Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Septabene 1,5mg/5mg oralno pršilo, raztopina 30ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Septabene razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oslabljeno delovanje.
Zaloga: 80 na zalogi
Koda izdelka: 146973
10,16 €
10,16 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

benzidaminijev klorid/cetilpiridinijev klorid

Zdravilo Septabene oralno pršilo je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za lokalno oralno uporabo. Zdravilo Septabene oralno pršilo razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so:

  • bolečina,
  • rdečina,
  • oteklina,
  • vroč občutek in
  • oslabljeno delovanje.

Zdravilo Septabene se uporablja za protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravljenje:

  • draženja v žrelu, ustih in dlesnih,
  • pri gingivitisu in faringitisu ter
  • pred izdrtjem zoba in po njem.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom. 

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Septabene
Ne uporabljajte zdravila Septabene

  • če ste alergični na benzidaminijev klorid, cetilpiridinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
  • to zdravilo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let, ker farmacevtska oblika ni primerna za to starostno skupino.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Septabene se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravila Septabene ne uporabljajte dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Pri uporabi zdravil z lokalnim delovanjem, zlasti če je dolgotrajna, lahko pride do senzibilizacije. V tem primeru je treba zdravljenje prekiniti. Zdravilo Septabene se ne sme uporabljati skupaj z anionskimi spojinami, kot so tiste v zobnih pastah, zato ga ni priporočljivo uporabiti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem. Izogibajte se neposrednemu stiku zdravila Septabene oralno pršilo z očmi. Zdravila ne smete inhalirati.
Otroci in mladostniki: Zdravilo Septabene se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let, ker oralno pršilo ni primerno za uporabo v tej starostni skupini.

Druga zdravila in zdravilo Septabene: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Med uporabo zdravila Septabene ne uporabljajte drugih antiseptikov.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo. Jemanje zdravila Septabene med nosečnostjo ni priporočljivo. O dojenju se morate pogovoriti z zdravnikom, ki bo odločil, ali naj prenehate z dojenjem ali z zdravljenjem z zdravilom Septabene.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Septabene nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil ali strojev.

Zdravilo Septabene vsebuje etanol, makrogolglicerol hidroksistearat in natrij
To zdravilo vsebuje 267,60 mg alkohola (etanola) v 1 ml oralnega pršila, raztopine. Količina v 1 ml zdravila ustreza manj kot 7 ml piva oziroma 3 ml vina. Majhna količina alkohola v zdravilu ne bo imela nobenih opaznih učinkov.
Makrogolglicerol hidroksistearat lahko povzroči želodčne motnje in drisko.
To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na odmerek, kar v bistvu pomeni ‘brez natrija’.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Septabene, kot bi smeli: Če ste vzeli prevelik odmerek ali ste po nesreči zaužili velike količine zdravila, se takoj obrnite po
nasvet na zdravnika ali farmacevta.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Septabene: Ne uporabite dvojnega odmerka, če ste pozabili uporabiti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebnost, neto količina: 30 ml oralnega pršila, raztopine, v plastičnem vsebniku za pršilo, kar zadostuje za 250 razprškov.
Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Po prvem odprtju vsebnika je treba zdravilo porabiti v 6 mesecih, če je shranjeno pri temperaturi do 25 °C.
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): KRKA, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija.

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilni učinkovini sta benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. 1 ml oralnega pršila, raztopine, vsebuje 1,5 mg benzidaminijevega klorida in 5 mg cetilpiridinijevega klorida. V enem razpršku je 0,1 ml oralnega pršila, raztopine, ki vsebuje 0,15 mg benzidaminijevega klorida in 0,5 mg cetilpiridinijevega klorida. 

Druge sestavine zdravila so etanol (96-odstotni), glicerol (E422), makrogolglicerol hidroksistearat, natrijev saharinat (E954), eterično olje poprove mete, prečiščena voda. Glejte poglavje 2 "Zdravilo Septabene vsebuje etanol, makrogolglicerol hidroksistearat in natrij".

Uporaba

Odrasli: Za posamezni odmerek enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5-krat na dan.

Mladostniki, starejši od 12 let: Za posamezni odmerek enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5-krat na dan.

Otroci, stari 6 do 12 let: Za posamezni odmerek enkrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5- krat na dan.

Ne uporabljajte zdravila Septabene pri otrocih, mlajših od 6 let.

Ne prekoračite priporočenega odmerka. Za optimalen učinek zdravila ni priporočljivo uporabiti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Način uporabe
Pred prvo uporabo oralnega pršila Septabene večkrat pritisnite na pršilno glavo, da se pojavi enakomeren razpršek. Če pršila niste uporabljali dalj časa (najmanj en teden), enkrat pritisnite na pršilno glavo, da se pojavi enakomeren razpršek.
Pred uporabo odstranite plastično zaporko.
Široko odprite usta, usmerite cevko pršilnika proti žrelu in enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Med pršenjem zadržite dih.
Pri enem pritisku na pršilno glavo se sprosti 0,1 ml oralnega pršila, raztopine, ki vsebuje 0,15 mg benzidaminijevega klorida in 0,5 mg cetilpiridinijevega klorida.

Trajanje zdravljenja
Tega zdravila ne smete uporabljati dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte, če se stanje ponavlja ali če se je pred kratkim spremenilo.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.