Izkoristite 5% popust na celoten nakup do 30. 9. 2023 KODA: hvalakersi5

Septabene z okusom limone in medu 3 mg/1 mg pastile, 16 pastil

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Septabene pastile limona in med, razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oslabljeno delovanje.
Zaloga: 1085 na zalogi
Koda izdelka: 148740
8,24 €
8,24 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

benzidaminijev klorid/cetilpiridinijev klorid

Zdravilo Septabene z okusom limone in medu vsebuje zdravilni učinkovini benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Zdravilo Septabene z okusom limone in medu pastile je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za oralno uporabo. Zdravilo Septabene z okusom limone in medu razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so:

  • bolečina,
  • rdečina,
  • oteklina,
  • vroč občutek in
  • oslabljeno delovanje.

Zdravilo Septabene z okusom limone in medu se uporablja za zdravljenje simptomov bolečega žrela v povezavi z blagimi okužbami v ustih in žrelu (vključno z gingivitisom in faringitisom). Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Septabene z okusom limone in medu
Ne jemljite zdravila Septabene z okusom limone in medu:

  • če ste alergični na benzidaminijev klorid, cetilpiridinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
  • to zdravilo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred začetkom jemanja zdravila Septabene z okusom limone in medu se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravila Septabene z okusom limone in medu ne jemljite dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Pri uporabi zdravil z lokalnim delovanjem, zlasti če je dolgotrajna, lahko pride do senzibilizacije. V tem primeru je treba zdravljenje prekiniti in se posvetovati z zdravnikom, da uvede ustrezno zdravljenje. Zdravilo Septabene z okusom limone in medu se ne sme uporabljati skupaj z anionskimi spojinami, kot so tiste v zobnih pastah, zato ga ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem. Bodite posebno previdni:

  • če ste alergični na salicilate (npr. acetilsalicilno kislino in salicilno kislino) ali druga protivnetna zdravila proti bolečinam, t.i. nesteroidna protivnetna zdravila; uporaba tega zdravila ni priporočljiva;
  • če imate ali ste kdaj imeli bronhialno astmo; v tem primeru je potrebna previdnost.

Otroci in mladostniki: Zdravilo Septabene z okusom limone in medu se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo Septabene z okusom limone in medu: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Med jemanjem zdravila Septabene z okusom limone in medu ne uporabljajte drugih antiseptikov. Zdravilo Septabene z okusom limone in medu skupaj s hrano, pijačo in alkoholom Zdravila Septabene z okusom limone in medu ne jemljite hkrati z mlekom, ker mleko zmanjšuje njegovo učinkovitost. Zdravila Septabene z okusom limone in medu ne jemljite pred ali med obrokom in pitjem. Po jemanju zdravila Septabene z okusom limone in medu vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Jemanje zdravila Septabene z okusom limone in medu med nosečnostjo ni priporočljivo. O dojenju se morate pogovoriti z zdravnikom, ki bo odločil, ali naj prenehate z dojenjem ali z zdravljenjem z zdravilom Septabene z okusom limone in medu.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Septabene z okusom limone in medu nima vplivala na sposobnost upravljanja vozil ali
strojev.

Zdravilo Septabene z okusom limone in medu vsebuje izomalt (E953) in natrijev benzoat (E211): Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo vsebuje do 0,0009 mg natrijevega benzoata v vsaki pastili in lahko povzroči lokalno draženje.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Septabene z okusom limone in medu, kot bi smeli: Če pride do naključnega zaužitja prevelike količine zdravila, takoj obvestite zdravnika ali pojdite v najbližjo bolnišnico.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Septabene z okusom limone in medu: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebnost, neto količina: 16 pastil v pretisnem omotu.
Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. 
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): KRKA, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-Straße 5, 27472 Cuxhaven, Nemčija.

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilni učinkovini sta benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Ena pastila vsebuje 3 mg benzidaminijevega klorida in 1 mg cetilpiridinijevega klorida. 

Druge sestavine so eterično olje poprove mete, levomentol, sukraloza (E955), citronska kislina (E330), izomalt (E953), aroma limone, aroma medu, kurkumin (E100) (vsebuje natrijev benzoat (E211)).  Glejte poglavje 2 "Zdravilo Septabene z okusom limone in medu vsebuje izomalt (E953) in natrijev benzoat (E211)".

Uporaba

Odrasli: Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Mladostniki, starejši od 12 let: Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, stari 6 do 12 let: Priporočeni odmerek je 3 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, mlajši od 6 let: Zdravilo Septabene z okusom limone in medu se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Ne prekoračite priporočenega odmerka. Ne jemljite zdravila Septabene z okusom limone in medu neposredno pred ali med obrokom in pitjem. Po jemanju zdravila vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte. Zdravila ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Trajanje zdravljenja
Tega zdravila ne smete jemati dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte, če se stanje ponavlja ali če se je pred kratkim spremenilo.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.