Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Claritine 5 mg/5 ml sirup, 120 ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Claritine odpravlja simptome alergijskega rinitisa (na primer seneni nahod), kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje v nosu ter pečenje ali srbenje v očeh.
Zaloga: 254 na zalogi
Koda izdelka: 062995
10,66 €
10,66 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

loratadin

Zdravilo Claritine sirup vsebuje učinkovino loratadin, ki spada v skupino zdravil imenovanih "antihistaminiki". Zdravilo Claritine lajša simptome alergije s tem, ko zavre delovanje histamina, snovi, ki nastaja v telesu, če ste na nekaj alergični.

Zdravilo Claritine lajša simptome, povezane z alergijskim rinitisom (na primer senenim nahodom), kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje nosu in pekoč občutek v očeh ali srbenje oči pri odraslih in otrocih starejših od 2 let.

Zdravilo Claritine se lahko uporablja tudi za pomoč pri lajšanju simptomov koprivnice (srbenja, rdečice, števila in velikosti izpuščajev). Učinek zdravila Claritine traja ves dan, kar vam bo pomagalo, da boste lahko nadaljevali z običajnimi vsakodnevnimi aktivnostmi (vključno s spanjem).

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 10 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Claritine
Ne jemljite zdravila Claritine, če ste alergični na loratadin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Claritine se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom:

  • če imate bolezen jeter,
  • če ste naročeni na kožne teste za ugotavljanje alergij. Zdravila Claritine ne jemljite dva dneva pred testiranjem, ker lahko to zdravilo vpliva na rezultate preiskav.

Če kar koli od naštetega velja za vas (ali če ste negotovi), se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete zdravilo Claritine.

Otroci: Ne smete dajati zdravila Claritine otrokom, mlajšim od 2 let.

Druga zdravila in zdravilo Claritine
Neželeni učinki zdravila Claritine se lahko povečajo, kadar se jemlje skupaj z zdravili, ki spremenijo delovanje nekaterih encimov, ki so odgovorni za presnovo zdravil v jetrih. Kljub temu v kliničnih študijah niso poročali o povečanju neželenih učinkov loratadina ob hkratni uporabi s pripravki, ki spremenijo delovanje teh encimov.  Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Zdravilo Claritine skupaj s hrano, pijačo in alkoholom: Sirup lahko vzamete neodvisno od obroka. Ni bilo dokazano, da bi zdravilo Claritine povečalo učinek alkoholnih pijač.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Iz previdnostnih razlogov se je uporabi zdravila Claritine med nosečnostjo bolje izogibati. Če dojite, ne jemljite zdravila Claritine. Loratadin se izloča v materino mleko.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: V kliničnih preskušanjih za oceno sposobnosti vožnje pri bolnikih, ki so prejemali loratadin, ni prišlo
do poslabšanja te sposobnosti. Ni pričakovati, da bi zdravilo Claritine v priporočenem odmerku povzročalo zaspanost ali zmanjšalo zbranost bolnika. Kljub temu pa zelo redko nekateri ljudje postanejo zaspani, kar lahko vpliva na njihovo sposobnost za vožnjo ali upravljanje strojev.

Zdravilo Claritine sirup vsebuje 6 g saharoze na odmerek (10 ml). To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Claritine S, kot bi smeli, se nemudoma posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Pri prevelikem odmerjanju ni pričakovati resnejših težav, lahko pa se pojavi glavobol, hitro utripanje srca ali zaspanost.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Claritine S, ga vzemite takoj, ko se spomnite, potem pa nadaljujte z običajnim jemanjem. Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C! Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred
svetlobo.
Vsebnost: 120 ml
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Bayer d.o.o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija
Izdelovalec: SP Labo N.V., Industriepark 30, B-2220 Heist-op-den-Berg, Bruselj, Belgija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina je loratadin. 5 ml sirupa (1 žlička) vsebuje 5 mg loratadina.

Druge sestavine zdravila so: propilenglikol, glicerol, citronska kislina, brezvodna (za uravnavanje pH), natrijev benzoat, saharoza, umetna aroma breskve in prečiščena voda.

Uporaba

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: Vzemite dve žlički sirupa (10 ml) enkrat na dan.

Pri otrocih, starih 2 do 12 let, se zdravilo odmerja glede na telesno maso: Telesna masa več kot 30 kg:
Vzemite dve žlički sirupa (10 ml) enkrat na dan.

Telesna masa 30 kg in manj: Otroku dajte eno žličko sirupa (5 ml) enkrat na dan.

Zdravila Claritine sirup se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 2 let. Samozdravljenje z zdravilom Claritine sirup je primerno za odrasle in mladostnike, stare več kot 12 let. Zdravljenje pri mladostnikih naj nadzorujejo starši. Zdravljenje pri otrocih, starih 2 do 12 let, naj poteka pod nadzorom zdravnika.

Odrasli in otroci s hudo okvaro jeter:
Odrasli in otroci, ki tehtajo več kot 30 kg: Vzemite dve žlički sirupa (10 ml) vsak drugi dan.
Otroci, ki tehtajo 30 kg ali manj: Otroku dajte eno žličko sirupa (5 ml) vsak drugi dan.

Pred začetkom uporabe zdravila Claritine sirup se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Jemanje tega zdravila

  • Ob zaužitju sirupa ni potrebno spiti vode ali druge tekočine.
  • Sirup lahko vzamete neodvisno od obroka.
Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Persenosan za spanje in pomirjanje

Persenosan obložene tablete, 30 tablet

Persenosan se uporablja za lajšanje motenj spanja in pomirja...
14,30 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.