Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Letizen S 10 mg filmsko obložene tablete, 10 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Letizen S 10 je zdravilo proti alergiji.
Zaloga: 151 na zalogi
Koda izdelka: 010952
7,09 €
7,09 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

cetirizinijev diklorid

Zdravilo Letizen S je zdravilo proti alergiji.
Pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let, se zdravilo Letizen S uporablja za:

  • lajšanje nosnih in očesnih simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega rinitisa,
  • lajšanje koprivnice.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Letizen S
Ne jemljite zdravila Letizen S

  • če ste alergični na učinkovino ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
  • če ste alergični na hidroksizin ali derivate piperazina (tesno sorodne učinkovine drugih zdravil).
  • če imate hudo ledvično bolezen s kreatininskim očistkom, manjšim od 10 ml/min.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Letizen S se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če imate oslabljeno delovanje ledvic, se posvetujte z zdravnikom; če bo potrebno, boste jemali manjši odmerek. Nov odmerek bo določil zdravnik. Filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka. Če imate težave z uriniranjem (npr. zaradi okvare hrbtenjače ali zaradi težav s prostato ali mehurjem), se posvetujte z zdravnikom.
Če imate epilepsijo ali če pri vas obstaja povečano tveganje za nastanek krčev, se posvetujte z zdravnikom. Če ste naročeni na alergijsko testiranje, se posvetujte z zdravnikom, saj morate tri dni pred testiranjem prenehati z jemanjem zdravila Letizen S. Zdravilo namreč lahko vpliva na rezultate kožnih alergijskih testov.
Otroci: Tega zdravila ne dajajte otrokom, mlajšim od 12 let.

Druga zdravila in zdravilo Letizen S: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Zdravilo Letizen S skupaj s hrano, pijačo in alkoholom: Hrana ne vpliva opazno na absorpcijo cetirizina. Med cetirizinom v običajnih odmerkih in alkoholom (pri koncentraciji alkohola v krvi 0,5 promila (g/l), kar ustreza 1 kozarcu vina) niso opazili klinično pomembnega medsebojnega delovanja. Pri
občutljivih bolnikih lahko sočasna uporaba alkohola ali drugih zaviralcev osrednjega živčnega sistema dodatno zmanjša pozornost in poslabša delovno storilnost, čeprav zdravilo Letizen S učinkov alkohola ne okrepi. Kot pri vseh antihistaminikih, se odsvetuje jemanje zdravila Letizen S z alkoholom.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Uporabi zdravila Letizen S pri nosečnicah se je treba izogibati. Če po pomoti vzamete zdravilo, naj to ne bi imelo škodljivega vpliva na plod, vendar pa morate zdravilo vzeti le, če je nujno potrebno in po posvetu z zdravnikom. Cetirizin prehaja v materino mleko, zato zdravila Letizen S med dojenjem ne smete jemati, razen, če vam je tako svetoval zdravnik.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Klinične študije niso pokazale poslabšanja pozornosti, budnosti in sposobnosti za vožnjo po jemanju zdravila Letizen S v priporočenih odmerkih. Če nameravate voziti, se ukvarjati s potencialno nevarnimi aktivnostmi ali upravljati s stroji, morate
upoštevati svoj odziv na zdravilo. Priporočenega odmerka ne smete preseči.

Zdravilo Letizen S vsebuje laktozo: Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Letizen S, kot bi smeli, obvestite zdravnika. Zdravnik bo nato določil, katere ukrepe sprejeti, če je to potrebno. Po zaužitju prevelikega odmerka se lahko spodaj opisani neželeni učinki pojavijo s povečano intenzivnostjo. Poročali so o sledečih neželenih učinkih: zmedenost, driska, omotica, utrujenost, glavobol, slabo počutje, razširjenje zenice, srbenje, nemir, pomirjenost (sedacija), zaspanost, neodzivnost (stupor), nenormalno hitro utripanje srca, hitro, ritmično tresenje mišic, udov in drugih delov telesa (tremor) in zastajanje urina.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Letizen S: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če ste prenehali jemati zdravilo Letizen S: Če prenehate jemati zdravilo Letizen S se redko lahko ponovita pruritus (močno srbenje) in/ali
koprivnica. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 30 C. 
Vsebnost: 10 tablet
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom in proizvajalec: KRKA, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je cetirizinijev diklorid. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 10 mg cetirizinijevega diklorida, kar ustreza 8,42 mg cetirizina.

Druge sestavine zdravila so laktoza monohidrat, koruzni škrob, povidon (E1201) in magnezijev stearat (E470b) v jedru tablete ter laktoza monohidrat, hipromeloza (E464), titanov dioksid (E171), makrogol 3000 in triacetin (E1518) v filmski oblogi. Glejte poglavje 2 "Zdravilo Letizen S vsebuje laktozo". 

Uporaba

Tablete pogoltnite s kozarcem tekočine.

Samozdravljenje z zdravilom Letizen S je primerno za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let. Pri samozdravljenju z zdravilom Letizen S ne smete prekoračiti priporočenega odmerka.
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: Priporočen odmerek je 1 tableta (10 mg) enkrat na dan.

Uporaba pri otrocih: Uporabe zdravila Letizen S ne priporočamo pri otrocih, ker filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka.

Bolniki z zmerno do hudo ledvično okvaro: Uporabe zdravila Letizen S ne priporočamo pri odraslih bolnikih z zmerno ali hudo ledvično okvaro, ker filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka.

Trajanje zdravljenja
Samozdravljenje lahko traja do 10 dni. Če želite zdravilo jemati dalj časa, se o tem posvetujte z zdravnikom. Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.