ne dajajte novorojenčkom (do 4. tedna starosti), razen če vam je tako svetoval zdravnik. Pri majhnih otrocih (do 3. leta starosti) zdravila ne uporabljajte več kot en teden, razen če vam je tako svetoval zdravnik ali farmacevt. Če ste noseči ali če dojite, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Vprašajte zdravnika ali farmacevta za nasvet, če imate bolezen jeter ali ledvic. Večje količine benzilalkohola se namreč lahko kopičijo v vašem telesu in povzročijo neželeni učinek, imenovan »metabolična acidoza«.
To zdravilo vsebuje 210 nanogramov žveplovega dioksida. Redko lahko povzroči resne preobčutljivostne reakcije in bronhospazem.
To zdravilo vsebuje 30 mg aspartama (E951) v vsaki šumeči tableti. Aspartam je vir fenilalanina. Lahko vam škoduje, če imate fenilketonurijo, redko genetsko bolezen pri kateri pride do kopičenja fenilalanina, ker se ne more ustrezno odstranjevati iz telesa.
To zdravilo vsebuje 630 mikrogramov sorbitola v vsaki šumeči tableti.
To zdravilo vsebuje glukozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se posvetujte z zdravnikom preden vzamete to zdravilo. Lahko je tudi škodljivo zobem.

Kako jemati zdravilo Calcium Calvive
Kot pri vseh ostalih zdravilih tudi v primeru Calcium Calvive natančno upoštevajte vsa navodila, da bo zdravilo učinkovito.

Otroci lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat ali dvakrat dnevno (ustreza 500 - 1000 mg kalcija).

Odrasli lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat, dvakrat ali trikrat dnevno (ustreza 500 - 1500 mg kalcija).
Šumečo tableto zdravila Calcium Calvive raztopite v kozarcu vode (približno 200 ml) in takoj popijte.

Tablete ne pogoltnite cele niti je ne žvečite.

Zdravilo Calcium Calvive lahko jemljete s hrano ali brez nje (glejte poglavje "Jemanje zdravila Calcium Calvive skupaj s hrano in pijačo" za nadaljnja navodila).

Kako dolgo morate jemati zdravilo Calcium Calvive
Zdravilo Calcium Calvive lahko v ustreznih dnevnih odmerkih jemljete tako dolgo, kot vam je to svetoval zdravnik. Ker se zdravilo Calcium Calvive uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija in če ga jemljemo skupaj z ostalimi zdravili za preprečevanje in zdravljenje bolezni, imenovane osteoporoza (krhkost kosti), je verjetno, da bo zdravljenje dolgoročno.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Calcium Calvive, kot bi smeli, se lahko pojavijo simptomi, kot so slabost, bruhanje, žeja ali zaprtost. Če sumite, da ste vzeli prevelik odmerek zdravila Calcium Calvive, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Calcium Calvive: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnjega.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 20 šumečih tablet
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): GlaxoSmithKline Dungarvan Limited, Knockbrack, Dungarvan, Co Waterford, Irska
Izdelovalci: Lek Pharmaceuticals d.d., Verovškova 57, Ljubljana, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovini sta kalcijev laktat glukonat in kalcijev karbonat. Ena šumeča tableta zdravila Calcium Calvive vsebuje 1132 mg kalcijevega laktata glukonata in 875 mg kalcijevega karbonata (kar ustreza 500 mg kalcija).

Druge pomožne snovi so: brezvodna citronska kislina, prašek z aromo pomaranče (vsebuje benzilalkohol, sorbitol (E 420), glukozo in žveplov dioksid (E220)), aspartam (E951), makrogol 6000 in natrijev hidrogenkarbonat.

Uporaba

Otroci lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat ali dvakrat dnevno (ustreza 500 - 1000 mg kalcija).

Odrasli lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat, dvakrat ali trikrat dnevno (ustreza 500 - 1500 mg kalcija).

Tablete ne pogoltnite cele niti je ne žvečite. Šumečo tableto zdravila Calcium Calvive raztopite v kozarcu vode (približno 200 ml) in takoj popijte

Zdravilo Calcium Calvive lahko v ustreznih dnevnih odmerkih jemljete tako dolgo, kot vam je to svetoval zdravnik. Ker se zdravilo Calcium Calvive uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija in če ga jemljemo skupaj z ostalimi zdravili za preprečevanje in zdravljenje bolezni, imenovane osteoporoza (krhkost kosti), je verjetno, da bo zdravljenje dolgoročno.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.