Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Septabene z okusom evkalipta 3 mg/1 mg pastile, 16 pastil

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Septabene pastile, razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oslabljeno delovanje.
Zaloga: 701 na zalogi
Koda izdelka: 146975
8,24 €
8,24 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

benzidaminijev klorid/cetilpiridinijev klorid

Zdravilo Septabene z okusom evkalipta pastile je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za lokalno peroralno uporabo. Zdravilo Septabene z okusom evkalipta razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so:

  • bolečina,
  • rdečina,
  • oteklina,
  • vroč občutek in
  • oslabljeno delovanje.

Zdravilo Septabene z okusom evkalipta se uporablja za protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravljenje:

  • draženja v žrelu, ustih in dlesnih,
  • pri gingivitisu in faringitisu.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Septabene z okusom evkalipta
Ne jemljite zdravila Septabene z okusom evkalipta

  • če ste alergični na benzidaminijev klorid, cetilpiridinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
  • to zdravilo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let, ker farmacevtska oblika ni primerna za to starostno skupino.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Septabene z okusom evkalipta se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravila Septabene z okusom evkalipta ne jemljite dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Pri uporabi zdravil z lokalnim delovanjem, zlasti če je dolgotrajna, lahko pride do senzibilizacije. V tem primeru je treba zdravljenje prekiniti. Zdravilo Septabene z okusom evkalipta se ne sme uporabljati skupaj z anionskimi spojinami, kot so tiste v zobnih pastah, zato ga ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.
Otroci in mladostniki: Zdravilo Septabene z okusom evkalipta se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let, ker pastile niso primerne za uporabo v tej starostni skupini.

Druga zdravila in zdravilo Septabene z okusom evkalipta: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli
jemati katero koli drugo zdravilo. Med jemanjem zdravila Septabene z okusom evkalipta ne uporabljajte drugih antiseptikov.
Zdravilo Septabene z okusom evkalipta skupaj s hrano, pijačo in alkoholom: Zdravila Septabene z okusom evkalipta ne jemljite hkrati z mlekom, ker mleko zmanjšuje njegovo učinkovitost. Zdravila Septabene z okusom evkalipta ne jemljite pred obrokom ali med njim. Po jemanju zdravila Septabene z okusom evkalipta vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Jemanje zdravila Septabene z okusom evkalipta med nosečnostjo ni priporočljivo. O dojenju se morate pogovoriti z zdravnikom, ki bo odločil, ali naj prenehate z dojenjem ali z zdravljenjem z zdravilom Septabene z okusom evkalipta.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Septabene z okusom evkalipta nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil ali strojev. Zdravilo Septabene z okusom evkalipta vsebuje izomalt (E953). Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila
posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Septabene z okusom evkalipta, kot bi smeli: Če pride do naključnega zaužitja prevelike količine zdravila, takoj obvestite zdravnika ali pojdite v najbližjo bolnišnico. 
Če ste pozabili vzeti zdravilo Septabene z okusom evkalipta: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebnost, neto količina: 16 pastil v pretisnem omotu.
Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): KRKA, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-Straße 5, 27472 Cuxhaven, Nemčija.

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovini sta benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Ena pastila vsebuje 3 mg benzidaminijevega klorida in 1 mg cetilpiridinijevega klorida.

Druge sestavine zdravila so eterično olje evkalipta, levomentol, citronska kislina (E330), sukraloza (E955), izomalt (E953), briljantno modro FCF (E133). Glejte poglavje 2 "Zdravilo Septabene z okusom evkalipta vsebuje izomalt (E953)".

Uporaba

Odrasli: Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Mladostniki, starejši od 12 let: Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, stari 6 do 12 let: Priporočeni odmerek je 3 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, mlajši od 6 let: Zdravilo Septabene z okusom evkalipta se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Ne prekoračite priporočenega odmerka. Ne jemljite zdravila Septabene z okusom evkalipta neposredno pred obrokom ali med njim. Po jemanju zdravila vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte. Za optimalen učinek zdravila ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Trajanje zdravljenja
Tega zdravila ne smete jemati dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte, če se stanje ponavlja ali če se je pred kratkim spremenilo.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Celjske lekarne Krema z aciklovirjem proti herpesu na ustnicah, herpes na koži, herpes na spolovilu

Krema z aciklovirjem 50 mg/g, 2 g

Uporablja se za zdravljenje simptomov ponavljajočih se okužb...
8,84 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.